Reklama

Reklama

Kletba kouzelného kamene

  • Rusko Kniga masterov (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svet je v nebezpečenstve. Čoskoro sa splní proroctvo a Kamenná princezná uväznená v starej veži sa dostane na slobodu, aby s pomocou zlých kúziel ovládla svet. Osudy ľudí sú v rukách Ivana, ktorý musí prejsť veľkými skúškami. Jeho sila môže priviesť princeznú k úspechu, ale môže sa jej aj postaviť na odpor, aby pomohol svojej milovanej Kataríne. V tomto príbehu sa Ivan stretne s ruskými rozprávkovými bytosťami ako napríklad Baba Jaga, Morská panna, Kostej Nesmrteľný a mnoho iných... (Slunkoo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná pohádka slepená z nejrůznějších ruských pohádek a doplněná o dost ujetý humor. Klubíčko s GPS navigací nemělo chybu. Člověk musí přijmout absurdní pojetí celého filmu, aby se na něho nehněval a teprve pod povrchem zjistí, že tato vykrádačka Pána prstenů a jiných velkofilmů je vlastně docela milá a zábavná. Klobouk dolů za speciální efekty. Rusáci fakt umí. Taková kvalita grafiky se nenajde v žádném americkém videofilmu. S takovými efekty mohou Rusáci směle konkurovat hollywoodské špičce. A to je jen hloupá pohádka. Co teprve kdyby se jali natočit nějakou smysluplnou fantasy. TO by byla jízda. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můj táta je pán !! A nechá vás zmrskat !!" ;) Tohle vážně není od Trošky ?? ;) Ne ?? Nevadí !! Toho taky zmrskat !! Preventivně !! ;) Nicméně.. Nelze zrovna říci, že by Kletba kouzelného kamene platila za vyloženě špatný projekt, spousta jednotlivostí mě přímo nadchla, bohužel jako celek působí nesmírně nekompaktně, ba přímo obludně, když se spolupráce Disneyho s Rusy, především americké tvůrčí prostředky s přepjatou barevnou a uřvanou sovětskou poetikou se tlučou hlava nehlava, v rukou nezkušeného Vadima Sokolovského rozpadá na prach.. Jen si nejsem vůbec jist, s kolika promilemi v krvi lze zaměnit něco podobného s parodií !! Ale třeba mi to zdejší moudré hlavy někdy vysvětlí.. Stejně jako skutečnost, s jak příznivými ohlasy přijal snímek ruský divák i s kritiky.. A když mi to lehce svou nepovedeností, a taky studnami, co fungují jako stargate, asociovalo Vorlíčkův sequel Saxány, měl jsem chuť použít ten startrekovský teleport z chaloupky Baby Jagy a přemístit se pryč z filmového pekla.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ufff. Že jsou ruské pohádky přeplácané, bez hlavy a paty, to už si člověk časem zvykne. Ale tohle je mišmaš nejhoršího zrna, dialogy jak z první obecné, na pohádku je tady hromada drsných scén. Vůbec se nepracuje s nějakým napětím. Třeba mu holku střelej z brokovnice do břicha, on ani moc netruchlí, a najednou se tam objeví čarodějka a tu jeho holku má s sebou a jen tak bokem utrousí, že ji oživila. No jako sorry, tohle se přece mělo pojmout jinak, jako víc tragicky, nebo dojemně, ale každopádně jinak. A se všemi scénami ve filmu je podobně. Navíc tady běhá jedna postava z ruských pohádek vedle druhé, zcela bez logiky, čekáte už jen, kdy se objeví Batman nebo nějaká podobná postavička, která ještě chybí do výčtu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo možné vyjádřit zvukem, bylo by tu jenom dlouhé, uchechtané áááááááách. Kniha mistrů má něco (hlavně zrcadlo) ze Sněhurky (není ruská pohádka, cařička a sedm bohatýrů je Puškinem převyprávěná a umělecky zpracovaná německá pohádka, jak si ji pamatoval od své chůvy), kamennou královnu coby podobu Ledové královny jen jiný materiál, kamenné bohatýry místo mrazíkovských dřevěných, Kostěje Nesmrtelného jako téměř nezbytný atribut, mořskou pannu vypůjčenou od Andersena (a trochu z filmu Žbluňk!), 34. bohatýra, který se Puškinovi do Pohádky o caru Saltánovi kvůli rytmu nevešel (přiznávám, že u tohoto jsem bublala smíchy jak horská bystřina), Ivánka a jeho lásku, Ariadninu GPS, statečného kováře, vdávadlem posedlou místní šlechtičnu (odkaz na princeznu z Ohně, vodou a trubkami, podle mého odhadu), živou vodu, kamenný kvítek (hezčí než v Kamenném kvítku), mluvicího koně (z našich luhů a hájů by to byl Falada z Princezny husopasky, u ruských pohádek netuším), v balkónové scéně jsem ochotná vidět parodii na Cyrana, v Ivanových cestách do kamenné věže teleport ze Star Treku, v kamenění Káti to je vykrádačka ze Zakleté nevěsty nebo Radůze a Mahuleny a v tom, co jsem vynechala nebo nepostřehla vidím trip scenáristy. Úžasná kouzla, úžasná parodie s napětím a bez hluchých míst, výborné využití animací, připomínající film Azazel, jen ty triky, které tomu měly dodat zřejmě definitivní punc ztřeštěnosti byly už trochu příliš. Trochu příliš i na mě, ochotnou nechat se bavit a unášet gejzírem barevného, zběsilého kýče. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Moderní ruský pohádkový film. Příběh je mix tradičních pohádkových námětů a postav (i vypravěčka v dřevěném okěn jako tradičně v sovietských pohádkach) s moderním pojetím jazyka, stylu a prvků v ději, například komiksové přechody mezi scénami, plot a alarm u Baby Jagy, bojové scény, monoskop v čarovném zrcadle. Zajímavé prolínaní světů ve vesnici a v nekonečném lese. Tento odvážný ´borčš´ nenudí. (Je třeba nějaké zaklínadlo? / Prosím!?) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl napsán na motivy mnoha různých ruských pohádek. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo v Minsku a také ve studiích studia "MOSKFILM". (Dlee)
  • První natáčecí den připadl právě na narozeniny Maxima Loktanova, představitele hlavní role. (Dlee)

Reklama

Reklama