Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer 1
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele mzss1 k tomuto seriálu (11)

Série 1 (2010) (S01) 

[90%] Nastal čas abych jednotlivě okomentoval všechny řady tohoto skvělého TWD světa! Seriál nám s 11 řady skončil a já si dávám poctivé repete. Dnes jsem si dal první krátkou 1 sérii s 6 epizody. Neskutečná nostalgie. Rick, který se probudí v nemocnici, následné seznámení s hrůzostrašnou apokalypsou a „mrtváky“. Postupem času se v téhle krátké řadě seskupuje skupinka přeživších. Někteří zemřou, někteří přežijí, a tak to bude následovat i v dalších částech. Ani mi nepřijde, že by tohle mělo nějak pomalé tempo. Vše bylo suprové. Hluchých míst minimum a většina postav zaujala. ()

Série 2 (2011) (S02) 

[95%] Druhá série už má oproti přechozí víc dílů a to 13! Já nevím, ale někteří tu píší, jak je to místy nudné a méně akční. Přeci to teprve začíná, budování atmosféry, hledání místa na přežití apod. Mě to svižné a napínavé přišlo až až. Zde našla skupinka vedená Rickem místo na farmě, kde se budou odehrávat všelijaké napínavé situace, a i intriky mezi postavami. Několik členů skupinky zemře a k tomu se v téhle nové řadě najde řada nových a zajímavých postav např. Maggie či Hershel. Jedna epizoda je lepší než druhá a hluchých míst je zde snad minimum. Scény s mrtváky jsou super. Rating začíná být silný. Finále nemá chybu. ()

Série 3 (2012) (S03) 

[86%] Třetí série se nám dějem, postavy a především prostředím víc rozvinula. Obsadit jako útočiště vězení mi přišlo jako super nápad! Skupina vedená Rickem a jeho skupinou, která se sem tam rozroste, nebo naopak někdo z nich nečekaně zemře – to je vždy napínavé, krvavé a mnohdy dost drsné – prostě to vše do tohoto TWD světa patří. Záporák zvaný jako guvernér mě určitě zabavil, jen ke konci jsem se trochu divil, jak hned ze scény odešel. Nuda zde snad ani nehrozí, protivných postav je zde minimum, některým dílům jsem dal 4*, některým 5*, ve finále mi to vychází na hodně dobrou 4*. Třeba taková druhá série mě bavila více, že to bylo na tom venkovně takové komorní, ale ani tady si nemůžu stěžovat. Scény s mrtváky jsou top a celkově je to dost svižné! ()

Jednoho dne už nebudete (2016) (S07E01) 

UUUUUUF, tak to byl teda díl. Negan je opravdu nejlepší záporák z celého TWD. Hnusnej hajzl, kterému budu přát tu nejhorší smrt. Je to teda už dost drastické, i když jsem to tak trochu čekal. Není to holt žádná pohádka, ale realistická drsná záležitost. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S P O I L E R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hm, tak tu máme 2 zabití. Abrahama jsem docela čekal, ale, že to schytá i Glenn, to mě hodně zamrzelo. A Rick byl přinucen - málem musel Carlovi useknout ruku. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONEC S P O I L E R U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doufám, že na konci série Negana dostanou. ()

Studna (2016) (S07E02) 

Rozhodně jsem spokojen. Nebylo to tak dechberoucí jako první díl, ale to jsem ani nečekal. Spoustu lidí si tu stěžuje, že následující díly se budou zaměřovat na jednotlivé postavy a případná porážka či epizody s Neganem budou natahované atd. Přece by byla blbost, aby vše skončilo v nějakém 4 či 5.díle, ne? Takhle mi to naprosto vyhovuje. Další díl bude asi jen s Darylem a už nyní se nemůžu dočkat. Co se týče tohoto dílu, tak tu máme Carol s Morganem a k tomu poznáme krále Ezekiela. Máme tu dost zajímavých scén. Dokonce i jednu nadlehčenou s prasaty. ;) Pár mrtváků tu zde také je, takže se nemusíme obávat, že současné TWD postrádá nemrtvé. Spokojenost. ()

Cela (2016) (S07E03) 

Třetí epizoda 7.série je tady! Máme tu tři postavy, a sice: Daryl, Dwight a Negan. Nejedná se o přeakčnělí díl, ale to přece kurva nevadí ne? Už mám těch negativních hodnocení dost. Je to seriál a ne aby se jen střílelo a zabíjelo. TWD si poslední dobou jde pomalou cestou a tak mi to docela vyhovuje. Daryl byl skvělej, zatím se drží. Pěkně mu v cele hráli na nervy. Tohle komornější mučení je víc o psychice než kdyby mu řezali prsty či co. Dwight má velmi blblou postavu – nesnáším ho, ale hraje to dobře. A Negan? Jen poslouchat jeho šílený řeči je super. Jsem spokojen, pálím plný počet a už se nemůžu dočkat 4.dílu, kde bude konečně hlavní postava Rick! ()

Beze zbraní (2016) (S07E04) 

4. epizoda této nové 7.série. Ale jo, dilema mezi 4* a 5* jsem nakonec hravě překonal. Je to prodloužená a téměř hodinová epizoda, která má spíše pozvolnější tempo. Většinu scén si pro sebe krade Negan a Rick. Možná mě to časem bude nudit, ale momentálně mi ke štěstí stačí pozorovat geniálního a šíleného záporáka Negana, co Rickovi a jeho skupině pěkně zatápí. Sebral jim všechny zbraně, většinu postelí, léků a dalších potřebných věcí. Rick má svázané ruce, nemůže nic dělat a ani se mu nedivím. Bojím se, že se někteří proti Rickovi vzbouří. No, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Jako doplněk tu máme pár sejmutých mrtváků, což potěší. Jsem zvědav na další část, kde už Rick nebude, ale zase tam budou jiní členové jeho skupiny. ()

Čest (2018) (S08E09) 

CARL je prostě doposud největší hrdina z celého TWD ! A konečná scéna, kde se nečekaně objeví Negan, to je prostě SUPER! Rosekalo mě to ! ()

Ticho (2019) (S09E15) 

!!!!!OBSAHUJE SPOILERY!!!!! Jsem absolutně šokován! Kdysi jsem u TWD zažil největší šok při sledování S07E01 kdy Negan umlátil Abrahama a Glenna. Jenže tohle bylo jiné kafe. Jako brutálně popravit 10 kladných postav to chce fakt koule a žaludek. Takže S09E15 je pro mě doposud nejdrsnější a nejbrutálnější epizodou z TWD. Emocemi jsem se nevyhnul. Tento seriál zbožnuji, je to sice už natahované, ale baví mě postavy, někteří umírají, někteří stále žijí, je to sakra boj o život! Jsem překvapen, že předposlední 9.série se takhle urval ze řetězu. Snad nebude 16 díl ještě brutálnější. Zimní TWD ? Proč ne. Alfa je totální psychopatka, Negan se ji nemůže vyrovnat a proto doufám, že se postupem časem stane kladnou postavou a pomůže kladným přeživším vyhrát boj proti šeptačům. Sakra, to jsem se ale rozvášnil. No, co se týče těch 10 obětí, nejvíc mě mrzí Henry a Tara. Samozřejmě, že i Enid, kterou jsem si postupem času taky docela oblíbil, ale i tak. Mrzí mě, že umřel Henry. Jejich krátký vztah mezi Lydií měl velký potenciál. Taru jsem měl rád odjakživa. Ostatní byli celkem vedlejší, ale i tak to byla hrůza vidět všechny napíchlé na kůlech. Určitě to bude dost natahované, ale nevadí, počítám, že tak 10 a 11 série se bude věnovat válce proti šeptačům. Těším se nejen na poslední díl 9.série, ale i na následující série a i brzký příchod sousedící nové 5.série seriálu Fear the walking dead, kde by se měl objevit „Dwighty boy“ ! ()

V sevření (2020) (S10E09) 

(70%) Co k téhle epizodě asi tak říci? Od 8. série je to totálně natahované, ale mě to přesto svým způsobem stále baví! Zde není nic extra, co by nás překvapilo, ale přesto tu máme pár zajímavých scén a ke konci trochu toho napětí. Jsem rád, že tu dojde i na !!!! SPOILER 2 úmrtí, i když se možná později ukáže, že to ty ony 2 oběti přežily, ale pochybuji KONEC SPOILERU !!!!! + jedno z mého úhlu pohledu nečekané až debilní intimní spojení dvou postav :DDD Víc k tomu asi dodávat nemusím. Je to už tak trochu mimo mísu, ale podstatné je, že mě to stále dostatečně baví, tak jsem zvědav na další díly. ()

Na stopě (2020) (S10E10) 

(90%) Hodně dobrá epizoda! Sice to má trochu roztroušené scény + ke konci se ani nedovíme, jak to dopadlo s jednou vedlejší postavou, ale i tak zde můžu jedině chválit! Už dlouho jsem se takto o Daryla nebál. Bylo to drsné a napínavé. K tomu výborná ALFA na konci a návrat její dcery. Nezklamal ani drsný Beta. Víc k tomu asi nemusím dodávat. Jsem zvědav na další díl, který bude možná trochu utlumený, nechám se překvapit. ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama