Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sawako Kuronuma má dlouhé černé vlasy, ale nebude to jen kvůli nim, že jí je přezdíváno Sadako (ano, přesně ta dívenka z Kruhu). Většina spolužáků se jí straní a uhýbá z cesty, protože věří, že by je Sawako proklela, seslala na ně zlé duchy. Sawako si chce najít kamarády a být tak přátelská, jako je její spolužák Šóta Kazehaja, ke kterému vzhlíží, neboť on nechová žádné předsudky, s každým se baví, a Sawako v tom není výjimkou. Díky němu si brzy najde přátele a začne v ní klíčit zvláštní pocit. Že by láska? Překoná Sawako překážky, nedorozumění a závist, když pořádně nerozumí vztahům mezi lidmi? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavilo mě přirovnávání Sawako k Sadako. Sem tam to bylo i vtipné a většinu času rozkošné, jak už to u takových anime bývá. Nicméně...v prvé řadě jsem byla vcelku romanticky neuspokojená, jelikož k žádnému významnému postupu ve vztahu Sawako a Shoty nedojde. u_u Celý seriál se táhne jak sopel a je plný přebytečných rozhovorů. 17ctý díl tam být ani nemusel, protože je to falshback. Animace byla většinu času vcelku dobrá, ale chvílemi je to vážně běs. Hlavně v 3/4tečních obličejových záběrech jsem si říkala "Proboha, proč má jenom jedno oko??? D;" Mno..tak jako tak jsem to shlédla celé a sjedu i 2nd season doufajíc, že konečně bude ten rozmilý první polibek. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že z tohohle, na první pohled obyčejného romantického anime, se vyklubalo něco jedinečného. Už od nádherné a mírumilovné atmosféry padajících sakurovych lístků, které nemůžou chybět v žadném anime, až po klidně padající první sníh po Vánocích s blížící se oslavou Nového roku mě to vysloveně okouzlilo. Při většině scén jsem sice už od začátku tušila, kam budou směřovat, a často s podáním hlavní postavy Sawako přezdívané Sadako kvůli vzhledu byly situace prožívány lehce naivním způsobem, ale vždy mě dokázali překvapit svým neobvyklým a "dobráckým" rozuzlením, který jsem ještě v žádném anime nepostřehla v takovém měřítku.. Z toho vyplýva, že většina postav (až na 1 vyjímku) je hodně charakterní a nakonec všechny problémy vyřeší "správnou cestou". Řeší se milostné ale i přátelské vztahy, z kterých se dost ponaučíte a třeba už pak neuděláte tu stejnou chybu jako oni. Vpodstatě tu dostáváte rady do života v zábavném a odlehčeném provedení.. :) Spoiler: Když jsem viděla poslední díl, lehce mě to zklamalo.. (v hlavním páru se skoro nic nestalo, jen si uvědomili, co k sobě cítí) a protože jsem byla na 5, nebyla jsem si jimi už tak jistá.. Ale díky zjištění, že bude 2. série, mám silné 4, a pokud se pokračování povede, určitě to ovlivní mé současné hodnocení :) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Sawako je bezelstně milý člověk. Takový Parsifal v ženské podobě, archetyp evropského úsloví "blahoslaveni chudí duchem...". Pokud ji vezmete takovou, jaká je... tedy že nic nehraje, a že co říká, je vždy přesně to, co si myslí... že ji zlo nemůže zasáhnout, protože je jako anděl nad ním... je skvělá. No a zde je problém... z tohoto šlo udělat něco o dva řády lepšího, než zpomalenou romantiku s klavírem a housličkami, 300% kýčovitými obláčky, sakurami, kytičkami a hvězdičkami kolem úsměvů a duhovým či jiným pozadím, jakože aby bylo vidět, jak tam prýští emoce, a kde je úplně všechno vysvětleno, nic jen naznačeno... Smutně nenaplněný potenciál... ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Sawako to nemá v životě lehké, ona to má velice těžké. Její obličej i celý zjev připomíná Sadako z Ringu a spolužáci se jí vyhýbají, ba ucvrnkávají si z ní do kalhot. A ona je přitom uvnitř tak křehká. Navíc je zamilována do všeobecně populárního hezouna a hodňouse (podoba s hovňousem není náhodná) Kazehayi. A láska, dámy a pánové, ta krom přenášení hor umí i ze Sadako udělat žádanou krásku. Vždyť komu by neslušelo prostředí v němž neustále svítí světlušky a padají sakurové lístky (hádám, že taky bude díl s vánoční výzdobou, na pláži a tak...). Tož si to shrňme: máme tu citlivou dívenku s absurdní vlastností, kterou v realitě nikdo nemá (hlavně že to naláká diváky), lásku, Mirka Dušína se zmenšeným smyslem pro humor (jak může někdo milovat někoho, kdo je samé nudné pozitivum?!), světlušky, sakury, krásku z ošklivky, vznikající přátelství... jestli my tu nemáme sladkobolný podbízivý kýč? Dojem po konečných třech dílech: silné **. Poznámka: Nedejte na mě, na ANN i Anidb to má dobré hodnocení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek se mi opravdu líbil ten jsem zkoukla, ani jsem nevěděla jak. Opening i ending se mi líbily, hrály mi pokaždé. Na začátku se mi i líbilo, jak je Sawako namluvená, ono se mi na začátku líbilo vlastně hodně věcí, ale ke konci už jsem byla přejedená a to jsem koukala díl/týden. Moc dlouhé a pomalé na to, co anime chce říct, navíc to opět končí "a jestli chcete vidět, jak se dali dohromady, kupte/otevřete mangu". Není to špatné anime, jen se ho moc rychle nabažíte a pak už jen koukáte leda tak ze zvědavosti, jestli se to někam hne. Nehne. Navíc Sawako je občas až moc otravná. Ale manga je prý o dost lepší. ()

Galerie (1 064)

Reklama

Reklama