Reklama

Reklama

Lise se zhroutil svět. Po letech dřiny a tvrdého tréninku neprošla výběrem a byla vyřazena z národního softballového týmu. Schází se s profesionálním baseballistou Mattym a není si jistá, kam jejich vztah směřuje. Lisa má pocit, že by si měla najít partnera mimo sportovní okruh. Tak jí kamarádka domluví schůzku naslepo s obchodníkem Georgem, jehož složitý vztah s otcem se ještě více zkomplikuje poté, co je obviněn z finančního zločinu, přestože nic neudělal. Rande Lisy a George probíhá v neveselé náladě, on je z obvinění vystresovaný a ona je zdrcená náhlým koncem své sportovní kariéry. George ví, že neudělal nejlepší dojem, a zdráhá se ji pozvat na další schůzku. Lisa zase nepředpokládá, že by se jejich setkání mělo dál rozvíjet, a raději hledá útěchu u Mattyho. Když pak Matty navrhne, aby se k němu nastěhovala, souhlasí. Jednoho dne se George s Lisou potkají ve výtahu a on se omlouvá za své chování na jejich nedávné schůzce. Pomůže jí s nákupem domů, když dorazí Matty, tak udělá scénu, že Lisa pozvala George bez jeho svolení do bytu. Dívka si uvědomí, že se v něm spletla a okamžitě odchází... (TV Nova)

(více)

Recenze (272)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, ty pocity! Chcete strávit nezapomenutelný romantický večer, plný lásky, něhy, chytrého a citlivého humoru? Strejda verbal vám poví, jak na to! Nejdůležitější je moment překvapení a síla okamžiku, která dostane vaši milovanou do kolen! V žádném případě tedy nesmí nic tušit. Doporučuji proto, zavřít ji třeba do skříně, a to až do doby, kdy první chervánky smutně zakrvácí oblohu jako truchlivá stigmata umírajícího slunce. Pokud plán se skříní z jakéhokoliv důvodu selže, je nanejvýš nezbytné chovat se nenuceně, aby absolutně nic netušila a nepostřehla vaší proměnu. Všechno musí vypadat jako běžná denní rutina. Proto od rána klopíme lahváče, hlasitě prdíme, mlaskáme u oběda a celé odpoledne ošoupáváme tlačítka ovladače při přepínání mezi hokejem a Ligou mistrů, což doprovázíme halasným kurvováním, pokud nějaký vypatlaný čutálista nesplní naše očekávání bezchybné hry. A večer s velkým V je tu!! Hlavně nezapomenout na svíčky! Spoustu svíček, to mají mazlíčci rádi! Bydlíte li v blízkosti hřbitova, jako já, stačí svižná podvečerní procházka slzavým údolím a máte vystaráno! Vždyť nebožtíci přeci přejí lásce! Začneme lehkou večeří, která zvýrazní naše vzájemné touhy a příjemně nás naladí! Grilovaný bůček podtržený jemně tříslovitou chutí zaprášené lahve archivního Chateau de Rybíz, ročník 82, splní svůj účel dokonale! Urazíme hrdlo, abychom umožnili "vínu" dýchat, přičemž mezitím naservírujeme labužnicky zčernalý plátek stoprocentního tuku na dva obří, sněhobílé talíře a rychle oběhneme se zapalovačem všech stopadesát svíček, mistrně rozmístěných tak, aby mdlé, třepotavé světlo nádherně dokreslilo hustou atmosféru propukající vášně. A neignorovat hudbu!!! Jakmile tedy stiskneme tlačítko PLAY a potemnělou kuchyní se začnou tklivě linout první tóny obřího hitu britského homosexuála pod názvem "Can you feel my dick tonight", je čas oslnit naši Nejdražší! Vyprostíme ji proto konečně ze skříně, konejšivě ji zašeptáme do ouška něco o lásce a věčném milování, zhluboka se nadechneme, jemně, jakoby letmo se ji dotkneme ústy a ................... foukáme tak dlouho, dokud její plné rty nevykrouží ono vzrušující, lascivní "O", které dává našemu životu smysl! Dále to již, milé děti, ponechám jen a jen na vaší fantazii! Jen bych doporučil jedno: až po dvouhodinovém, intenzivním milování, které dá vašemu vztahu zcela nový rozměr, vyplivete kousky latexu uvízlých mezi zuby a padnete na záda do propocených prostěradel, vytáhněte z peněženky dvousetkorunu a demonstrativně ji spalte jako radostnou připomínku toho, že jste na tuhle nudnou, trapnou, kýčovitou peachovinu nemuseli do kina. Její ohořelé zbytky pak spláchněte do hajzlu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poslední dvacetiminutovka výsledný dojem zlepšila, závěrečné Ruddovo vyznání lásky Reese bylo moc hezké a chemie mezi nimi fungovala na sto procent, ale jinak celkový dojem byl hodně ubíjející. Zejména první půle stopáže si zahrává s trpělivostí diváka, plácá se tu scenáristicky prázdná sláma více než je zdrávo, komediální timing scén je absolutně nezvládnutý, takže jediné, co jsem si opravdu vychutnal, bylo příjemné herectví ústřední hvězdné čtyřky. Jediná větší pozitiva - Paulu Ruddovi role sekla bez výhrad, Whiterspoon a Wilson byli velmi sympatičtí. Je jasné, že takhle podivně napsanému příběhu se musí divácky hodně naproti, ale i tak lze v případě Brooksova snažení mluvit o jednoznačném zklamání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $30,212,620Tržby Celosvetovo $48,668,907 Tržby za predaj Blu-ray v USA $638,153 //počet predaných kusov 14,498Tržby za predaj DVD v USA $10,174,408 //počet predaných kusov 548,007║ nakoniec celkom príjemná romantická komédia, kde zaráža len ten ohromný rozpočet /75%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jediný překvapivý moment filmu? Hudbu složil Hans Zimmer. Jinak jsem si znovu ověřila, že mám silnou slabost pro civilní herectví Paula Rudda, i když hraje asexuálního ňoumu s freudovskými problémy. A že s Reese Witherspoon nás stále pojí ona blonďatá solidarita, ačkoliv rozhodně neumím tak dobře nadhazovat. A potěšilo mě, že existuje ještě divnější první večeře, než jakou jsem nad talířem plným proteinů zažila já:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve svém životě jsem neomylně poznal, když to přišlo. V tomto snímku však nemám nejmenší tušení, kdy se Lisa, které skutečně nevěřím její sportovní kariéru, stihla zamilovat do neurotického joudy George. Trochu mne tím naštvala, protože necitlivě uvedla do stavu deprese sportovní hvězdu, která z lásky dokonce hodlala omezit na nezbytné minimum anonymní sex. Nemohu se zbavit pocitu, že se autor scénáře při psaní mstil nějakému zazobanému hezounovi, který si koupil jeho vyvolenou a zapomněl přitom okořenit příběh přiměřeným množstvím odlehčujícího humoru. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě kromě růžových teplákovek různých velikostí nic nedostalo. Bylo to zbytečně dlouhé a bez děje. Od začátku jsem věděla, kdo má být ten pravý, ale vlastně jsem nevěděla, jestli jim to přeji. Málo magie, vtipných hlášek a málo charizma.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Na to aký má film jednoduchý námet, tak je až príliš zložito podaný. Neohrabane, krkolomne a zbrklo natočený. Absolutne zbytočne dlhá dvojhodinová stopáž tam, kde si to vyžaduje minimálne o polhodinu menej. Jednoducho povedané - nafúknutá bublina úplne o ničom, zbytočné a dlhé. Zaslúžený prepadák (120 milionový rozpočet je obrovskou záhadou a veľmi zlým žartom). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V úvodu jsem zapnul počítadlo aforismů a začal se trýznit. Nudou, nedostatkem citu pro vtipnost, pseudoproblémy softbalistky s opožděným mentálním vývojem, tradičně afektovaným slunečníkem Wilsonem, po Meg Ryan druhou nejpřeceňovanější herečkou amerických romantických filmů i Nicholsonem v roli trapného panáka, který na konci odmítl dopadnout z okna hned vedle autobusové zastávky. Pokud má žánr romantické komedie dlouhodobý problém s šedivou průměrností, tohle bylo natřeno několika jejími vrstvami.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Utopit v tomto nezáživném, zmateném a nefunkčním paskvilu 120 milionů dolarů? Se současným Hollywoodem to asi vážně není úplně v pořádku. How Do You Know je neuchopitelný patvar, který kdosi zaplnil postavami, jejichž jednání a dialogy jsou naprosto nepochopitelné a naopak z něj vysál veškeré potenciální komediální jiskření, dramatické pnutí nebo romantickou atmosféru. Větší mrhání časem, energií i miliony dolarů tady nebylo už hodně dlouho. Ale Reese a Paul tam pořád jezdili autobusem, to je velmi chvályhodné. Necelých 40% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil režisér jednej z najlepších komédií všetkých čias, kde Helen Hunt a Jack Nicholson popri fenomenálnom čiernom humore hrajú tak živo a prirodzene, že vám žáner "romantická komédia" v žiadnom prípade nie je cudzí?! Tejto witherspoonovskej romantike chýba žhavá irónia, vtipný nadhľad, posmešné dialógy presiaknuté sarkazmom a celkovo som mala dojem, že režisér chvíľami dej nevie posunúť do ďalšieho levelu. Scény s Witherspoon a Wilsonom boli po dialogickej stránke tak hlúpe a rozpačité, až boli vtipné. Kŕčovité 3* dávam za sympatickú hereckú zostavu a vynikajúceho Nicholsona, ktorý dokáže zachrániť aj to, čo vyzerá byť už stratené. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V traileru možná How Do You Know působí jako jedna z těch mála romantických komedií, kde hlavní hrdinka nestojí před rozhodnutím "pan správný vs. pan špatný", ale před mnohem těžší verzí romantického trojúhelníku zvanou "pan správný vs. pan správný". Ve skutečnosti vám po deseti minutách bude jasné, kdo tento souboj tentokrát vyhraje, takže nezbývá než se místo romantického zápolení zaměřit na komediální prvky tohoto nového Brooksova filmu. Ty však nepřichází. Zcela upřímně: Jediná chvíle, která mě v tomto filmu donutila se pousmát, byla závěrečná balkónová scéna s Jackem Nicholsonem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nebýt Reese Witherspoon, tak by bylo How Do You Know asexuální podívanou od začátku do konce. Pár zajímavých podnětů Brooks sice z kapes vysype, ale nestačilo to k mé plné spokojenosti. Od romantického filmu asi očekávám něco jiného, než duo hloupých spoluhráčů bojujících o srdce uvědomělé Smart Blonde. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také zlé! Trochu mi vadila dĺžka filmu, bolo to zbytočne naťahované. Herci mi vôbec nevadili aj keď vtipných momentov tam bolo naozaj málo. Ako oddychový film v nedeľu podvečer isto nieje zlý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neustálé pitvoření, dialogové šustění papírem a plýtvání talentem několika slibných herců svých generací a jedné legendy (Jack Nicholson zřejmě a bohužel naposledy). Dvojnásobný držitel filmového plešouna James L. Brooks si nejednou nepěkně zahrává s trpělivostí diváka, pár slušných momentů sice přinese, ale jinak jde o zdlouhavou konverzační ránu pod pás. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jak mohl takto dopadnout film s takovým obsazením a režisérem a scénáristou filmu Lepší už to nebude? Film, který se rozhodně tváří tak, že by mohlo jít o jednu z těch inteligentnějších a příjemnějších komedii. Jenže veškerá má očekávání opadla už snad hned po deseti minutách. Já bych tento film ani do komedie nezařadila, nevzpomínám si, že bych se u filmu nějak smála. Z herců mi byl tentokrát nejsympatičtější Paul (Jack je zde skutečně hodně vedlejší postavou). Scénář postrádá jakýkoliv šmrnc, který by zaujal alespoň něčím, nějakým momentem. Navíc naprosto zbytečně dlouhá stopáž film sráží ještě dolů. Možná bych i dala 3*, jenže to bych po skončení filmu musela být schopná, alespoň trochu říci, o čem ten film vůbec byl, ale já to zkrátka nedokážu, protože ten film je vážně o ničem. Hrozně mě mrzí, že musím dát tak nízké hodnocení (především kvůli obsazení), potenciál byl rozhodně vyšší. How Do You Know tak zůstane naprosto zbytečný film, na který se hned zapomene. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tohle mě příjemně pobavilo, i když je zde mnoho nedostatků, protože na svou dvouhodinovou stopáž to bylo v některých místech zdlouhavé a přitom bylo dost věcí nedotaženo. Ale našlo se zde pár dobrých hlášek. „To jsem asi podělal.“ „Z mýho hlediska ne.“ „Díky brácho.“ Nebo „Jak poznám, že jsem zamilovaný?“ „Když si na ty ostatní bereš kondom.“ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Společně s Cizincem nejhvězdněji obsazená nuda loňského roku. Příběh je absolutně o ničem, postavy jsou nezajímavé a celé je to až příliš dlouhé. Brooks se navíc režijně vyčerpal před 14 lety a tak pomalou a nudnou romantiku už jsem dlouho neviděl. Herci se taky zrovna moc nesnažej a jedinej Owen Wilson řekne během filmu aspoň 3 vtipný věty. Zasloužený propadák.20% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celý film si říkám že se jedná o neskutečně natáhlou hollywoodskou žvýkačku na téma vztahů ale nakonec to na mě, světe div se, docela účinkovalo. Jack Nicholson má své nejlepší už za sebou a budu opravdu dost s rozpaky sledovat jeho další role, stejně jako Owen Wilson, který nikdy moc herectví nedal, ale pobavit dokázal. Tady ovšem slabota. Naštěstí za oba zmíněla zaskočili Reese a Paul Rudd. Jak jsem zmínil, kdo film bedlivě sleduje, měl by se dočkat odměny. ()

Související novinky

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

08.02.2017

Snad žádná festivalovka se letos neřešila tolik jako Toni Erdmann. Německo-rakouská dramedie sice vydělala jen půl milionu dolarů, málem ale vyhrála Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film (v… (více)

Reklama

Reklama