Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze (1 837)

Aresse 

všechny recenze uživatele

Od desíti k pěti. A začalo to tak slibně. Pokračovalo slušně. Následovalo vyhořele. 4.série je pro mne finální. Taková opakující se nuda! Končím dílem 4x07. Nedá se. ()

Zahartof

všechny recenze uživatele

Až do farmy je to super, pak jsem měl dojem, že se dívám na nemrtvou Esmeraldu. Nehodnotím, je to moc rozporuplný. První série 90%, zbytek 0%. No mercy. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem páté série to začalo stát úplně za ho*no. Toto jsem psal dříve: Nechápu jak někdo může ujíždět na upírech a vlkodlacích, když jsou tu zombie. Chci říci chodci, jak jim říkají hlavní hrdinové předtím, než jim prostřelí mozek z hlavy. Jo, násilim se nemá šetřit a když někde je ,tak ať to stojí za to. Příbeh o partě lidí kteří přežívají v post-apokaliptickém světě je opravdu zajímavý. Na seriál se dívám ze dvou důvodů. Zaprvé proto, abych viděl chodce v akci, a zadruhé proto, abych viděl lidi v akci. Jak vyřeší hordu chodců jdoucí kolem jejich tábora? Co udělají, když jim chodec pokousá přítele? Jak si poradí s nepřátelskou skupinou? Je to opravdu dobrý návod jak přežít v zemi nemrtvích. ()

engman 

všechny recenze uživatele

Prvá séria super - slabších 90%. No od druhej série sa seriál stal nudný, nezáživný. 2 séria -60%, 3. séria - 60%. ()

BackPa 

všechny recenze uživatele

Filmy se zombíky jsem měl vždycky rád a k tomuto seriálovému zpracování nemám výhrad. Maskéři odvádějí opravdu dobrou práci. Dále se mi líbí atmosféra seriálu, taky se nebojí ukázat tam i trochu toho (a musim podotknout, že opravdu kvalitně zpracovaného) násilí (jak na lidech, tak na chodcích) a krve, což si nedovolí ani některé filmy. Dějová linie s guvernérem je nejlepší části seriálu, uvidím co ukáže Terminus. Co víc dodat, asi jenom to, že teď, nás fanoušky, čeká půlroční čekání na další sérií. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál na který jsem se neustále chystal, ale nějak mi do toho vlezlo. Buď hodně práce, nebo trochu nechuť se mrkat na něco morbidního. Nakonec mi to nedalo a po skvělém pilotu na Primě jsem tomu dal šanci. A jak byl rozjezd dobrý, tak pokračování trochu drhlo. Asi se dalo čekat, že to nebude neustálá vyvraždování zombíků a občasná smrt jednoho z protagonistů, takže mě to tolik ani nepřekvapilo. Trochu je škoda, že vyjma začátku se tvůrci drželi trochu zpět a tím nemyslím první řadu, ale částečně druhá, která až příliž se věnovala ztracené Sophii, u které bylo každému jasné, že od zmizení je na 100% mrtvá - aspoň divákovi. Nicméně závěr dokázali slušně podat a vytvořil solidní základ pro třetí řadu. Ta začala ve velkém stylu, bohužel ke konci ztratila na tempu. Na druhou stranu rozvinula řadu postav. Glenn už nebyl ten blbeček, který jel se spuštěnou sirenou v autě, Carol se rozhodně neschovávala za manželem, k tomu přibyli další postavy, které jsem odhadoval že nepřežijí víc jak 2 epizody. Se smíšenými pocity jsem najel tedy na čtvrtou řadu a trochu pokračovala ve stylu té třetí, v půlce ale nastal menší restart, který ačkoliv možná někomu připadal jako nudný, ale dozvěděli jsem se o postavách víc jak kdy. Navíc serie dostala jiný rozměr a sice trochu odlišný od minulých. Co můžu vyzdvihnout je vizualní stránka. Schátralé velkoměsta, vypálené statky, opuštěné městečka. To vše seriál nabízí. Co dále nabízí jsou zajímavé postavy, které mění časem charakter a priority. Narozdíl od jiných si tedy myslím, že serie má vzestupnou tendenci a když už se zdálo, že seriál uvadá, nastartovali ji v druhé polovině 4. řady neskutečným způsobem. Na 5. řadu (snad ne poslední) se těším a věřím že hodnocení taky ještě poroste. ()

West 

všechny recenze uživatele

Celý komentář jsem musel přepsat. Od doby kdy jsem se dostal k jisté hře The Walking Dead ,která mě naprosto chytla dějem, jsem zavítal také k serialu, který je vlastně podle komicsového bestselleru. Po první serii mě to celkem chytlo a tak jsem pokračoval k další. Druhá už nebyla tak zajímavá a začínal jsem pochybovat o tom, jestli to nakonec nevzdám. Ale to jsem netušil co přijde ve třetí ,která mě posadila na zadek a vtáhla tak ,jako žádný jiný seriál. A tak jsem zhltl i 4 a teď je ze mě u Páté - Závislák. Děj se pořád mění, je to max. zabavné, masky skvělé, efekty skvělé, výborné herecké výkony, každej si tu najde oblíbenou postavu s kterou se sžije do role.. Pokaždé, když si pouštím the walking dead ,tak mám pocit, jako bych tam byl,.. a s celou partou přežíval ten boj proti zombies. Top Serial Současnosti. ThumbsUp* 1.Serie - 75% 2.Serie - 70% 3.Serie - 85% 4.Serie - 90% 5.Serie - 85% 6.Serie - 100% ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

1. séria - Mmm, dobré... 2. séria - Mmm, dobré. Barn scéna v polke série super! 3. séria - Fakt dobré! Finále skvelé. 4. séria - Super! Diel s "neposlušnou dievčinkou" nekonvenčný a silný. 5. séria - (po 3. epizóde) *Umrel* Per-fekt! Ak to takto bude celú sériu, sľubujem prihodiť 5. zvjozdu! (Bolo) ()

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál z postapokalyptickýho prostředí, kde nadvládu převezme horda zombies. Seriál nikam nespěchá, ani ve čtvrté sérii se pořádně nic nepořešilo (jak to vlastně celý vzniklo, co se stalo a podobně – i když to bylo v několika epizodách druhé série naznačeno) a hlavní skupina v různých obměnách jen tak vandruje z místa na místo, občas u toho pročistí oblast od mozkožroutů. Je to ale postapo a má to takovou tu anarchistickou romatiku. Jenom jsem čekal, že Rick třeba v jedné z prvních epizod nastartuje ten tank, ve kterým se schoval. Byla by to možná blbost, ale malá v porovnání s tím, co občas provádí některé další postavy. A jediná joyride ve žlutým Camaru v první sérii mi přijde taky docela málo na to, že na celým světě skoro nikdo nezůstal. I ve čtvrté sérii si ale seriál docela drží nastavenou laťku, která ač není dokonalá, tak je rozhodně dobře koukatelná. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Po vzoru post-apokalyptických seriálů přinesla i Chodící mrtvola nabitý pilot plný osvěžujících mrtvol a rodinného neštěstí. Na něj pak navazuje druhý díl, taktéž velmi dobrý, pak třetí, po kterém se přesuneme na pole venezuelských telenovel...toto je začátek konce milí přátelé. Po urputné vlně nekrofilie mi sklapla pusa, protože za tři sezóny jsem neviděl nic jiného, než kdo koho miluje, kdo koho podvedl a kdo komu namazal pekáč. Obnova velmi křehkých vztahů, když na světě zbylo sto lidí, je totiž jasnou prioritou, to dá rozum. Po Darabontově odchodu se celý seriál sesypal na hromádku zatuchlých laciných, nudných a nekoukatelných hoven a jediný televizní rekord, který může lámat, jsou nejnudnější a nejhůř napsané postavy ever. Zároveň je úroveň něčeho tak druhořadého jako akce nebo přežívání asi jeden napatlanej komparzista na jeden a půl dílu...dnes je skutečně kultovní každá pičovina. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Zombie filmů už na světě je spousta, ale pořádný zombie seriál tu dlouho chyběl a walking dead tuto chybu napravil. Sledovat osudy Ricka a jeho skupiny v dobře ztvárněném postapokalyptickém zombie světě bylo pro mě pastvou pro oči. Teda alespoň zpočátku. První série byla vynikající a dokázala mě do tohoto světa totálně strhnout, bohužel v dalších sériích se dostavila mírná repetativnost a dost časté byly i telenovelské prvky, kdy spíše než o přežívání šlo o to, kdo s kým a jaký k tomu měl důvod a bla bla... Naštěstí po druhý ukecaný řadě se to trochu vrátilo k přežívání, ale bohužel špatným směrem. Už to nebyl souboj mezi komunitou lidí a zombíků, ale souboj mezi jednou partou přeživších s druhou, a zombie už působili spíše jako takový křovíčko, z kterého už si nikdo těžkou hlavu nedělá, ale chápu tvůrce, že nemůžou udělat pět sérií jen o tom, jak lidi utíkají před zomboněma, kteří za vámi upalují důchodcovskou rychlostí (ale ne důchodcovskou rychlostí v kauflandu!). Možná seriál hodnotím moc mírně, chyby tam evidentně jsou, ale mě seriál baví a jsem za něj rád a těším se na další osudy přeživších. - Po 6. sérii : Šestá série se pro mě (už tradičně) nesla ve vzduchu velké nekonzistence epizod, kdy nám seriál jednou nabídne opravdu lahůdkovou podívanou plnou akce a v epizodě další jen partu lidí, co si vyrazila na túru a melou nesmysly. Každopádně podle mého názoru ty lepší epizody převládají a stále si seriál drží vysoký standard (což je u dnešních seriálu velmi záslužný výkon). Neganova parta prostě dokáže pořádně rozvířit vody a rozhodně se v 7. sérii dočkáme pořádné vyvražďovačky naší skupiny. Narozdíl od skoro všech ostatních na mě nedopadlo rozhořčení ze závěrečného cliff-hangeru (neříkám, že to byl dobrý nápad, jen jsem si už na podobné podpásovky zvykl). 85% ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je "ordinace v růžové zahradě" ale pro chlapy. Perfektní. Nejde v něm tak o ty explicitní horrorvé scény, spíš o sociální vztahy mezi postavami, o fungování společenství v krizi. Sonda do lidských duší. Jak vytěžit z totálního zoufalství alespoň něco k žití. Dlouho jsem odkládal se na tento seriál podívat. Ukázky se zombíky mě spíše odrazovaly. Zkusil jsem ale. Po druhém díle první série to zafungovalo. Podle mě se jedná o ten nejlepší "rodinný seriál", jaký existuje. V anglickém originálním znění je to dokonalost. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Začátek mě moc nebavil, plytké dialogy, snad miliardkrát jsem si rval vlasy a zoufale řval na obrazovku "to jsi tak d**ilní, proč to děláš/nechoď tam, bacha!", ale postupem času se zlepšili i scénáristé a šestá série už byla prakticky dokonalá. Mě svět zombie zase až tak nebaví, tenhle seriál mě zajímá hlavně kvůli řešení všech možných morálních dilemat. Nutit se myslet nad tím, jak bych se sám choval v extrémních situacích, to je to, co mě na tom fascinuje nejvíc. Na sedmou řadu ne nevýslovně těším a tvůrcům na rozdíl od mnoha rýpalů odpouštím i cliffhanger na konci šestky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy k celému seriálu mě donutily se zpožděním navštívit tuto apokalypsu. Vstoupil jsem a čekal jsem, že mě to (nebo něco mě) sežere. Nesežralo. Akce i stav zbytku světa ustupují přehnaně dlouhým konverzacím přeživších lidiček a logiku moc nedává, jaká témata se tu řeší, když svět je v řiti a v podstatě jediné téma by tu mělo být, je jak přežít. A to bez ohledu, jesli necháme zombíkům sežrat lidské hovado uvázané na střeše domu, nebo se budeme vystavovat nebezpečí od pokousaných bližních. To všechno autoří velice podcenili, když tím zapráskali první řadu, která je na takové frajeřinky dost krátká. A nejhorší byl poslední, šetý díl. Opustili tábor, vyjeli někam, kde doufali v záchranu, ale tam nic nebylo, nic se nedělo a tak odjeli do neznáma. Větina tohoto dílu se odehrává v podzemí ve stylu televizní inscenace a nudí. Neměl by poslední díl nakoupnout a natěšit na další sérii? Tím nehážu Mrtváky do koše. Je to slušně natočeno (se zmíněnými vadami) a ještě chvíli se mi to bude do hlavy asi vracet. 69%. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Skončil som 2. sériou. Nebavilo ma to. 90% postáv totálny nesympaticky hlupáci alebo mrchy, rozťahaná nuda o vzťahoch, kde hrajú zombie iba druhé husle. Škoda... ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama