Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10 (2019) (série)


Dívej se na kytky (S10E14)

(epizoda)
  • USA Look at the Flowers (více)
Trailer

Carol měla s Neganem uzavřenou dohodu. Pokud jí přinese Alphinu hlavu, zajistí, že lidé zapomenout na jeho minulé činy. Negan svou část dohody dodržel, takže Carol teď musí v Alexandrii rozšířit zprávu o tom, co udělal. Magna se konečně setká se všemi Přeživšími na plánovaném místě setkání. Eugene všem oznámí, že se má sejít se Stephanie. Většina lidí je proti, ale Ezekiel ho podpoří. Nakonec se tedy společně s ním a s Yumiko vydává na schůzku. Beta najde naraženou Alphinu hlavu na kůlu. Negan jde vyzvednut Lydii do chatky, ale není tam. Místo toho tam na něj čeká Daryl. Negan mu řekne, že to Carol ho tehdy pustila z cely. K Šeptačům šel jen proto, aby zabil Alphu, což se mu povedlo, a aby se Šeptačů zbavili. Carol nemá v plánu se teď do Alexandrie vracet, chce být sama. Má ale bludy a stále vidí Alphu. Ezekielův zdravotní stav se začne zhoršovat. Negan odvede Daryla ke kůlu, ale Alphina hlava je pryč, jelikož si ji vzal Beta. Daryl Neganovi nevěří, ale pak se objeví Šeptači, kteří potvrdí jeho příběh a jmenují Negana novým Alphou. Ten vzápětí přítomné Šeptače zastřelí. Carol na sebe omylem strhne strop dřevěné chatky. Je pod ním uvězněná a nemůže se hnout. Když se k ní začne přibližovat mrtvák, na poslední chvíli se dostane ven a zabije ho. Poté konečně přestane mít bludy a je rozhodnutá vrátit se zpět do Alexandrie. Eugene, Yumiko a Ezekiel se při cestě ocitnou v jiném městě, kde potkají neznámu ženu. Řekne jim, že se jmenuje Princess. Daryl vezme Negana do Alexandrie. Beta si nasbíral svou hordu mrtváků a je připravený na boj. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda přecházející z akčního ducha na duševní rovinu charakterů, jež stáčí kormidlo směrem, kam se jejich charakter v budoucích časech bude vyvíjet. Negan pomalu dokončuje plavbu vykoupení, Beta nachází sebe sama, Ezekiel se smiřuje se svým osudem, Carol dosahuje satisfakce a Eugene jde do neznáma. Do tohoto kolotoče se dostává nová postava známá z komiksu jejíž úvodní výstup už teď definuje náladu již bude představovat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • „Přemýšleli jsme nad seriálem a říkali jsme si, zda si herec vůbec připadá jako basketbalista. Spíš mi seděl na fotbalistu, ale touto úpravou jsem si nebyla jistá. A pak herec přišel s návrhem, že by mohl být muzikant. Nám to přišlo super, a proto jsme začali přemýšlet nad tím, proč se z tak slavného muže stal takový padouch. Začali jsme proto pracovat na jeho příběhu, přičemž vytváření tohoto hudebníka bylo vážně zábavné,“ prohlásila scenáristka Angela Kang, proč změnila Betův (Ryan Hurst) komiksový původ, ve kterém byl basketbalista a ne country zpěvák. (Duoscop)
  • „Když jsme řešili Betu (Ryan Hurst), tak jsme si uvědomili, že je skutečně jen Betou, tedy tím druhým. Sám je sice silný, chytrý a krutý, ale Alfa (Samantha Morton) byla jeho vůdkyní, kterou respektoval a nikdy ji nechtěl nahradit. Co si však někdo takový počne, když je jeho vůdce pryč? Nechtěl ji nahradit, označení Alfa se mu protivilo, a proto chtěl být i nadále Betou, který bude mít vůdce. Proto jsme vymysleli tento zvrácený způsob s maskou, díky kterému Beta všem připomíná, že i když je Alfa mrtvá, tak on ji nikdy nemůže nahradit, i když převzal její pozici,“ tak popsala scenáristka a producentka Angela Kang scénu, ve které dojde ke spojení masek Bety a Alfy. (Duoscop)

Reklama

Reklama