Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idealistický jesuita páter Flanagan (Spencer Tracy) je otřesen životními osudy, s nimiž se dostává do styku jako vězeňský kněz. Pevně věří v to, že se v každém mladém člověku skrývá dobro, kterému je jen třeba dát příležitost vyniknout. Flanagan se chce postarat o chlapce ulice své čtvrti, a tak pro ně zakládá náhradní domov, který se od počátku potýká s vážnými těžkostmi finančního rázu. Tvrdé zkoušce má být vystavena i otcova víra v nezkaženost mládí...Snímek o životním díle skutečného irského jesuity Edwarda Josepha Flanagana, jenž v roce 1917 otevřel v Nebrasce reformní domov pro chlapce v bezvýchodném životním postavení. (Pohrobek)

(více)

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele

Idealistická dráma, ktorá chce v každom chlapcovi vidieť to dobré. A takým je aj Rooney - herecké dieťa (vtedy 18-ročný), ktoré vyzerá oproti ostatným deckám trošku 'prestarnuto'. Príbeh síce nepôsobí vierohodne, viackrát vydiera emóciami, dialógy sa predbiehajú v rýchlosti a "zlí" chlapci sa menia na tých dobrých až príliš rýchlo, ale napriek tomu ide príjemný filmík s jednoduchým lež silným odkazom, nabitými emóciami a Tracym, na ktorého sa dá vždy spoľahnúť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy byl skvělý herec, a i když je tohle hlavně o chlapcích a městečku, které pro ně jeho postava vytvořila, ve skutečnosti je tohle snímek, který si ukradl pro sebe, protože je v něm prostě skvělý. Ale naštěstí funguje i dramatická linka celého filmu. Ve 30. letech s také točily menší poklady. Tenhle tak nezáří, ale dobrý je. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Krásný film o americkém Donu Boscovi - jesuitském knězi Edwardu Josephu Flanaganovi, který bojoval za chlapce, z kterých by bez jeho snah vyrostly pravděpodobně ztracené existence. Film není vysloveně vážný, obsahuje i několik odlehčenějších míst a vše dovede do celkem positivního konce. V dnešní době, kdy se církevní a především jesuitská péče o mládež příliš necení, film na většinu diváctva asi tolik nezapůsobí. Minimálně ale neuvěřitelně charismatický Spencer Tracy v hlavní roli, který si svého prvního Oscara zcela zasloužil, musí zaujmout i dnes. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dogmaticky cernoprdelnik, teda pardon idealisticky jezuita v tomto filme pracuje v chladku v base - a film je o tom, ze chce ukazat, ze v kazdom cloveku je dobro, postarat sa o opustenych chlapcov z ulice kdesi v US prdelakove a vidlakove. Teda zase pardon, v Nebraske sa nielen ze staral o opusetnych chlapcov, ale spolu snimi si postavili aj budovu, v ktorej byvali. Cernoprdelniky jsou lidi, to je bez debaty - a sympaticke bolo, ze tu bol happyend. V hlavnej roli sa predstavil Spencer Tracy /Vladni Prohlaseni 1948, Kdo seje vitr, Gueww who´s coming for a Dinner/, videl som ale aj edalsich zaujimavych hercov, konkretne Mickey Rooney /Snidane u Tiffanyho, Tajna Invaze 1965/ a Henry Hulla /Colorado territory 1949, Stvanice 1966/. Pre mna teda jeden z najlepsich filmov Normana Tauroga, potom este natocil muzikaly s Elvisom presleym. 95 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • K roli Spencer Tracy přistupoval kvůli své víře s úzkostí, aby ji nezkazil. Sošku Oscara, jež za ni získal, poslal skutečnému knězi Flanaganovi. (kenny.h)

Reklama

Reklama