Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idealistický jesuita páter Flanagan (Spencer Tracy) je otřesen životními osudy, s nimiž se dostává do styku jako vězeňský kněz. Pevně věří v to, že se v každém mladém člověku skrývá dobro, kterému je jen třeba dát příležitost vyniknout. Flanagan se chce postarat o chlapce ulice své čtvrti, a tak pro ně zakládá náhradní domov, který se od počátku potýká s vážnými těžkostmi finančního rázu. Tvrdé zkoušce má být vystavena i otcova víra v nezkaženost mládí...Snímek o životním díle skutečného irského jesuity Edwarda Josepha Flanagana, jenž v roce 1917 otevřel v Nebrasce reformní domov pro chlapce v bezvýchodném životním postavení. (Pohrobek)

(více)

Recenze (8)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Krásný film o americkém Donu Boscovi - jesuitském knězi Edwardu Josephu Flanaganovi, který bojoval za chlapce, z kterých by bez jeho snah vyrostly pravděpodobně ztracené existence. Film není vysloveně vážný, obsahuje i několik odlehčenějších míst a vše dovede do celkem positivního konce. V dnešní době, kdy se církevní a především jesuitská péče o mládež příliš necení, film na většinu diváctva asi tolik nezapůsobí. Minimálně ale neuvěřitelně charismatický Spencer Tracy v hlavní roli, který si svého prvního Oscara zcela zasloužil, musí zaujmout i dnes. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy je vynikajúci herec ale to, čo predviedla detská hviezda Mickey Rooney je obdivuhodné. Ucelený výsek zo života jezuitu Flanagana, ktorý založil detský domov pre problémových chlapcov, je silnou drámou a dokáže osloviť aj dnes. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy byl skvělý herec, a i když je tohle hlavně o chlapcích a městečku, které pro ně jeho postava vytvořila, ve skutečnosti je tohle snímek, který si ukradl pro sebe, protože je v něm prostě skvělý. Ale naštěstí funguje i dramatická linka celého filmu. Ve 30. letech s také točily menší poklady. Tenhle tak nezáří, ale dobrý je. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dogmaticky cernoprdelnik, teda pardon idealisticky jezuita v tomto filme pracuje v chladku v base - a film je o tom, ze chce ukazat, ze v kazdom cloveku je dobro, postarat sa o opustenych chlapcov z ulice kdesi v US prdelakove a vidlakove. Teda zase pardon, v Nebraske sa nielen ze staral o opusetnych chlapcov, ale spolu snimi si postavili aj budovu, v ktorej byvali. Cernoprdelniky jsou lidi, to je bez debaty - a sympaticke bolo, ze tu bol happyend. V hlavnej roli sa predstavil Spencer Tracy /Vladni Prohlaseni 1948, Kdo seje vitr, Gueww who´s coming for a Dinner/, videl som ale aj edalsich zaujimavych hercov, konkretne Mickey Rooney /Snidane u Tiffanyho, Tajna Invaze 1965/ a Henry Hulla /Colorado territory 1949, Stvanice 1966/. Pre mna teda jeden z najlepsich filmov Normana Tauroga, potom este natocil muzikaly s Elvisom presleym. 95 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Idealistická dráma, ktorá chce v každom chlapcovi vidieť to dobré. A takým je aj Rooney - herecké dieťa (vtedy 18-ročný), ktoré vyzerá oproti ostatným deckám trošku 'prestarnuto'. Príbeh síce nepôsobí vierohodne, viackrát vydiera emóciami, dialógy sa predbiehajú v rýchlosti a "zlí" chlapci sa menia na tých dobrých až príliš rýchlo, ale napriek tomu ide príjemný filmík s jednoduchým lež silným odkazom, nabitými emóciami a Tracym, na ktorého sa dá vždy spoľahnúť. ()

Reklama

Reklama