Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10 (2019) (série)


Čím se stáváme (S10E13)

(epizoda)
Trailer

Michonne a Virgil dorazí na ostrov, kde má žít jeho rodina. Pak se ale Virgil přizná, že jeho manželka i dvě děti jsou už mrtvé. Na ostrov kdysi přišli lidé, kteří s sebou přinesli násilí a nemoc, která jeho rodinu zabila. Pravdou je, že od Michonne potřebuje pomoci. Jeho rodina je stále uvězněná v jedné z místních budov, ale on neumí přeprat mrtváky, kteří mu stojí v cestě, aby se k ní dostal. Michonne s ním jde tedy do budovy, kde všechny mrtváky zlikviduje. Poté chce ale za odměnu slíbené zbraně, které jim pomohou k poražení Alphiny hordy. Virgil slíbí, že jí dá zbraně ráno. Michonne jde však v noci prozkoumat místo, kde přespávají, a Virgil jí nečekaně zavře do cely. Přes zeď slyší další 3 lidi, které Virgil také vězní. Ty mu poví, že když na ostrov začali přijíždět noví lidé, Virgil je zavřel do budovy. Oni ale byli nakažení, což netušil a v budově byla i jeho rodina. Od té doby se změnil. Virgil Michonne zdroguje a nehodlá jí pustit. Ona má silné a velmi špatné halucinace, vidí mrtváky nebo své zesnulé přátele. Když se z halucinací probudí a Virgil se na ní přijde podívat, napadne ho. Podaří se mu utéct, ale Michonne pustí 3 uvězněné lidi na svobodu a společně ho doženou. Mezitím však zapálil loď, na které na ostrov přijeli. Michonne zavře Virgila do cely, který jí poví, že žádné zbraně nemá. Někde možná jsou, ale on netuší kde. Poté si jde vzít své věci, když v tom najde Rickovi boty a telefon. Virgil jí řekne, že věci našel na opuštěné lodi, která se u ostrova objevila. Když společně opraví motor, Michonne se třemi lidmi může odjet. Virgil však zůstane na ostrově. Michonne si ale myslí, že Rick by mohl být naživu a rozhodne se po něm pátrat. (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavý díl. Aneb jak se zbavit Mischonne. Celkem smutné, že si to herečka rozmyslela a chtěla sama odstoupit. Protože teď to spíš vypadá, že jí na Judith a jejím synovi moc nezáleželo. Ten konec byl prostě brutální. Ještě v doprovodu s tou muzikou. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nejistý začátek s lehkými závany klišé postupně získal silnou eskalaci s následnou emoční katarzí, jež mnou bude rezonovat podobně dlouho jako čtvrtá epizoda minulé série, s níž má tahle epizoda mnoho společných jmenovatelů. Bear McCreary znovu vykázal kvality, jež druhou polovinu této série tak silně dává na odiv a svou znamenitou hudbou dokonale podpořil minimalistickou osudovost s níž epizoda končí, kdy zároveň přinese jeden obrovský otazník. Pro fanouška TWD nehodnotitelná grandióza, díky, Michonne. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ÚŽASNÝ DÍL!!! Tolik emocí až to mé srdce skoro nezvládlo. Neskutečná nostalgie! To jak nám připomněli některé okamžiky z předchozích řadách.... bylo něco nepopsatelného. Hudba! Další obří plus téhle epizody. Brear McCreary jede na plný koule, a jeho minimalistická hudba mě dostává.... hlavně ta závěrečná, která tady zazní..... ta ve mě vyvolala takový nádherný pocit! McCreary se zdokonalil k dokonalosti. V 10 řadě opravdu válí. Rick... ó můj bože, ať už jsou ty filmy, prosím! Uvědomil jsem si, jak moc mi ta postava chybí. Rozhovor Michonne s Judith, byl tak silný, že jsem začal brečet, a to nepřeháním. Kurva já to TWD MILUJU! Jen tak dál! P.S. Pro mě osobně zatím nejlepší díl 10 série, ale asi za to může ta nostalgie a především emoce. :) ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michonne je u mě černá ovce (ehm) už několik sérií, takže jsem do této epizody šel s očekáváním převážně nudy (obzvláště po posledním díle), ale opět jsem byl mile překvapen. Vize a vzpomínky na vlně tripu a dokonalé hudby přinesly skvělou atmosféru, při které si i ten největší hater Michonne musí přát, aby tato dějová linka pokračovala. Dokonale emocionální a nostalgický díl. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co jsem to právě viděl. Otevřená pusa celou epizodu. Závěrečný rozhovor s Judit byl nejsilnější věc jakou jsem v seriálu za poslední dobu viděl. Fakt pecka. Už chci ty filmy. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně dost povedená rozlučková epizoda s postavou, která vystupuje v The Walking Dead už pěkných pár let. Za zmínku stojí určitě intenzivní soundtrack a pořádná dávka nostalgie. Sem s filmy Ricka Grimese! ()

Davidkkk

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je hodně velká škoda, že rozlučková epizoda s jednou z těch zajímavějších a hlavně nejdůležitějších postav přibližně půlku stopáže nudí. Na druhou stranu scény z alternativní minulosti fungují na jedničku a byla radost vidět staré známé a již mrtvé postavy. Musím se ale přiznat, že mi v této epizodě Rick opravdu chyběl, a kdyby si Andrew Lincoln našel chvilku času, mohl se do tohoto dílu také zapojit. Ukončení s bezchybnou hudbou chytlo za koule. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hustá epizoda. Konečně jsme zase viděli dávno padlí, opět jsem měl možnost spatřit Ricka, navíc se našly jeho věci a tím pádem vznikla zmínka, že žije. Cliffhanger byl parádní. Skvělá muzika a ty záběry na ten obří konvoj. Jako byl bych nadšený pokud by další díly byly o tom jak Michonne pátrá po Rickovi. Pokud to je ale konec, tak si neskutečně tenhle seriál podkopává nohy, protože tam fakt nikdo nezůstane. No a pokud odešla sama, tak mohla dotočit alespoň sérii. ()

adamix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekná rozlúčka s Michonne, postavou, ktorá tvorila jeden zo základných pilierov celého seriálu. Epizóda sa uberá trošku iným smerom, aký by ste na prvý moment čakali. Obsahuje zopár momentkových flashbackov, ktoré predstavujú, aký by bol osud postavy, keby sa rozhodla na úplnom začiatku inak. Vďaka tomuto my, skalopevní fanúšici, zažijeme príjemnú nostalgiu a seriál vytasí svoju najlepšiu zbraň - psychológiu postáv v perfektnom dramatickom duchu. Len nech už prídu tie filmy (!!). ()

Krizak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Tato epizoda ve mě vyvolala spoustu emocí a vzpomínek. Úžasné promítání minulosti seriálu. Opět se ve mě probudil ten úžasný pocit a napětí při sledování. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se shodneme, že tvůrci mají právo nás poslat do trošku nudnějších vod po takové salvě výborných epizod. Beru tohle jako nabírání sil a emočních výpadů do dalších dílů. A postavu jako Virgil už snad v životě neuvidím. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem velkej NEfanda halucinací, ale zbytek.... no doprdele! Boží! Bez spoilerů nemůžu nic víc říct než, že ke konci jsem opět začal skandovat to, co předtim. No a úplně na konci ze mě jen vylítlo "No ty píčo..." (Při tom pohledu seshora.) ()

Reklama

Reklama