Reklama

Reklama

Bišódžo senši Sailor Moon Crystal

(seriál)
  • Japonsko 美少女戦士セーラームーン Crystal (více)
Japonsko, (2014–2016), 15 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Naoko Takeuči (komiks)

Hrají:

Kotono Micuiši, Kendži Nodžima, Tomoe Hanba, Daisuke Sakaguči, Kazunari Tanaka, Rina Sató, Juka Komacu, Wasabi Mizuta, Hisako Kanemoto, Eidži Takemoto (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Recenze (5)

Terezinka198 odpad!

všechny recenze uživatele

V rámci challenge na MALu jsem musela toto "veledílo", jehož dřívějším předchůdcům se vědomě vyhýbám už roky (protože mě nikdy ten nápad moc nezaujal... a hlavně vyobrazení hlavní hrdinky mě neoslovilo ani omylem), shlédnout. První epizoda? Vyjměte všechny klišé, co vás napadnou, narvěte je do první epizody a dejte tomu korunou nemožně otravným hlasem hlavní hrdinky. Co získáte? Otrávené diváky. A dále? No, pokračujme tak nějak stejným stylem i dalšími díly, však diváci to brzy vzdají. Oni to nevzdávají? Tak jim ušetřeme trápení a dejme jim "jenom" 26 dílů, třeba si mezitím vymlátí mozek z hlavy sami. Nebo se u toho náramně prospí. I když to během toho upištěného hlasu HH opravdu nejde. Takže ve výsledku hodnotím jak hodnotím... seriál mě utvrdil v tom, že jeho starší verzi opravdu vidět nepotřebuji a o nic nedojdu. Doufám, že se brzy zbavím pocitu vymytého mozku po "tomhle". ()

Aluminium

všechny recenze uživatele

Spomínam si na to ako by to bolo iba včera. Bola jedna hodina popoludní a na RTL 2 išla známa znelka. Postavila som sa pred telku a spolu s mojou obľúbenou hrdinkou Bunny sme bojovali proti ozrutným monštrám "Mondstein, flieg und sieg". Ešte aj teraz mám zimomriavky pri tom geniálnom huslovom podmaze z premeny Sailor Neptun a Sailor Uranus (o ich vzťahu som sa dozvedela o dosť neskôr :D, že to vlastne malo celé yuri nádych hlavne posledný arc). Aj môj nick je z poslednej série. Ja milujem Sailor Moon a to aj napriek tomu že som stará koza. Veľmi som sa na toto tešila. No vypálilo to trošku inak ako som si predstavovala. Budem mierna, ak to označím za rozpačité. Niektoré veci by sa mali nechať tak. Je síce pravda, že grafika je vylepšená, ale čo na tom, keď to stratilo to čaro? Sklamanie roka, preto nehodnotím. Ešte uvidím ako vypália nový Digimon a Dragon Ball, to bude pre mňa posledný úder. ()

Reklama

Madsbender

všechny recenze uživatele

Feministický fenomén vo verzii pre nové tisícročie. Prišiel som, videl som, ostal som stáť s otvorenými ústami a vymytým mozgom. Nabubrelý očividný podtext srší už z textu úvodnej piesne. Hrdinky akoby svojím výzorom vypadli kdesi z prelomu 90. rokov. Dialógy sú príšerné. Dejová línia už nemôže byť primitívnejšia. "Záporáci" sú smiešni. Animácia a postavy silne orientované na nežnejšie pohlavie. A hlavne, celé je to veľmi divné. A po chvíli desivo návykové. Tým, že je to priznaná metafora pozície dievčaťa v mužskom svete (záporné ženské charaktery plnia len podradné role sidekickov mužským zlosynom, v pesničke sa spieva, že "nepotrebujú mužskú ochranu", motiváciám protagonistov vojvodia nesmrteľné ideály ako láska, krása, inteligencia...) ma seriál dostáva do pozície, keď neviem, čo si mám o ňom myslieť. Ak by som mal zájsť do extrému, spýtam sa, je to záležitosť typu "kill it, before it lays eggs", alebo geniálne podriadenie primitívneho námetu autorskému zámeru revoltnej povahy? Skutočne neviem. Prvé dve epizódy: niekde medzi 0 až 100% ()

Pokey 

všechny recenze uživatele

Dialogy jsou strašné. Příběh... no fajn... je to pro holky a i tak to není zas takový žůžo. Soundtrack je naprosto boží a velice dobře to zvládá zachraňovat. Já si nemůžu pomoct, mě se to prostě líbí. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama