Reklama

Reklama

Dracula: Prince of Darkness

Trailer

Obsahy(1)

Navzdory varování místních se dva páry rozhodnou navštívit Carlstad. Vystrašený kočí je v noci opustí uprostřed lesa a čtveřice turistů nachází útočiště a překvapivou pohostinnost na nedalekém zámku, v jehož sklepení mrtvý hrabě Drákula čeká deset let na své vzkříšení… (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha volných pokračování o hraběti Drakulovy z produkce studia Hammer. "Princ z temnoty" nás opět provede po temných zákoutí svého tajemného hradu a neskončí to u nejednoho zakousnutí. Christopher Lee se zhostil své role opět bravurně! Škoda, že jeho soka Van Helsinga v podání Petera Cushinga zde neuvidíme. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priamočiary jednoduchý dej je príjemný. Pekne bublá a speje k peckovému zmŕtvychvstaniu Draculu. Ten, ako je všeobecne známe, nepovie vo filme ani slovo a premieňa sa na klasické čiernobiele nemé monštrum. Bohužiaľ, kto by čakal, že s nástupom Leeho sa film ešte viac naštartuje, zistí, že opak je pravdou. Film začne kľučkovať v nezmyselných zvratoch a vrcholom je absurdné zavraždenie Draculu, ktoré by sa skôr hodilo Jasonovi ako princovi temnôt. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, chvílemi měl film kvalitou spíš ke třem, ale jsem teprve ve třetím dílu série a čeká mě jich ještě šest, tak si raději nechávám rezervu, ať je kam klesat. Zábavná je lokace děje: zdejší obsah se mýlí, nejde o žádný Carlstad, ale o Carlsbad, takže děj se sice odehrává v německy mluvících Karpatech, zároveň ale také na hradě "dva kilometry od Karlových Varů". Žertovné. Děj je slaboučký a místy ne úplně logický, vyvažují to ale tradiční hammerovské atributy: skvělá atmosféra, okouzlující kulisy a zářivě červená krev, kterou tvůrci nešetřili. Vůbec krutostmi se film jen hemží (samozřejmě na rok 66), to je velké plus. Minusem je však Dracula - snad poprvé vidím tak démonickou postavu, jako byl Christopher Lee, strašně nevýraznou, bez charismatu, nezábavnou. Nebýt Barbary Shelleyové, není se po upírské stránce na co koukat. A pochopitelně předlouho trvající expozice, než je Dracula vzkříšen, a naprosto nevydařený konec. Přesto si film za atmosféru, bezcitnost a Suzan Farmerovou (Diana) cca zdejších 70 procent zasluhuje. Ale jen tak tak. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování Draculy z roku 1958. Christopher Lee je tu zase dost nevýrazný, ke slovu se dostane až v druhé půlce filmu, tudíž na nějakých 45 minutách toho moc neukáže. Draculovo znovuzrození v kamenné rakvi jeho sluhou je docela povedené, naopak jeho smrt dost obyčejná a rychlá. Mimochodem, je mi docela novinkou, že se upíři mohou utopit. Den s nocí se tu střídá taky abnormálně rychle, někdy dokonce splývají. Ale na druhou stranu se mi líbil otec Šandor, byl to takový mnich činu a s ničim se moc nesral. Princ temnot tedy na svého předchůdce nemá, ale stále je to obstojná podívaná, kor když máte rádi Hammer. Ale raději budu opatrný a dám mu silnou šestku, než slabou sedmičku. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrné pokračování výborného Draculy z roku 1958... Ačkoliv je atmosféra klasicky "hammerovsky" skvělá, film do nadprůměru rozhodně sama nevytáhne... Problémem je, že Christopher Lee je stejně jako v původním snímku hodně nevýrazný, navíc se ve filmu objeví až někdy v polovině, děj je plytký a navíc silně chybí charismatický Peter Cushing v roli upírobijce Abrahama Van Helsinga... Směšná smrt Draculy je pak kapitolou samou o sobě... Pro zkompletování klasických Hammerovek, proč ne, ale pochybuji, že se na tenhle kus ještě někdy podívám... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Alternativní názvy pro tento snímek byly třeba: Dracula 3, Disciple of Dracula (Drákulův následovník), Revenge of Dracula (Drákulova pomsta) nebo The Bloody Scream of Dracula (Drákulův krvavý výkřik). (liquido26)
  • Christopher Lee nemá ve filmu ani jednu větu, protože repliky, které pro něj scénáristi napsali, se mu zdály příšerné, a tak se rozhodl, že ve filmu nebude mluvit. (liquido26)
  • V komentáři na DVD uvádí představitelky hlavních rolí Barbara Shelley a Suzan Farmerová, že všechny výkřiky Barbary Shelleyové byly předabovány Farmerovou. (liquido26)

Reklama

Reklama