Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič městského autobusu Láďa Hašek (V. Menšík) si umí v autobuse zjednat pořádek. S kamarádem Karlem (P. Haničinec), s nímž tráví bezpočet jízd, umí probrat různá témata… Své představy o výchově potomků konfrontuje se zkušenostmi kamaráda, otce už tří ratolestí. Dokonce si představuje, že má dospělého syna a dceru, se kterými vede čilou konverzaci. Sám ale ve skutečnosti zatím netrpělivě očekává narození prvního potomka… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmírně nezáživná moralita. Je vidět a slyšet, že vznikla ani ne tak na objednávku, jako spíše na příkaz, nebavila ani jednoho z tvůrců a všichni ji chtěli mít honem z krku. Takže zapomeňte, že se dočkáte čehokoliv alespoň trochu zábavného nebo vtipného, je to jen odbytá nuda. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Film přispívající k hodnotové stabilizaci znormalizované husákovské společnosti tak geniálně, že se to "nedá vymyslet", to prostě muselo být v lidu a jeho kulturní frontě. Ani slovo, ani náznak o socialismu, Straně, společenské, neřkuli politické problematice či protispolečenských živlech. Jen symbióza zodpovědné práce státních zaměstnanců sloužících všem (řidiči, lékař) s osobními živůtky, nějaké ty nešvary jednotlivců, náročnost pracovního procesu, nasazení, moralín v žertovném balení. A na tomto základě konfrontace se zjevy: Dívka asi ještě bez občanky s cigaretou a chuligány. Jakože intelektuální a jakože frackovský synátor důležitě a zmateně tápající v otázce smyslu života, jak to tak u těch mladých taky někdy bývá, než dospějí a začlení se, že soudruzi. Jen pozor, aby se nedostali na scestí. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobově poplatná moralita, kterou nezachrání ani Menšík. Na druhé straně se jedná o zajímavý dokumentární záznam pražské hromadné dopravy v polovině sedmdesátých let. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Povídka o řidiči městského autobusu, který se těší, že se po mnoha letech manželství dočká narození dítěte. Své představy o výchově potomků konfrontuje s realistickými zkušenostmi kamaráda, otce už tří ratolestí. Menšík se chystá na narození dítěte a Haničinec, oba jako řidiči autobusu mu radí jak jej vychovávat. Takové neslané nemastné. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Sice kvalitní herci, příběh a scénář je však slabý, průměrná krátká povídka pro televizi, která vyloženě nezklame ani nezaujme moc. Hodnocení: 50 % ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Taky mi chvilku trvalo, než mi docvakly ty představy namíchané s realitou. Nicméně jde o velmi slabý a vlažný čajíček, což je vzhledem k herecké elitě před kamerou tak trochu mrhání lidským potenciálem. Škoda. ()

Reklama

Reklama