Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (758)

aannemer 

všechny recenze uživatele

Půvabná sci-fi pohádka v excelentním grafickém provedení. Zapomeňte na nelogičnosti a opájejte se milým a srdce hladícím příběhem. Není jich dnes mnoho. A užijte si brilantní práci grafiků, ti se tu opravdu vyřádili. ()

Homer_Jay 

všechny recenze uživatele

Myšlenka Upside down je jedním z nejoriginálnějších sci-fi od počátku kinematografie a Mélièsovy Cesty na měsíc. Škoda že svůj potenciál zlikvidovalo na tak primitivní zápletce jako je milostný příběh navzdory nepřízni osudu. ()

Vozataj 

všechny recenze uživatele

Skvělý motiv! To, že tam něco v detailech nekoresponduje se zákony obou světů jsem nějak negativně nevnímal. Spíše taková pohádka s pěkným vizuálem! 3 a půl* ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Jediné, co film sráží k zemi, je banální příběh. Vše ostatní je neskutečné. Absolutně bombastický vizuál, jaký tu nebyl k vidění od Inception a vlastní svět, s vlastními pravidly. Bohužel se vše točí - jako bohužel nejčastěji - okolo lásky. A celé je to tak prosté a zjednodušené, až to nudí. Ano, mohlo to být podstatně lepší a stačilo k tomu tak málo. Logika světa se dvěma gravitacemi je dokonalá, režisér hází na diváka jednu vizuálně nabušenější scénu za druhou. Pokud tohle ale může být (kdo ví?) začátek sci-fi ságy, bral bych ji všemi deseti. A ano, je tam opravdu HODNĚ nelogičností a nastavená pravidla obou světů jsou porušována s lehkostí mraků mezi dvěma světy. **** ()

Robopes 

všechny recenze uživatele

Skvělý kulisy, plitkej obsah, z toho tématu se dalo vybagrovat víc než jen věčný olizování hlavních představitelů.....asi aby to mělo stopáž aspoň těch 108minut.....hvězda navíc za trabanty, wartburga a žigulíka :-) ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nějak rozcházím s většinovým hodnocením. Podle mě je film i přes značné nelogičnosti, díky kterým si tvůrci sami odporují, fantastický a originální! Přesto vypíchnu ty nejzásadnější: oba světy jsem pochopil jako dvě planety - a ty by se samozřejmě tak blízko srazily, je taky naprosto nemyslitelné, že i když oba hlavní hrdinové překonají gravitaci a proniknou do světa toho druhého, že jsou pořád nějakou magickou silou spojeni se svojí gravitací, takže mají tendenci padat zpátky, taky Adamovi v Edenině světě nestály vlasy na hlavě a nenahrnula se mu krev do hlavy, čímž by za chvíli necítil odkrvené dolní končetiny, nebo jaktože Adam pořád viděl nad sebou stejné město i ulici? Toby se musely ty jejich planety, které se furt a furt nechtějí srazit, otáčet kolem své osy naprosto ve stejném okamžiku...a to bych mohl pokračovat donekonečna....ale proč taky? O to tady přeci nejde. Jde o jedinečný filmový zážitek a ten já měl. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně nepovedené. Příběh ve skutečnosti strašně naivní a prostoduchý - přitom, ten potenciál! A oni z toho udělají tak špatné Moulin Rouge. Nehledě, že mě z dvojího obrazu pěkně rozbolela hlava... ()

FlegyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vysloveně promarněná šance. Graficky krásné, s originálním nápadem... S dobrým a propracovaným scénářem se z toho mohla stát hezká a přitom dospělá pohádka. Jenže tenhle film tak trochu neví co chce. Skvělý nápad se dvěma obrácenými světy zůstává nevyužitý a tam kde se mohl rozjet propracovaný příběh zůstává vše příliš povrchní a zjednodušené. A co zbylo, je zcela zabito přeslazeností, jaká se ani do červené knihovny nehodí. Stačilo se jen víc snažit a nebrat to tak vážně, ale takhle je to sotva 60%... ()

TheTimo 

všechny recenze uživatele

Skvělé, k dokonalosti chybělo opravdu jen málo! Prostřední část byla sice trošku "nudnější", ale i tak se konec myslím podařil a zároveň zůstal otevřený. Docela rád bych viděl pokračování s navazujícím dějem, protože myšlenka filmu, kterou dle mého ještě nikdy nikdo nepoužil byla velmi zajímavá! A co když vlastně někde ve vesmíru něco podobného existuje... ? ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

"Up-top, they always win, And down-below, we always fail".....Celkem jsem se na ten film těšil, ne že bych něco očekával, ale zajímalo mě pojetí dvou světů a láska napříč nimi. Byl jsem docela mile překvapen, na vizuální stránku filmu se divá skvěle, na herecké výkon ústřední dvojice o Kirsten Dunst ani nemluvě. Občas sice se objeví nějaké to zakulhání z té fyzikální stránky, ale vůbec to nevadí. Navíc po tomto filmu věřím, že i láska napříč světy je možná a ani fyzika ji nemůže přemoct....i přes to všechno tak tak 4*...70% ()

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy jen pro ten nápad a efekty, jinak film byl klasickou ukázkou pohádky, kdy princezna je "zachráněna" svým princem na bílém koni, tady spíše s růžovým pylem jako dědictví pro ni. Opravdu ten nápad s těmi světy se jen tak nevidí, bylo to něco nového, co tady delší čas nebylo. Takže pokud máte rádi "pohádky" je to stvořené pro vás. :-)) ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Uzasne graficky spracovane, krasna hudba ale to je vsetko, dejovo to mohli o kus viac vysperkovat. !! ale napad dvoch paralelnych svetov sa mi velmi pacil. ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

nápad klasické romance ala Romeo a Julie, úžasný prvek dvou světů hlavami k sobě, úžasné provedení - ty efekty, barvy, kamera, prostě úžas. Samozřejmě nevyhnutelně i kazy na kráse jako fyzikální zákony (nemyslím teď gravitaci a to proč jsou věci přitahovány tím světem, ze kterého vzešly, ale myslím tím, proč kruci v jednom světě svítilo slunce jako v Sain Tropezz a druhý vypadal jako Ostrava za inverze, přičemž Slunce to je stejné - ale dobře dobře, prospělo to věci jak odlišit tyto dva světy a jde vlastně o POHÁDKU)... výkon Sturgesse i Dunst je výborný, ačkoliv scénář z nich občas udělá tupé panáky, romantice se však meze nekladou, že ano (?), ale ta když tu je, přesto v mnohých případech působí lacně a neefektivně. Pohádka je to hezká a proto hodnotím dost nad možnosti, především stržen vizuálem, který prostupuje téměř každým záběrem ...je to pastva pro oči a ne pro hlavu (= "namakaný film, kde mozek nestíhá pobrat dokonalé fluidum" to rozhodně není)... 6.5/10 ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Fyzikálně je to pitchovina a ani jako romance to nefunguje. Vždy, když v nějakém filmu slyším z úst dobývané ženy větu: "Why are you doing this to me?", otvírá se mi kudla v kapse. Dokud si Kirsten nevzpomněla, koho balila zamlada, věřil jsem jí každý pohyb a výraz tváře. Asi v tom má praxi a nemusela se namáhat tolik, jako při oznámení dvojnásobného těhotenství. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je opravdu trochu slabší. Každopádně se mi nápad dvou světů a jejich samostatných gravitací líbil. Neřešil jsem, jak spolu planety mohou takto cestovat vesmírem, neřešil jsem jejich tvar a neřešil jsem ani spoustu dalších věcí...samozřejmě by se dalo hloubat a hloubat, protože věci k zamýšlení se nabízelo víc než dost. Přiznám se, že je mi sympatická hlavní dvojice a film mě zaujal už podle traileru. Už tehdy mi přišlo, že půjde hlavně o romantickou pohádku a jako takovou jsem se rozhodl si ji užít a nebyl jsem zklamán. Možná opravdu jen tím závěrem. I tak je to za mě 80%. Klidně se na to podívám znovu. PS: Taky někomu ta hora z dolního světa připomíná horu z Grinche? :-D ()

Borin.P 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za nápad a druhá za vizuální zpracování. Víc už bohužel Upside down nenabízí. Pro mě je tohle patetický dílko největší zklamání roku 2012! ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

Tato krasna rozpravka je tak neskutocne skutocna az sa mi chce z toho plakat. Nadnarodne korporacie maju vcasiu moc ako vlady krajin a vykoristuju nerozvinutejsie krajiny ako napr. v Afrike, policia downside je ciste totalitne STB .Tolko k metaforickemu ponatiu. Pribeh jevelmi pekny, potencial uzasny, mame tu uplne novatorksu myslienku (2 gravitacie). Len ten velmi pomaly zaciatok a rychly koniec bez vacsieho stupnovania napatie mi tam celkom aj vadil Kirsten Dunst je stale rovnako ocarujuca.. Velmi podobny zaner je Adjustment Bureau, no tam tvorcovia lepsie spracovali namet/ ()

HOMOerectus 

všechny recenze uživatele

4 roky nazpátek se mi zdál sen. Vyšel jsem z domu, kouknul na oblohu a vidím město, asi jiná planeta, těsně nad náma, lidé tam normálně žijí jako mi tady dole. Ráno se probudím a na celý sen myslím celý týden. Říkám si, jak by to bylo úžasné. O 4 roky později si na to nějakej zmetek natočí film a jedna scéna vystihuje přímo můj sen. Že by náhoda ?..osud ? Ne jen zklamání z toho, že jsem gay. Slunce svítí, voda je mokrá. ()

Reklama

Reklama