Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Ant 

všechny recenze uživatele

Silné téma, které bylo svým rutinním zpracováním předem odsouzeno k šedému průměru. Není to ani tak Schwimmerova chyba, který si s takovým tématem poradil velmi citlivě, jako spíš chyba scénáře, který jen jede podle zajetého mustru. Herci jsou velmi dobří, především Catherine Keenar mě tu zaujala jako chápavá matka. S hlavní představitelkoou, Lianou Liberato, jsem měla trochu problém, protože mi její výkon připad místy až moc "hraný". Nakonec mě film zaujal spíše otázkami, které vyvolává(bezpečnost internetu, nedůvěryhodnost registru násilníků atd.), než samotným příběhem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děkujeme, ó pane, za chaty, tweety, SMS a vůbec božský dar sociálních sítí, neb hned se líp poznává a miluje bližní náš. Co na tom, že ty opravdu bližní kvůli tomu míjíme.. Určitě není na místě označovat tu naivní dívčinu nánou, či samicí skotu. Je potřeba si uvědomit, že nízké sebevědomí je živnou půdou pro všemožné manipulátory a to v kombinaci se známou pravdou, že peklo na zemi má podobu pubertální dívky, představuje nesmírně výbušnou směs, které by si měli rodiče bedlivě všímat (někdy i za cenu nekalých praktik). Tady Trouba fotr Clive, řekněme si na rovinu, selhal. Prevence mu zjevně nešla, kontrolní mechanismy taky nefungovaly a když už měl být dceři oporou, sám byl nejvíc zralý na poleženíčko na pohodlném psychiatrově sofa. A ani nechci vědět, jak by taťka vyšiloval, kdyby tělocvikář Charlie zaplul do deviantních sfér přinášejících společné libůstky s náruživými pivaři (studená čtrnáctka).. Trust sice decentně nakousl v současnosti velmi ožehavé a aktuální téma, ale co je mu to platné, když se Schwimmerovou režií nikdy Přátelé nebudeme.. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výbornej film co do vypovídající hodnoty extrémně závažného tématu a kriminálních činů. Tyto kriminální prasárny byly, jsou a budou ... A jak pro rodiče, tak pro mladé puberťáky je toto hodně vhodný film, jak si alespoň udělat obrázek, jak jeden vychytralý deviant může zruinovat nejen psychiku a osobnost mladé dívky, ale celé její rodiny, příbuzenstva a dokonce i místní společnosti ... Znásilnění nezletilé dívky jako takové je hrozný čin, a chraň Bůh, abych to zlehčoval, ale je to jen vrchol žhnoucí laviny, ze které se pomalu (někdy rychle) rozlévá žhavé zlo na všechny, kteří mají emocionálně s postiženou dívkou co do činění. Místní kritiky-uživatele CSFD, kteří nazývají tyto nezletilé dívky v dnešní internetové době "krávou" a přívlastkem "blbá, stupidní, ..." apod., bych poslal do nejhorších pekel a v podstatě je označil za potencionální tupé, zlotřilé spoluviníky, kteří lehkomyslně přihlížejí takovým činům a cynicky si z nich dělajísrandu!!!!! Konkrétně můžu za takové vypatlané a hloupé píčusy označit hned tady ty dva nahoře: J*A*S*M, FR a VERBAL. Pánové zřejmě absolutně nepamatují, jací naivní hlupáci byli ve 14ti letech, kdy si honili šuliny při totálně iracionálních představách a snili o vytoužené lásce s holkou a sexu ... a myslím, že zrovna takto se ve svých komentech vyjadřující asociální tupci a ignoranti se od svých 14ti let v této oblasti neposunuli vůbec nikam. Film se dá srovna ts tématicky velmi podobným filmem Megan is Missing (2011), který mířil spíše na oběti (dívky), než na rodiny a společnost jako toto chytřejší psychologické drama. Meganis Missing byl navíc totálně "šokantní" exploiter, který se zaměřil mírně samoúčelně, ale přesto výstižně na "torturu", kterou může mladou dívku potkat. Totot je přístupno širokému publiku. Jako film celkově technicky to není nic extra,ale psychologie posta vhraje prim a je fakt bombastická... 4/5 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to skoro ako inštruktážny film pre ZŠ, s posolstvom : Pozor na zlých ujov, detičky! Lenže mi to prišlo tak šablónovité až des. 14 ročné decká dnes nie sú pasívne naivky, ktoré by sa nevedeli brániť, keď treba a určite nie sú odkázané na priazeň chlípnych chlápkov. No a otcovia sa pre upokojenie svojho ega nemenia na Sherlocka Holmesa. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já byla znásilněna, ne ty !!" Jsem naprosto přesvědčen, že David Schwimmer věděl úplně přesně, co dělá, co chce natočit a zejména jak to chce natočit, což se mu však nakonec ne tak docela povedlo !! Snímku Trust, který rozhodně není ani vzdáleně thrillerem jako spíš velmi civilním a přesvědčivým dramatem, vévodí jako vždy výborný klaďas Clive Owen a alespoň pro mě překvapivě i křehká Liana Liberato, která si zahrála roli čtrnáctileté Annie.. Ta je ve své oprávněné teenagerské naivitě zneužita o dvacet let starším mužem, jak později zjistíme ostříleným úchylem a tělocvikářem, jehož Annie poznala díky "těm dnes naprosto cool a nepostradatelným virtuálním zhovadilostem" na internetu, v podání Chrise Henryho Coffeyho, který ovšem naopak patří k tomu nejslabšímu, co Trust nabízí, byť chápu, že jeho obsazením i způsobem uchopení charakteru se Schwimmer snažil vyhnout vzniku další stereotypní postavy či dokonce karikatuře.. Na první pohled slizký a nesympatický Coffey alias Michael působí velmi ploše a nepřirozeně, díky čemuž mi však naprosto uniká, čím všechny ty náctileté naivky ten slizák okouzloval.. Ačkoli jsem si vlastně již odpověděl výše.. V momentě, kdy se do příběhu zapojuje FBI a policejní psycholožka, sledujeme něco naprosto logického, všem zdejším komentářům navzdory, čemuž se lidově říká "tonoucí se stébla chytá" !! Každý ze zainteresovaných, Annie, otec, matka, se se situací snaží vyrovnat po svém, Annie, aby se nezhroutila, si namlouvá, že ji Michael miloval, že nešlo o zneužití, a kope kolem sebe do všech a do všeho, její otec se upne k hledání Michaela, ačkoliv je vidět, že ani jednomu se to příliš nedaří.. Nakonec dojde u Annie k přiznání si reality a finálnímu nalezení cesty zpět k otci.. Trust však vyznívá opravdu velmi znepokojivě, ač ve velmi přijatelném dávkování, a strká nám svá varování až pod nos.. Nemyslím si, že se jedná o film s okoukaným tématem, Schwimmer naopak hrozí ukazováčkem vůči stále velmi aktuálnímu problému, za což mu patří velký dík, bez ohledu na skutečnost, že tak jako tak Trust platí za opravdu dobrý snímek.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama