Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (759)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nápad, který bych byla ochotná akceptovat za předpokladu, že se tvůrci budou držet na začátku jasně stanovených pravidel. Bohužel tohle neplatí, jeden logický nesmysl stíhá druhý minutu co minutu a protože příběh opravdu za moc nestojí, tak divák dostane víc než dost prostoru pro to, aby logické kiksy ještě sám cíleně vyhledával. Audiovizuálně nádherná podívaná, kterou potápí neskutečně pitomý scénář. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ach jo! To mohlo bejt tak dobrý! A prd. Na film jsem se těšil od prvního traileru, tedy zhruba rok, no nakonec jsem z výsledku dost otrávenej. Upside Down má dvě pozitiva - ústřední nápad dvou světů ležících proti sobě a úžasnou vizuální stránku. Záběry, v nichž jsou vidět oba světy, zvlášť v sekvencích v horách, kdy nahoře i dole jsou zasněžené vrcholky, proplétají se mezi nimi oblaka a svítí slunko, jsou pastvou pro oči. A to je tak všechno, co můžu pochválit. Snímek zcela zasádně dojíždí na to, že jde v podstatě o fantasy pohádku, ale zcela vážně se snaží fungovat podle určitých sci-fi zákonů. Na jednu stranu mu to umožňuje předvádět zajímavé kousky s gravitací, na druhou stranu s těmi zákony pracuje tak podivně lehkovážně, že jsem byl nucen cirka 80 % stopáže přemýšlet nad tím, jestli se zrovna neděje nějaká blbost, která je s nimi v rozporu. Ve fantasy pohádce by nad tím člověk mohl mávnout rukou, ale sakra, když už si nějaká vážná vědecká pravidla nastavím, měl bych se podle nich řídit... I to by se ale dalo přežít, kdyby byl dobře napsaný vztah dvou hlavních postav. Bohužel dobře napsaný není. Je to jalová pseudoromantika, která na mě neměla nejmenší emoční dopad. No a jestli jsem celou dobu váhal na třemi hvězdami (za nápad, hrátky s gravitací a vizuál), závěrečných 15 minut, aneb koncentrovaná scenáristická nemohoucnost a zkratkovitost, mě přesvědčilo o tom, že víc než dvě hvězdy ode mne Upside Down nedostane. Jedno z největších letošních zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych si vizuálně užíval naprosto překrásný film a jeho příběh byl neuvěřitelně pitomej. On by ale dost možná ani zase tak pitomej nebyl, kdyby mi režisér během prvních pěti minutách nepředstavil tak, jak to v tomto světě funguje. Pak přesně, jak tu zdejší uživatelé říkají, jsem musel neustále přemýšlet nad tím, co je ve světě dobře a co je špatně. V tu chvíli jsem si všímal blbostí, kterých bych si normálně asi ani nevšiml. Nakonec jsem z toho byl úplně jalovej a závěr tomu vůbec nepomohl. Za ten překrásnej a až neuvěřitelně krásnej vizuál a spojení dvou světů si ale samotný film pozornost zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $105,095Tržby Celosvetovo $27,817,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $455,081 //počet predaných kusov 26,019Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ zaujímavý, roztomilý, odvážny, nápaditý projekt, s krásnou vizuálnou stránkou /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v děravém sci-fi kabátku. V jednoduchosti je krása, ale když je jednoduchosti příliš, vzniknou povrchní Paralelní světy. Ambiciózní snímek, jemuž ovšem chybí rafinovanost. Až příliš průhledné rozdělení na dva světy, bohatý sever a chudý jih, kde zlé severní korporace drancují nerostná bohatství jihu, lid jihu dřímá v koloniálním područenství a vážně už je s tím něco potřeba udělat, tak jednoznačné sdělení, že i ten maličký divák ve mně chce proti němu revoltovat, neboť korporace jsou zlé, áááno, takže s nimi naši hrdinové náležitě vyběhnou, je to tak jednoduché, obelstít globální korporaci, áááno, až příliš limonádoví Romeo a Julie z alternativního vesmíru, povrchní příběh, který tvůrci staví jen z těch nejprofláklejších klišé, pseudoromantika s chutí cukrové vaty... A k tomu spousta logických lapsů, že to snad ani nemá cenu vypočítávat, člověk tu přežije i volný pád bez padáku z falešného nebe, když se závaží na těle nemá zahřívat, tak se s ním běhají dlouhé tratě atd. atd. Pěkný vizuál, ale příště trochu rafinovaněji, milý Juane. Áááno? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO KDYŽ JE LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ PŘITAŽLIVOST?“..... /// Zapomeňte na filozofický zdůvodňování nevěry. Tady, v tomhle světě, jde totiž nejen o milostnou chemii, ale i fyziku. Romantický sci-fi, kterýmu bohužel ke konci dochází sci-fi dech a vlastně nic neřeší. Ani filozoficky, ani akčně. Zbejvá jen romantika s krásnejma obrázkama na pozadí… ale jestli zrovna tohle vod života (filmu) čekáte, tak máte 4* jak vyšitý! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na telku a na druhý doma koukáme hlavou dolů. 2.) Vždycky mě zajímalo, jak vypadá skutečnost. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako brilantní matematik jsem si vychytrale spočítal, že moje hodnocení tohoto snímku jsou přesně tři hvězdy se statistickou odchylkou plus mínus dvě hvězdy. Je totiž velký rozdíl v tom, zda film hodnotím z hlediska krásy viděných obrázků nebo z hlediska promrhaného potenciálu. Ve světech se soukromými gravitacemi mi zkrátka bylo vyloženě parádně, ale romance byla poněkud unylá a příběh až zkratkovitě pitomý. Takže, ač v podstatě žádná z ingrediencí tohoto snímku nebyla vyloženě průměrná, tak prostým aritmetickým průměrem nemohu dojít k jinému než průměrnému hodnocení a to ani kdybych se přitom postavil na hlavu, zamiloval se a shořel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Boj proti gravitaci by se líbil leckde jaké koze, tady ho pro její potěchu vyhrají smísením slin. Vypadá to pěkně, ale člověk dostane ránu přes palici od dvojčat, že nakonec zapomene, na co se to vlastně díval a jen s otevřenou pusou kouká, jak se zabil docela zajímavý film. Jedna hvězdička je pro krásný oči Jima Sturgesse, zbylé dvě ani nevím za co. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem tenhle film nechtěla hodnotit, protože jsem ho viděla vlastně "omylem", ale nakonec se mi to rozleželo, protože mě vždycky naštve, když se utrácí spousta peněz za filmy, které se ani neobtěžují se scénářem (a o to horší to je, když nějaký slibný nápad by tam byl) a snaží se všechno zachránit kýčovitými obrazy a dojemnými kecy. Tím, jak tvůrci rezignovali na logiku nebo filmové prostředky, mě vyloženě nasměrovali k tomu, abych to interpretovala jako film o ženách, které si po celé generace předávají tajemství k ovládnutí gravitace a vyřešení všech mezisvětových problémů,a jediné, k čemu ho používají, je výroba létajících palačinek. A potom musí přijít chlapec a vzít to konečně pořádně do rukou. Hells yeah. Také mě neskutečně iritoval reklamní vzhled obou světů, v každém záběru nahoře zapadá slunce, v každém dole se točí mlha ve víru, to si strčte někam. A osobně mám také averzi k filmům (scifíčkům), které se snaží zachránit svět. Vždycky jako příklad filmu, který se maximálně povedl, používám Gattacu. Ta je v mých očích tak dobrá právě proto, že se nesnaží zachránit svět. Jistě, je příběh o člověku, který se chce dotknout hvězd, ale je to osobní příběh viděný střízlivou perspektivou, nezapomíná na realitu a její né-tak-rozjásané aspekty, přijímá a vzývá MELANCHOLII, neřeší všechny problémy jedním mávnutím kouzelného proutku. Tenhle film se ke všemu staví přesně obráceně a tím je mi odporný. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mnoho sci-fi stojí na fikčním světě, na jeho konstruování, zákonitostech, pravidlech. Jak píše J*A*S*M, v Paralelních světech je těch nelogičností příliš mnoho na to, aby se člověk mohl v klidu soustředit na příběh (který je k tomu silně konvenční). Spíše přemýšlí nad tím, jestli to či ono dává alespoň trochu smysl. A ono spíše nedává. K tomu všemu je často ztížena divákova prostorová orientace ve smyslu "má teď postava padat nebo naopak?", tzn. akceptování pravidel daného světa (horního/dolního). Hlavní záporácká korporace mi přišla podivně pasivní (postavy jsou zatčeny, ale za malou chvíli se znovu setkají). Divím se, že se takovému polotovaru, který nedává moc smysl, Kirsten Dunst a Jim Sturgess vůbec upsali. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený romanticky ladený sci-fi film. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa na dvoch paralelne ležiacich planétach pri sebe, pričom horný svet prosperuje a dolný zase trpí chudobou. Mladík z dolného sveta sa zamiluje do dievčaťa z horného, lenže kontakty sú prísne zakázané a pri náhodnej nehode si myslí, že umrela. Ale keď sa po rokoch dozvie, že stále žije, rozhodne sa urobiť všetko preto, aby mohli byť konečne spolu. Spracovanie sa mi páči, celá táto tématika dvoch paralelne existujúcich svetov, ktoré sú veľmi blízko seba pôsobí už na prvý pohľad veľmi zaujímavo, síce podobný nápad tu už bol, ale prevedenie je úplne iné, takže to poteší aj po stránke originality. Tvorcovia hneď v úvode predstavia viacero zaujímavých pravidiel fungovania dvoch pri sebe ležiacich planét, obzvlášť po stránke gravitácie, ale aj iných stránok, pričom to ponúka veľký potenciál a ten sa aj podarilo využiť takmer naplno. Síce sa im nepodarilo ustrážiť správne fungovanie všetkých pravidiel v priebehu celého filmu, ale to je to najmenej, hlavne ma potešilo, že sa tieto zaujímavé pravidlá nevyužijú len občas, ale je to ideálne dávkované po celý čas. Hlavný príbeh o mladíkovi, ktorý túži nájsť ženu svojho srdca by sám o sebe samozrejme nebol až tak zaujímavý, ale práve v kombinácii s takýmto sci-fi pojatím, ktoré svoj potenciál aj využíva si ma to skutočne získalo, dej je zaujímavý od začiatku až do konca, nájde sa tu plno zaujímavých situácií, nesie sa to v takej príjemnej atmosfére, má to ten správny náboj, rozhodne sa je na čo pozerať. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak na moje prekvapenie tu priestor majú len tieto dva, romantický a sci-fi, očakával som aj thriller, ktorý má len minimálny priestor, ale to nie je problém, aj táto kombinácia mi sadla. Herecké obsadenie je výborné, Jim Sturgess v hlavnej úlohe, Kirsten Dunst ako jeho láska, takže ideálne hlavné duo, ale aj tých pár výrazných vedľajších postáv je na tom dobre. Réžia a technická stránka sú výborné, chválim hlavne perfektnú vizuálnu stránku, či už lokácie, ale aj využívanie gravitácie na mnohé spôsoby sa skutočne vydarilo. Vidno, že sa nejedná o americký film, to by si tvorcovia určite pre takéto kulisy nevybrali romantickú zápletku a bol by to len ďalší sterilný blockbuster. Na plné hodnotenie to síce nie je, ale aj tak som nadmieru spokojný, veľmi príjemná rozprávka pre dospelých, ktorú si určite ešte pozriem. 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo až moc přeromantizované. Jako, ne že bych neměla ráda romantiku, to né ... ale místy už to bylo fakt moc sladké. Na druhou stranu musím uznat, že je to opravdu sympatický, originální fantasy film, vynikající vizuální stránka, fantasticky zpracované prostředí vysokých hor, mraků a hvězd. Líbil se mi nápad, jakým způsobem to bylo natočeno, takže jsem celkem spokojená. Každopádně bych v takovém světě asi žít nechtěla, to hraniční s klaustrofobií, se strachem, že to jednou všechno na vás spadne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Láska vzdoruje zákonům... tentokrát gravitačním. Vizuální stránka je úchvatná, příběh zase pohádka o bohatých a chudých vsazená do originálního prostředí. Zákony tu nepracují podle našich měřítek, takže kdo chce strávit skoro dvě hodiny tím, že bude plkat o tom, že by se hlavnímu hrdinovy nahrnula do hlavy krev (nebo, že hoří nějak pomalu) a skápl by hned při prvním přelezu do Horního světa, může. Solanas to obětoval, aby mohl vyprávět příběh, který až na trochu uspěchané finále, neselhává. Kirsten Dunst i Jim Sturgess jsou dobře vybraní a dobře ví co se od nich čeká. Celkově je to prostě povedená pohádka, která se odehrává v okulahodícím světě. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obrazy to má fantastické. Je to presne ten typ gýču, ktorý ľúbim aj cez tie lacné lens flare efekty (podobným zverstvom trpel aj nový Total Recall). Na plátne to musí byť pecka. Keď ale odmyslím vizuál, tak vidím nedopoečenú romantiku, ktorá by potrebovala aspoň 20 minút navyše, aby začala ako tak fungovať. To čo sa deje na plátne je absolútne podriadené tomu ako sa to deje. Škoda preveliká, mohla to byť epická vec v štýle Cloud Atlasu, ale to by musel niekto nechcieť narvať paralelné svety do hodiny a pol. Λǝlıɔǝ ʌlɐzuʎɔɥ 70%˙ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst nikdy nedělala moc sci-fi, před lety jen dabovala anglickou verzi animáku Kaena: La prophétie a jako dítě natočila jeden díl Star Treku: The Next Generation. Ale dnes tu máme celkem příjemné sci-fi melodrama Paralelní světy, které jakoby existovalo jen pro, aby se člověk dočkal samých eye candy scén s milovanou Kiki. Existence obou světů je zde vlastně jen metaforou pro hlavní romanci o dvojici, která spolu interaguje přesně jak vypráví Aristofanes v Platónově Symposionu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dva rozdielne svety. Tí hore a tí dole. Vrch predstavuje moc, peniaze, hojnosť, spodok zase rozklad, kriminalitu, chudobu. Nepriepustné a zároveň neprípustné je prenikanie jedného sveta do druhého. Kastovníctvo a sila pôvodu púta k sebe silou gravitácie. No láska dokáže divy. Spolu s neprispôsobením sa uniformite. Rozdelenie slúži vykorisťovaniu. Poznanie je jasné: dva rozdielne svety sú a predsa je len jeden. Kryštalicky jasné posolstvo o zmiernení majetkových antagonizmov silou srdca odeté do dnes populárneho new ageového hávu fantastického príbehu. Myšlienka? Originálna! Vyústenie? Pozitívne! Vizuál? Skvelý! Herci? Mňam! Samé pozitíva a predsa celok pôsobil ako článok v magazíne s lesklými stránkami a skvelým dizajnom. Neobvykle a novo informujúcim o fungovaní spoločnosti. Po prečítaní však zanechávajúcom pocit minimálneho myšlienkového obohatenia, pretože zase šlo len o atraktívne podanie dávno známych právd. ()

Reklama

Reklama