Reklama

Reklama

Ťomnyj mir

  • Rusko Tyomnyy mir (více)

Obsahy(1)

Skupina študentov sa vydáva na expedíciu do vzdialených severných dedín. Jednou zo študentov je aj hlavná hrdinka, ktorá je unesená mystikou a záhrobným životom, nachádza staré pohrebisko a v ňom magicky štít. Dotknutí sa štítu prebúdza hnev duchov minulosti a naberá nadľudské schopnosti. Teraz musia študenti vstúpiť do boja proti silám zla. (Slunkoo)

(více)

Recenze (13)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si zpočátku skupina sovětských studentíků vyrazila do temných hvozdů na folklórní výlet a již ve vlaku rozebírali krvelačnost Baby Jagy a jiných zakarpatských potvor, málem jsem si začal sahat vlhou rukou do rozkroku! Jaké však bylo mé znechucení, když v lesích narazili akorát tak na nějaké tři létající, abrakadabra pizdy, které jakoby vypadly z pubertální produkce Joshe Wheedona, skupinku ambiciózních otyloňů ze SPECNAZ a pár komických dementů s popálenými xichty (strašlivé přízraky z temnot !!!) v čele s oholeným Hitlerem. A než by jste řekli "ljov tvaju mať ", začali se vzájemně koksovat. Pizdy dělaly čáry máry, SPECNAZ pif paf, přízraky přízračně na každého vrčely a studentíci mezi nimi s ječením pobíhali po lese a ztráceli hlavy. A celé to vyvrcholilo skupinovou konfrontací v kotelně. No co vám budu povídat! Meče, kulky, magie, vrčení, jekot, kulky, jekot, magie, vrčení, meče, kulky, kulky, kulky, prostě slaboduchá pičovina pro milovníky Scota Pilgrima. A dokonce myslím, že to všechno nakonec dobře dopadlo! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Totální chaos, který nemá hlavu ani patu! Navíc se na ty ruské ksichty nedá koukat - no až na tu jednu pihovatou zrzku, která vypadá jako Marfuša :-) V horrorech se ty ruské ksichty dají přežít, ale ve fantasy to kazí celkový dojem. Zbytečný film, který mne unudil k smrti! ODPAD! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dark-phantasy z Ruska. Podobne ako Denná / Nočná hliadka sa jedná o súboj dobra a zla, v tomto prípade konkrétne o súboj temného mága a čarodejnice. Je to štýlovo natočené a kamera je úchvatná, rovnako aj hudba. Problém vidím v rýchlom strihu a v slabom scenári. Práve preto si myslím, že ak by povedzme o rok vznikla dvojka, nikto by si už nepamätal, o čom to vlastne bolo. Ku koncu nás čaká mnoho pekných súbojov vo vzduchu a efektné masky. Rozmýšľal som aj nad vyšším hodnotením, ale zaklincovali to dosť nepodareným záverom, ktorý však na druhej strane otvára dvierka pre pokračovanie. Celkovo to bolo trochu chaotické, ale pozeralo sa to dobre. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je velmi dobrá, ve stylu postmoderní pohádky. Skupina VŠ studentů vyráží se svým profesorem na expedici do lesů u Karelských jezer a dojdou až k chaloupce Baby Jagy... a následně k domku uprostřed lesního hřbitova. Poté, co zde najdou magický štít, se, bohužel, film láme a celá druhá půle sklouzává do přemrštěně akčního a překombinovaného děje, boje mezi čarodějkami a zlým mágem. Vizuálně velmi působivé momenty, zvláště v přírodních scénériích, v závěru pak např. rozpad budovy Moskevské státní univerzity. Celkově hodnoceno: pozitivně laděná fantasy, ovšem většinou bez křesťanských prvků (s výjimkou závěrečné promluvy hlavní protagonistky), nakonec zkažená přemrštěnými thrillerovými efekty. Škoda, režisér by měl určitě na lepší výtvor, jak ukázal v první půli tohoto filmu.... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak vidět zase jednou holky bez silikonových výplní a s vlastními vlasy je samo o sobě dost fantasy, nehledě na fakt, že ani ta největší záporačka není ani z poloviny taková kráva, jako většina amerických klaďaček... Východní vítr žánru svědčí, stylizací připomíná nádherné ruské pohádkové ilustrace z Kostěje Nesmrtelného, škoda, že příběh nedisponuje i stejnou dávkou sofistikace, ani tak jsem netrpěla žádnou křečí, ač se podobným kouskům normálně vyhýbám... až na ten chaotický sekec v závěru nelituji času stráveného v Temném světě, nejen kvůli Marinině mystické kráse, líbezným scenériím a dynamické kameře, ale také díky skutečnosti, že jsem viděla i Sucker Punch. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Taková zmatená Ruska podívaná mezi dobrem a zlem, herečky byli působivé hlavně zmatená Satanova holka, film byl zajímavý, i příběhové ale přišlo mi to někdy moc dětské nebo přehnané fantasy pomíchané, nevím uvidím co přivede pokračování, na pár světlých momentu se to dá. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zajímavé dílko, které v sobě nese několik typických znaků východní fantasy, byť tenhle film fantasy v pravém slova smyslu není. Je to spíše taková moderní pohádka, která odkazuje na bohatou mytologii Laponska, což je oblast, kde se pojem „čarodějnice“ běžně užívá dodnes. Film pozvolna přejde z moderního prostředí do tajemného světa prastarých bájí, přičemž způsob, kterým se hlavní hrdinka do všeho zaplete, působí přece jen poněkud uvaleně, nehledě na to, že jakmile se na place objeví hlavní záporák Alexandr, začne to obsahově dosti skřípat. Nicméně i přes všechny zádrhele dokáže malebná kamera a dynamická režie udržet úroveň snímku na vysoké úrovni, k čemuž dopomáhá i velmi půvabná hlavní hrdinka, která jakmile si přestane hrát na emo, dokáže své charisma plně rozvinout. Za zmínku stojí především její uhrančivý pohled, který mě pronásledoval ještě dlouho po zhlédnutí filmu. :-) A přestože mi některé moderní elementy v podobě ruské SpecNaz přišly docela rušivé, závěrečná řežba čarodějnic s démony se mi vcelku líbila, byť úplná pointa tam už byla navíc. Za sebe ale zvedám palec nahoru. Na závěr si dovolím ještě jednu poznámku k několika místním komentářům. Pokud někdo nemá rád východní fantasy, ať se na něj prostě nekouká a raději si do zblbnutí pouští Pána prstenů a kochá se epickou hobití výpravou, kterou s noblesou sobě vlastní zprznil Peter Jackson. Kouzlo východní fantasy totiž leží úplně někde jinde, ale na nějakou přednášku o propastných rozdílech mezi oběma školami tady není prostor. Netvrdím, že zrovna Tjomnyj mir je nějaké veledílo, ale rozhodně za zhlédnutí stojí, třeba právě jen pro demonstraci naprosto odlišného způsobu vyprávění. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

wtf. ako toto mohli bratia Rusi natočiť po toľkých vydarených snímkoch? Možno sa námet zdal fajn, ale to prevedenie, spracovanie, ksichty, dovi dopo. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Světlana by mě jistě očarovala ... ale dějově je to ze začátku nápaditá a i ujetá fantasy pohádka pro dospělé ... od druhé poloviny jen volovina a nepřehledná krávovina... ()

Slunkoo 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadilo to sekanie kamery rýchle posúvanie... vlastne kamera bola na hovno. No a ešte mi vadilo lietanie celkovo to lietanie bolo efektovo špatne spravené.1 krát sa to pozrieť dá,ale neočakávajte od toho veľa...55% ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi páčil, až na prihlúply záver. Ale koľko filmov ich má tiež obdobný. Páčila sa mi kamera, herecké výkony na slušnej úrovni. Dalo sa tomu "uveriť". ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Na Tjomnyj mir jsem se těšil už půl roku před premiérou, ale to, co z toho nakonec vzniklo, se nedá nazvat jinak než obrovský fail. Takže popořadě. Už odporně digitální look už naznačoval, že je něco špatně. Nicméně relativně rychlý úvod a postavy napovídaly (špatně), že začíná takový podivný slasher. Pak to šlo všechno hlouběji do kopru. Na herce se dá chvilkama koukat (hlavně kukadla hlavní hrdinky mají něco do sebe) nicméně, žádná postava není nijak zajímavá (snad až na Kosťovu zarážející podobu s Harry Potterem), ba většina je spíše otravná, chybí jakýkoli náznak atmosféry, nepřehledný střih a bezprecedentní neschopnost režiséra likviduje akční scény a finále? Jak to říct: V porovnání s tímhle se i takový Tygr a drak drží fyziky. Nejhorší na tom je, že se to všechno tváří smrtelně vážně. Aspoň malý vtip by to odlehčil, ale ne. Místo toho jsou nám podávány létající postavy, nadzvukové oštěpy, vědmy, bezzubí běsové, člověk, co svým dopadem zdemoluje náklaďák, atd. SPOILER ALERT: Přestože bezohledná likvidace postavtomu napovídala, tak finále s cestou zpět v čase je jedno velké WTF. Dalším je to, že suverénně nejefektnější záběr z traileru se ve filmu vyskytuje jen jako moneyshoot a kdyby ve filmu nebyl, tak se vůbec nic nestane. Ta jedna hvězda je za to, že některé triky jsou slušivé a hlavně location managerům, tentokrát se vytáhli. Močály, lesy a jezera vypadají skvostně. ZAJÍMAVOST: řidič náklaďáku má na čelním skle vlaječku Havlíčkův Brod. ()

Reklama

Reklama