Reklama

Reklama

Když se přerostlý psí puberťák Marmaduk přestěhuje se svou rodinou do nového domova, brzy poznává, že sem příliš nepasuje. Najít se svou extrémní velikostí čtyřnohé přátele není úplně snadné. Naštěstí však má nejlepšího kámoše, kocoura Carlose, který mu hlídá záda. V psím parku se Marmaduk seznamuje s čistokrevnými psy, kterým šéfuje bojový pes Bosco. Marmadukovi ihned padne do oka krásná fenka Jezabel, díky čemuž ho Bosco začne nenávidět. Aby Marmaduk zapadl mezi psí kamarády, když jeho rodina odjede na víkend pryč, doga uspořádá doma mejdan. Ten ale skončí špatně - Marmaduk je ponížen kvůli svému přátelství s kocourem. Po návratu domů ho navíc rodina kvůli nepořádku vyhodí na zahradu do deště, a tak Marmaduk odchází neznámo kam. Všichni ho druhý den hledají a nalézají ho v centru města, kde právě došlo k havárii vody. Jeho psí kamarádka Mazie mizí ve vzniklé díře naplněné blátivou vodou a Marmaduk se vrhne ji zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (124)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to jasné. Má-li divák tohoto filmu doma pejska a je-li tento divák milovníkem psů a vůbec zvířat všeobecně, tak se mu tenhle film prostě musí líbit. Pro každého pejskaře totiž musí být úžasnou myšlenka, že pejsci si mezi sebou rozumí, že mezi sebou soupeří v oblíbenosti úplně stejně jako mezi sebou v oblíbenosti soupeří teenagerovské skupinky na školách, že pořádají mejdany když doma nejsou páníčci, atd. Tohle všechno jsou hrozně zajímavé nápady a i díky tomu je tenhle film tak zajímavý a zábavný. Hlavní hrdina Marmaduk je ohromný sympaťák, a to říkám jako člověk, který má k větším psům více nedůvěry než k menším plemenům, ale v tomhle případě se spíše jedná o přerostlé nemehlo než o strašidelnou dogu. I ostatní psí hrdinové na mě zapůsobili veskrze kladně a lidští herci pak dotvořili solidní komparz ústředním psím hvězdám. Děj si myslím, že je docela ucházející, alespoň já jsem si tedy celý film užíval a bavil jsem se vpravdě královsky, takže nemám ani příliš co vytknout, od začátku do konce jsem byl s filmem naladěný na stejnou vlnu a bavilo mě to. Nakonec tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy s tím, že znám ještě o něco kvalitnější filmy, a proto jednu hvězdu strhávám. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Taková dětská psí pohádka plná všech možných klišé, přičemž přirozeně vychovává k tomu, co je dobré a důležité (rodina, přátele...). Myslím, že pro děti je to dostatečně zábavné a humorné, stopáž je střídmá a dabing Petra Rychlého je výborný. Celkově jsem se bavil i já, ač už trochu odrostlejší divák. Jelikož jsem pejskař, tak dávám 8/10, nicméně je to hodně zabarveno vlastním vztahem k pejskům. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Marmaduke má velmi rychlý rozjezd a člověk se jen směje. Potom tempo trošku polevuje a stává se z Marmaduka spíše drama, ale pořád velmi slušné. Film pobaví, ale čekat od toho nějakou super komedii nemůžete. Je to spíše pro děti, které film na 100% rozveselí. Starší publikum už bude hledat chyby a také podle toho to hodnocení vypadá, ale proč bych měl film kritizovat, když je určen pro mladé? Beru to tak jak to je. Neříkám, že je perfektní, ale takový film kritizovat opravdu nehodlám je stvořen pro mladé, a tak by měl být i brán... 7/10 = 72% ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsek k Marmadukovi jako k filmu, který si dobré hodnocení odnést prostě nemůže. Začalo to na imdb a postupem času i zde na csfd, kde Marmaduk okupuje průměrné až podprůměrné hodnocení. Ale proč až tak špatné? Jistě, Marmaduk není žádný zázrak. Ale odpady na imdb i csfd jsou více než scestné. Čekal jsem větší průser. Marmaduk mě totiž na daný žánr pobavil a na rovinu – líbil se mi. Z tohoto žánru jsem už dlouho neviděl něco tak dobrého, vtipného jako je Marmaduk. A co přesně mě zaujalo? Za 1) Povedl se originální dabing. Owen Wilson, Kiefer Sutherland a další dabéři jsou zárukou kvality. Za 2) Není to vůbec špatně natočený! Za 3) Zvířecí hrdinové včetně Marmaduka nebo jeho kočičího kámoša mi byli sympatičtí. A za 4) I přes jakkoli předvídatelný děj, klasický happyendový konec a všelijaké nástrahy, který daný žánr představuje, jsem se bavil i v méně vydařených momentech. Marmaduk má své chyby a nebudu zastírat, že jich není zrovna málo. Ale jako letní podívaná to funguje dobře a jako odpočinkový film ještě líp. Že je to spíš pro děti je snad všem jasné. A proto oceňuji, že jsem se pobavil i já. AKTUALIZACE: Po týdnu snižuju na 3*. Marmadukovi budou lepší 3* slušet víc, než slabší 4*. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Znáte to... Outsider přijde do nové společnosti, kde je místní elita vedená v tomto případě nacistou vyznávajícím jen čistokrevnost a za partnerku má krasavici, která hned outsiderovi padne do oka, ale už nevidí, že je to jen přelétavá nána... Hrdinským činem vystřídá nacistu, dostane vysněnou slečnu a odvrhne opravdové kamarády... Pak dostane co proto atd. atd... Aneb tisíckrát omleté téma Hollywoodu, které v této psí formě nepůsobí naštěstí tak blbě a trapně... Člověk to nějak v klidu stráví a i se u toho pobaví některými vtípky... Když jsme ale u těch vtípků, tak u rodinné komedie bych čekal poněkud více vtípků... Spíš takto... Víc vtípků, které dokážou rozesmát... Rozesmát, ne jen se párkrát uchechtnou... Upřímně jsem od toho čekal trochu víc, nicméně zklamán zas nejsem díky pár psíkům, které ten snímek oživily... P.S.: Málem bych zapomněl... Hrozně, ale HROZNĚ, mě iritují taneční scény na konci filmů... Zkazilo mi to každý díl Shreka a tento taky... Škoda... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Huntington Beach a v Santa Claritě v Kalifotnii v USA a ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • V Andersonově komiksové předloze Marmaduk nikdy nemluvil. (Karlos80)
  • Ron Perlman byl původně obsazen do role Chupadogry, ale z neznámých důvodů jej nahradil Sam Elliott. (Karlos80)

Reklama

Reklama