Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer 13
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze (1 837)

marrjaana

všechny recenze uživatele

Zrovna dvakrát nemusím ani horory a ani zombíky, ale hororové serialy se mi kupodivu líběj a tenhlek je(zatím soudě pouze podle 1. dílu) pro mě jejich hvězda. Doufám, že ani další díly budou stejně dobré a že po úžasné jedničce nazačne kvalia klesat ()

MGMCZ 

všechny recenze uživatele

První seriál na Zombie epidemii , který mě chytl . Teda alespoň já vidím první seriál v tomhle tématu . Pilotní díl byl neuvěřitelně skvělý a seriá mě chytl , hned po pár minutách , jenže .. Pár dílu to kolísalo dolů , ale nebylo to zas tak zlé . (první série 5*****) .Druhá série se o něco zlepšíla a též dávám 5 hvězdiček a hlavně za poslední díl této série . Nemohu se dočkat na 3 sérii .. Jůůůů Jasných 5 ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Seriál s podobným námětem jsem si vždycky přál. Resp. toto se velmi blíží tomu, co jsem si vždycky přál na televizní obrazovce vidět. Tématu přežívání mezi zombíky nevadí seriálová rozvleklost a naopak je ku prospěchu, mnohdy mezilidsky hutné, komorní atmoféře. Oceňuji absenci humoru, resp. záměrné nevyvolávání humorných či úchylně vtipných scén (jak je to u mnohých zombie filmů běžné). Komiksové předlohy se tvůrci drží jen volně. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Kvalita áčkového filmu! Jak masky, tak herecké výkony. Příběh taky super i přesto, že o zombii už tu všechno bylo. Ano seriál vykráda mrtě filmů, ale naštěstí jen to nejlepší. Výsledný produk = zábava (respektive strach). A je to seriál! Takže mraky zábavy a strachu :-) . ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Walking Dead má jednu nesmlouvavou přednost. Vizuální stránku filmu aplikovanou do seriálu. Já měl za to, že zombíci jsou již písni minulosti a bečkových hororů. Když se to ale umí, je to paráda. Pilot mě vtáhl do světa nemrtvých a již nepustil! Scény a lokace jsou sice povětšinou stejné, ale vůbec mi to nevadilo. Tuhle řeš jsem si vychutnával se skrytou sympatii k rozšmelcování zombimozku třiceti způsoby! :) ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Těch pár dílu jsem skoukl během chvilky. Filmy se zombíkama mám celkém rád, a tak jsem byl docela nadšený ze seriálu. Od 1. dílu až do 6. jsem pomalu nenašel chybu. Příběh se hezky plynule rozvíjí. Postavy jsou fajn a člověk jim fandí v boji proti chodcům a v cestě za "něčím"... Škoda, že jsem se nedočkal více lekaček nebo trochu dech-beroucích scén, ale to je menší mínus. Obrovské klady jsou nadupané masky a akční scény, kterým nechybí šťáva. Příběh nepolevuje, drži diváka při smyslech, nenudí. Doprovázeno padnoucí hudbou a správnou dávkou emotivity. 2. sezóna se snad ponese v nastolené kvalitě. Už teď se těším a v případě nečekaného úpadku zvedám na 5*. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

První díl sliboval kvalitní podívanou. Během šesti dílů první série jsme se ji však dočkali poskrovnu. Zamrzí, když víte, že jsme tu mohli mít naservírovaný dezert á la skvělý postapokalyptický survival. Místo toho dostáváme nedopečený instantní koláč. Postavy se vyskytují v neatraktivním prostředí, kde se vůbec, ale vůbec nic neděje! A to téměř po čtyři díly ze šesti jmenovaných. Inu škoda. Snad někdy příště... Druhá série mi nepřinesla o moc více než první a říkal jsem si, že případnému pokračování nejspíš ani nedám šanci. To by ovšem byla velká škoda, protože právě se třetí sérií se Walking Dead probouzí skutečně k životu a začíná vcelku naplno využívat potenciál, jaký se ve světě živých mrtvých nabízí. Po shlédnutí traileru na čtvrtou sérii mužu říci, že se na ni opravdu těším a jsem rád, že WD aspiruje na prozatím nejlepší seriál se zombie tématikou, jaký byl natočen. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Tak v 2.sérii (po prvním díle) je logika a stanovená pravidla (třeba čich zombies) nahrazena laciností, čím dál tím většími klišé a postupně zvětšující se nenávístí k jednotlivým postavám. Jediné, co zůstalo, jsou naprosto fantastické masky (i když ti jedinci jsou lépe propracovaní než zombies v davu, ale to bych chtěl opravdu moc). Rozhodně nechci vyplňovat skvělé scény se zombíkama neskutečnou nudou s iritujícíma postavama. To, že se tam v podstatě "nic" neděje, by mi vůbec nevadilo. Kdyby se řešily postavy a i zombíci byli jen tak na okraj. Jenže jakákoliv psychologie postav povrchní až nulová, předvídavá - pro situace platí to samé. Aspirace na nejotravnější seriál. Po 2x01 končím na dlouho (a doufám, že tu 12letou holčičku najdou pozdě už jako zombici - to bych jí přál zato, že utekla od toho potoka) a snižuju hodnocení z 60 na 30%. ___ 3.sezona 25% přeju si, aby všechny ty extraprotivné mentály sežraly zombie. Podíval jsem se do slovníku a pod souslovím extrémně nabubřelá prázdná protahovaná křeč jsem nalezl nápis The Walking Dead ()

luckyduck69 

všechny recenze uživatele

1, série byla dobře našlápnutá, bylo tam hodně akce, člověk se nenudil... takže jsem chtěl dát 4*, ale ta 2. série? To snad nemyslí vážně, to byly Rodinný pouta se zombie,nuda.. zápletka, kdy celou sérii hledají jednu holčičku, neni opravdu dobrý nápad... a to nemluvím o pár nelogických věcech(zombie žužlající botu,schovka pod auty apod).. proto 3* ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Na zombie seriál málo zombie, na drama zase málo sympatičtí herci a pomalé tempo, které je zde jen a jen na škodu. Aspoň že ty masky za něco stojí. Viděny čtyři díly. Kdyby se to konečně rozjelo, dejte mi vědět. 6/10 ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Na takovou sérii jsem vždy čekal a přišla se vším všudy ! Geniálně zpracované, napínavé a hlavně strašidelné při pomyšlení na to kdyby se něco takového někdy mohlo stát. Rozhodně bych tomu čelit nechtěl. Všechny ty rozmetané městečka, nabourané auta, rozházené regály v obchodech, opuštěná vojenská technika, nikde nikdo až na bandy chodců dělá z tohoto kousku opravdu špičku v zombie žánru. A to jsem ještě ani nezmínil herce, kteří mi opravdu přirostli k srdci a vždy zamrzí jejich případná smrt. Připadá mi to až nemožné že se konečně něco takového natočilo a jsem hrozné rád že za tím stojí Frank Darabont. Za mě 99% ! ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší seriál. Každý díl sleduji s napětím a když je konec, nemohu se dočkat dalšího pokračování. I když zde není moc věcí na lekání, vždy se objeví něco nečekaného a právě to se mi na tom líbí. Nejraději mám asi Glenna. Prostě seriál, který mohu rozhodně doporučit. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

tenhle seriál si servítky rozhodně nebere :D takový správný masakr zombíků, mozky a vnitřnosti létají všude kolem :D jen těch keců a srdceryvných rodinných projevů by mohlo být méně, jinak bych dala plný počet hvězd...svět je ve zkáze a oni kecají kde, kdo kdy a s kým...to je šíleně otravné a praštěné.....oblíbená postava Daryl Dixon, to je takovej dobráckej buran :D ps. velká poklona maskérům, fakt dokonalý ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice sympatický sériál (hlavně pilot) od kterého jsem si sliboval mnohé. Né ovšem to, že během dalších asi čtyř dílů sklouzne k telenovelové vztahovce s minimem dění, které by skutečně alespoň trochu pohlo s dějem. Vážně jsem chtěl dát The Walking Dead šanci, ale prostě to nešlo. Telenovela, kde se občas mihne nějaký ten zombík. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jedna série mi asi stačí. Na jeden silný moment/scénu připadá tak 30 minut omáčky a patetických rozhovorů otravných postav. První díl nejlepší, pak jde kvalita postupně hodně dolů. Osudy postav jsou mi ukradené, zombíci spíš trapní, akce fakt pomálu - prostě nevidím důvod, proč pokračovat dále. (HD, orig.) ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Po vsech tech onaniich, co jsem vsude cetl (pravda, vetsinou od znudenych vysokoskolaku, travici drtivou cast sveho narocneho studentskeho zivota pred monitorem vytuneneho PC - to me melo varovat) o tom, jak genialni a strasne cool tenhle serial udajne je, jsem nakonec neodolal a prvni serii si stahnul. Vydrzel jsem tri dily a jelikoz kazdy nasledujici byl horsi nez ten predchozi, ktery uz sam o sobe byl nesmyslem, zbytek letel do kose. Debilni, nudne a ke vsemu s tragikomickymi hereckymi vykony. Az jsem zucastnene "herce" podeziral, ze zamerne sami sebe paroduji. Proste serial, kde jsou vsichni takovi curaci, ze neni komu fandit a tudiz je jeho sledovani naprostou ztratou casu. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál som zo začiatku mal nie až tak moc dobrý názor. No zmenil som ho. Walking Dead je kvalitný seriál ktorý sa ale rozbieha pomaly, takže sa to rozbieha asi až od polky 2 série. Stále by som od toho očakával viac, ale tento seriál ma dokáže nadchnúť presne tak, ako moje ostatné obľúbené seriály. Je to asi jediný zombie seriál súčasnosti, možno sú aj iné, ale tento je z nic na 100 percent najlepší. Škoda že od guvernéra až pod Negana je také hluché miesto ktoré si pýtalo nejakeho poriadneho záporaka. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Walking Dead bol pre mňa obrovským prekvapením. Seriál so zombie tématikou by bol všeobecne veľkým úspechom (a aj samozrejme bol), ale smer, ktorým sa Walking Dead poberá, je neskutočne svojský a originálny. Rozhodne lepšie, než väčšina zombie filmov, len je veľká škoda súčasného úpadku, ktorý však viac-menej postihne asi všetky seriály. ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama