Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (758)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní romance o hledání ztracené lásky, tentokrát zabalená do originální sci-fi o dvou světech fungujících současně naproti sobě (nevím, jak to lépe popsat). Romance ani herecké duo, nedokáží diváka naplno upoutat ale originální nápad a hlavně jeho zpracování je natolik zajímavé a vizuálně ojedinělé, že jen kvůli tomu, stojí snímek za shlédnutí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s Patema Inverted, což je anime, tak zde je super znázornění převácených světů a to je asi všechno. Příběh byl slabý a chemie mezi hrdiny mi nefunguje. Váhal jsem mezi 2. a 3. hvězdami, protože je to čistých 50%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Už úvodní titulky nastolující fyzikální zákony nového fikčního světa se začnou ledabyle porušovat v první scéně filmu. Sofistikovanost v poměrně originálním námětu nehledejte - se stanovenými pravidly obou "paralelních světů" tvůrci zacházejí nahodile, zrovna podle toho, jak to příběh potřebuje - což dělá z Upside Down hodně nepromyšlenou báchorku, ve které se věci dějí čistě pro efekt. Korunu tomu ovšem nasazuje scénář, který jako další ze zástupu dystopických sci-fi černobíle rozděluje svět na bohaté a chudé, přičemž právě mezi těmito protipóly se začne odehrávat romantická zápletka. Zde však zbavena jakýchkoliv emocí, dramatických zvratů a napětí - poslední část filmu dokonce trpí takovou mírou zkratkovitosti a nerozhodnosti, jakou cestou se vydat, že může zkazit zážitek i těm, kteří nad celou nelogičností a prostoduchostí filmu mávli rukou. Zde se přídomek "pseudo" hodí víc, než kdekoliv jinde... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pribúdajúcim časom je každému jasné, že ten nadherný vizuál je len pozlátkom. Oba svety sa tak stali len priestorom na vytvorenie veľmi deravej romantickej rozprávky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět na film, přetavený ve fantastickou Sci-Fi-romantickou podívanou. Jsou dva světy, na dolním žije Adam a na horním Eden. Milují se, ale nemohou k sobě, každý z nich je přitahován gravitací svého světa. Já jsem z tohoto filmu byl tak uchvácen, že jsem po shlednutí si to musel pustit ještě jednou. Jak dějově, tak i vizuálně opravdu fantastické, navíc doplněné skvělými hereckými výkony Jima Sturgesse a Kirsten Dunst. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady se snad dají hodnotit jen speciální efekty. Zápletka nijaká, film dlouhý, atmosféra na bodu mrazu, přeplácanost obrovská. Tam, kde třeba Dark City pracuje s tajemnem a atmosférou prostředí, tady je vše nasvícené jak na show v Las Vegas, a stejně tak falešné a pozlátkové. Včetně výkonů herců, včetně celé režie a výpravy. Samozřejmě o vnitřní logice ani nemluvím. Už od začátku je to celé takové... hysterické, přeplácané, dravé, místo aby to pracovalo s postupným rozvíjením, nějakým tajemstvím, s budováním atmosféry. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Boží nápad, dva oblíbenci v ústředních rolích a logicky famózní vizuál - no, i kdyby navrch Upside Down nemělo už co přidat, tak tohle jako součást bezproblémovýho oddechu před seminářem Politických systémů USA a západoevropských zemí? Mlask! ---- Hergot, ty lidi tam ale muselo bolet za krkem, že jo?! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dám čtyři hvězdičky, i když slabší. Audiovizuál je zvláště ze začátku omračující, jen škoda, že v jeho šlépějích nekráčí celý film. Romantická linie nefunguje na 100%, ale Jim Sturgess je sympaťák - od Atlasu mraků jej mám v hledáčku. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedl naprosto perfektní trailer, který lákal na nápad, zajímavou vizualitu, osudovou lásku a Jima Sturgesse. Naprosto jsem nemohla odolat... Bohužel samotná realizace dojíždí na naprosté nelogičnosti vytvořeného světa a v závěru na příšernou zkratkovitost. Vizuálně však super. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Obsahové a pocitové NIC zabalené do úchvatného vizuálu, který jsem hltal s otevřenou hubou. Herci sympatičtí a Kirsten navíc nebesky nádherná, pohádkovost sympatická, logiku a scifko v tom raději nehledat. A teď co s tím? Bohužel od filmu chci nakonec malinko víc, než jen vypiplaný vizuál, který je pastvou pro oči, ale z příběhu stejně jako u Avataru, si za pár dní nebudu nic pamatovat. Takže 70% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Krucinál, tenhle film by potřeboval velkou bandu nových scénáristů a střihačů. Začátek rychlý, prostředek rozvláčný a konec tak strašlivě uspěchaný a nelogický? Jak říkala moje přítelkyně, člověk má po zkončení neuvěřitelné množství otázek. Konec byl neskutečně rychlý a SPOILER je pro mě absolutně nepochopitelné, že obrovská, všemuvelící korporace, která stojí za vším zlem, která v podstatě kontroluje policii a právě kvůli níž jsou lidé zavíráni za styky s druhým světem, nakonec dojede na to, že si někdo jiný nechá patentovat převratný vynález, který dokáže spojit oba světy. Musím říct, že ve chvíli, kdy se Adam a Eden sešli na konci filmu v záři slunce a ona mu sdělila, že je těhotná, tak trochu jsem doufal, že se nakonec ukáže, že Adam (nebo Eden) byl umučen téměř k smrti a tohle je jeho poslední sen - zkrátka, že to skončí jako Brazil, jehož konec mě ovšem štval. Tenhle film měl obrovský potenciál a spousty vizuálních a příběhových nápadů, ovšem ten potenciál zůstává kvůli konci, s nímž si tvůrci nevěděli rady, nevyužitý. Pro mě cca 55-60%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělé prostě šílené a hlavně dost dobře natočené, tohle prostě bavilo a moje napětí bylo velké. Herci byly skvělý a hlavně tohle se fakt povedlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

On je severokorejec a ona z Jihu. Strašně se milujou, ale vzhledem k danejm skutečnostem jim nezbejvá nic jinýho, než na sebe pokřikovat přes demilitarizovanou zónu, případně si vyměnit přes ostnáč nějakou tu pusu, když se hlídky nedívaj. Ale protože láska i Kima přenáší, nakonec všechno dobře dopadne. Klasickej romantickej kýč se zdánlivě vynikajícím nápadem, ale v kostce se jedná o to, jak chudák k princezně přišel. Aspoň že tý Dunstovic holce slušelo. 30% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hodně dobrej, ale nějak se mi nedařilo vžít se do děje. Herecký obsazení bylo sympatický. Ale za mě jen 60%. Sci-fi zrovna není moje krevní skupina. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sympatický hrdinovia, originálna myšlienka a výborný vizuál. Prečo som si ale celý čas hovoril, že som radšej mal ísť na iný film? Najväčšou chybou príbehu je to, že sa toho snaží príliš veľa vysvetliť, pritom to pre funkčnosť deja nie je vôbec potrebné. Vysvetlovanie ako svety fungujú a prečo niektoré veci fungujú na tom, alebo inom princípe spôsobuje abnormálne veľa logických chýb. Tie sa stávajú od určitého momentu rušivé a k tomu musím ešte pripomenúť absolútne prvoplánový scenár. V určitom momente som čakal, že tie dva svety sa odrazu zrazia aby ma uštedrili od utrpenia. Ale nestalo sa tak. Koniec je jednoduchý zlý, narýchlo uverený a bez hĺbky, alebo originality. Viem, že stále omieľam to isté, ale keby to nebolo to isté, tak by som nemusel omielať to isté. Príde mi to ako keby sa dnešné filmy robili len pre efekt a niečo sa z nich vytratilo. Preto v čom je výhoda keď to medzi ústrednou dvojicou iskrý, keď všetko ostatné škrípe ako nechty na tabuli? Pre mňa rovnaké sklamanie ako remake Totall Recall. Prirovnávam len preto, lebo aj v tomto prípade sa jedná o sci-fi. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľkým plusom filmu sú dychberúce zábery oboch svetov. Vizuálne na vynikajúcej úrovni, žiaľ o príbehu sa to tvrdiť nedá. Keďže je to vlastne celé založené na zakázanej láske dvoch ľudí, ktorí sa snažia bojovať jeden o druhého, čakala som niečo, čo ma chytí za srdce a vyvolá vo mne aspoň nejaké emócie. Pravdu povediac som však väčšinu filmu necítila vôbec nič. Pre mňa boli, celá ich láska a trápenie, akési nepresvedčivé a sterilné. Logicky pokulháva aj dvojitá gravitácia a to, že každá planéta priťahuje len svojich obyvateľov, ale toto by mi až tak veľmi nevadilo, brala som to ako sci-fi rozprávku, takže nereálnosť som očakávala. Musím priznať, ak to mám zhrnúť, že je to film pre divákov, ktorí nesádzajú na emócie a viac ich uspokojuje vizuálna stránka filmu. Podľa môjho názoru - zlatý stred. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá myšlenka, obrovský potenciál a výborná vizuální stránka.. jenže to celé v dosti nemastném a neslaném balení, které nefunguje ani v romantické rovině, ani po sci-fi stránce.. je fajn, když je láska silnější než gravitace, ale když to je bez emocí a s všudypřítomným pocitem, že to šlo celé natočit tisíckrát líp, tak je to špatně.. slabé 3* ()

Reklama

Reklama