Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Dedo Ruppert" tomu o čom rozprával vážne verí, taktiež ja verím, že cigarety zabíjajú no a on ich za tu hodinku a pól sporiadal dostatok... ale teraz vážne, oslovilo ma to, žiaľ bohu nie natoľko aby som sa priklonil prednostne na určitú stranu. Ono, padlo tu ozaj dostatok vecných "faktov", predpovedí, odhadov, logických myšlienok, ale... rozhodne toto stojí za kuk, aj napriek depresívnej nálade, ktorá následne zavládne... ľadová sprcha nie je ževraj nikdy na škodu 7/10 ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé především v tom, že snímek je z roku 2009 (a to že jsem ho viděl až teď možná paradoxně pomohlo) a co říká Michael Ruppert, se doopravdy děje. Americká ekonomika jde do kopru, nepokoje v Řecku a nebo článek na novinky.cz ze dne 9.2.2011 o nadhodnocených zásobách ropy v Saudské Arábii jeho slova jen utvrzuje. Nedokážu objektivně posoudit, zda-li má pravdu či ne, každopádně vcelku deprimující dílko, navíc pokud se jeho slova vyplní. Ke shlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=DGXT4rLZUpw ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Do poslední minuty je to velmi velmi znepokojivé. Nicméně naprosto zdrcující to začně být až přibližně pět minut po konci. V momentě, kdy si člověk sám něco najde a prokliká se i k dalšímu osudu Michaela Rupperta. Jak už zaznělo - je ohromně snadné ohodnotit Rupperta jako pomatence, daleko těžší je jej poslouchat. Zapamatuji si stou opici. A když nic jiného, budu ji používat. Dokument rozhodně nepochybně nedokonalý, nicméně ohromně zajímavý. Mám rád, když si po práci přivodím krizi světového rozměru, mám rád alarmující dokumenty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan Ruppert je blázen a pokud jím není, tak jsem již mrtvý. Nejsem totiž členem žádného klanu vlastnícího semena a po kolapsu finančního systému se výpisu z účtu určitě nenasytím. Takže musím poděkovat za návod k přežití, za polopatické vysvětlení derivátů, za popis ekonomiky jako letadlové hry, za odhalení podílu CIA na pašování drog i za vysvětlení vlivu ropy na růst populace. Byla to zkrátka podrobná analýza toho, co se stalo, i toho, co se stane, a ačkoli mám pro některé dění jiné vysvětlení, tak považuji Ruppertův pohled na svět za velmi inspirativní. Dále jsem chtěl napsat, že skutečnost, že Ruppert dosud nespáchal sebevraždu, považuji za velké selhání amerických tajných služeb, ale kontrolou Wikipedie jsem zjistil, že se tak 13. 4. 2014 stalo, takže je vlastně vše v pořádku. Čest jeho památce. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první půlce stejné téma jako The Oil Crash - Crude Awakening, bohužel se stejnými chybami. Oba dokumenty vypovídají úplně o tom samém, tedy že někdy v dohledné budoucnosti definitivně dojde ropa, bohužel své závěry nedokládají žádnými prameny - v Oil Crash mluvili různí odborníci, v Collapse je to dokonce už jen jediný člověk. A to je špatně. Jak si vysvětlit třeba tohle? "Z Iráku nikdy neodejdeme. Postavili jsme tam velvyslanectví větší než Vatikán." + "Ale v Iráku není dost ropy, aby něco změnila." Copak by Američané jeli válčit na blízký východ kvůli ropě, které ani zas tak moc není? atd atd... Škoda, že tu skutečně nejsou prezentovány žádné důkazy, musíme prostě Ruppertovi věřit. Jinak je ale dokument vytvořen dobře, má jasnou strukturu, tedy body, které probírá. Jo - a stejně jako Oil Crash moc nehledá řešení. Jen prostě upozorňuje na nezvratitelný fakt, že ropa jednou dojde a my se toho ještě možná dožijem. Protože to, jak Ruppert radí, abychom si například nakoupili do zásoby semena, která by v budoucnu mohla fungovat coby dobré platidlo, to je prostě mimo, to není žádné hledání řešení. Samozřejmě - je nesmysl spolehát na lidskou vynalézavost, je bláhové se domnívat, že nás spasí nějaký super zdroj energie, na druhou stranu Rupper tento faktor naprosto podceňuje. Lidskou vynalézavostí naprosto pohrdá a zjevně si tedy neuvědomuje, že bez ní by dnes asi na Zemi nežilo 7 miliard lidí. ___ Poslední třetina filmu se potom stočí dost nepříjemným směrem, Ruppert nám poněkud zbytečně prezentuje své názory na svět a mluví o spiritualitě... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama