Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Recenze (274)

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Až na posledných 10 – 15 minút nudná a trápna „komédia“. Danny Glover to celý film zachraňoval, bez neho by to bol odpad. 1* ()

zuzameduza07 

všechny recenze uživatele

Na doporučení zaručeně vtipné komedie Death at a funeral jsem omylem prve pořídila US verzi a nasmála jsem se neskutečně, až mi tekly slzy, což se mi naposledy stalo u Svatýho grálu ... pak jsem zjistila, že jsem se vlastně měla podívat na tu britskou původní, což jsem asi po měsíci napravila a jak už to bývá, když shlídnete dvakrát to samé ale jinak, to druhé už není takové, takže za mě lepší tahle předělávka i s těma hysterickejma a přehánějícíma černochama. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Černá komedie se vším všudy, mně se to líbilo a moc jsem se nasmál. Nevím sice co se komu nelíbí na dobré komedii ale jak chcete.. Výborní herci, kteří dokázali víc než jen co jim bylo předepsáno... ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Nedopatřením jsem si stáhl tohle,chtěl jsem původní britskej film.Celkem to ušlo,ale asi ještě zkusím ten originál! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Černá komedie s černými herci. Až na to, že jsem se těm trapným vtipům (pokud to vůbec vtipné mělo být) nesmál. Hvězdičku si tento nudný film, který prošel kolem mne, zaslouží snad jen za ty krásné černochy. ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Anglický originál z roku 2007 jsem neviděl. Po americkém remaku si ho však budu muset doplnit. Ono totiž i tato komedie má něco do sebe. Horší než smrt je třetí film co jsem měl možnost od Neila LaButeho vidět. A je to i jeho třetí film, kterému dávám pohodové 3*. Skoro se divím, že mu to u mě pořád prochází. Horší než smrt staví na celkem originálním nápadu (za to poklona anglickým scénáristům), který je vynucen do absurdit a šílených situací. A i přes fakt, že v černošském podání je to v jádru strašná píčovinka, bavil jsem se víceméně slušně. A to i díky hercům, kterým to společně vychází. Třeba všeobecně zatracovaný Martin Lawrence je boží, Tracy Morgan narozdíl od Smithových Poldů snesitelný, Dany Glover dědek jak má být a tak bych mohl pokračovat ještě pár řádků. LaBute tedy natočil slušnou komedii, která dokáže pobavit i neznalce originálu jako jsem já. 60 % ()

Lister21 odpad!

všechny recenze uživatele

Nudný film bez zajímavého příběhu. Určitě jsem od filmu s Chrisem Rockem čekal něco více a co se mi hodně nelíbí a dle mého udělalo hlavní důvod, proč mám takový názor na tento film je jednota místa a času. ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, bavil som sa od začiatku po koniec.....skvelé herecké obsadenie, skvelé scénky a oproti predošlej anglickej verzii vtipnejšie spracovanie plné skvelého Niggas humoru. Až na pár nudnejších momentov skvelá komédia. //80%// Dávam hviezdičku navyše kvôli podcenenému hodnoteniu. Zaujímavé komentáre: ihlicka, SeBig, virus10, Kissak, vieriX. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Kto videl originál sa bude nudiť... po troch rokoch natočiť remake sa mi zdá divné. Možno pokus pretransformovať britský humor pre černošskú komunitu. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Protože jsem viděl verzi 2007 z GB, tak odmítám na tohle koukat, i když počkejte, že já už to někde viděl? Achjo, ty návštěvy a odpolední čaje :o( ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Horšie než smrť je vidieť najprv spackaný americký black remake pôvodne asi aj vtipnej anglickej komédie. Ale to už sa nikdy nedozviem, keďže mi to navždy vzalo chuť niekedy vidieť originál. ()

Evbad 

všechny recenze uživatele

Fekální humor hadr. Komu přijde směšná posraná ruka, ten by se měl rovnou jít spláchnout. Danny Glover tu byl nesympatický jako už dlouho ne, z duše jsem mu přál, aby ho klepla pepka. Ještěže tam byl Lawrence a malý Lannister Dinklage, ale i tak záverečné resumé nemůže znít jinak než - kokotina. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nuž, v poslednom čase znamená slovné spojenie americká komédia skôr rozpačité pohľady a neveriace krútenie hlavou. Nechcem tvrdiť, že Bláznivý pohreb je akousi výnimkou - naivná zápletka, ktorá sa každých desať minút komplikuje a nakoniec sa akýmsi záhadným spôsobom vyrieši nemôže byť nič revolučné. Viz napríklad nacpanie Petra Dinklaga do truhly s nebožtíkom. To, čo však treba filmu Niela LaButa pripočítať k dobru je fakt, že sa v ňom zišiel skutočne obdivuhodný cast ktorý podáva skvelé herecké výkony - Martin Lawrence konečne nie je iritujúci, James Kyklop Marsden sedí zhulený na streche pričom Zoe Saldana šalie strachom, odpálkuje toho druhého Wilsona a to sme sa ešte stále nedostali k Dannymu Gloverovi, Chrisovi Rockovi a trochu za vlasy pritiahnutej postave, ktorú stvárnil Peter Dinklage. Ja osobne som sa bavil a nebudem sa báť siahnuť po filme opäť. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Nesmyslně okopírovaný a přehrávaný remake komedie kolem rodinného pohřbu hlavy rodiny plný nevtipných, trapných a otravných afroameričanů. ()

Reklama

Reklama