Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tarek, Palestinec, který byl donucen jít v Tel Avivu na sebevražednou misi, aby vykoupil otcovu čest, dostane druhou šanci, když mu selže pojistka a výbušniny se nepodaří odpálit. Musí počkat, až bude součástka spravena, a tak je nucen přes víkend žít mezi lidmi, které se chystal zabít. Ke svému překvapení se seznámí s několika Izraelci na okraji společnosti, včetně krásné Keren, jež utekla ze své ortodoxní rodiny. Nemají co ztratit, a tak se Tarek s Keren otevřou jeden druhému a mezi dvěma osamělými a utrápenými lidmi, vychovanými k tomu, aby byli nepřátelé, vykvete láska. Nicméně, se smrtícím nákladem výbušnin připoutaným k hrudi musí Tarek strávit ve městě dalších osmačtyřicet hodin. Chycený v pasti s muži, kteří ho sem poslali – a kteří mohou kdykoli odpálit bombu na dálku. Navíc v ulicích hlídkuje izraelská policie a Tarekovi leží v hlavě jeho noví kamarádi. S nimi a s Keren tráví svůj čas a objeví jiskru života, která příjemně plní jeho duši. Víkend však brzy skončí a Tarek bude muset udělat zásadní rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý průzračně vedený příběh, který je zcela podřízený myšlence, že lidé se můžou docela bezbolestně hádat a nenávidět kvůli obchodu, láskám, fotbalu..., přičemž i ti nejzavilejší v takových rozbrojích bezděčně nacházejí cestu k sobě, protože zůstávají lidmi; jen lidmi. Zavlečte do toho Boha - jedno kterého, jen opravdově a fundamentálně - a není cesty zpátky, věc se přenese z člověčiny na něco vyššího, ušlechtilého a je nezbytné se vraždit. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prostredím aj dialógmi zaujímavá jednohubka, ktorej slabinou je zúfalá predvídateľnosť a obsahová "neškodnosť". ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Celý film mohl mít pouhých deset minut. I když nefungovalo tlačítko, stačilo by rozepnout vestu a došlo by k výbuchu. Alespoň tak soudím dle výroku: "Pokud si to zařízení zkusíš odepnout, spustí se roznětka." Dále nemůžu přijít na to, jak policie a média zjistily, že terorista pronikl do Izraele. Kouzlo terorismu totiž spočívá v tom, že nikdo nikdy neví, kdy a kde teroristé příště udeří. Chyby v logice mi bohužel brání udělit lepší hodnocení. Nicméně celkově film působí poměrně solidním dojmem a psychologické profily postav se zdají být důvěryhodnými. Zajímavou vsuvkou bylo poučení o tom, proč palestinský fotbal přichází o své mladé talentované hráče. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Náhodný milostný příběh je zde jen rámcem pro morální dilema hlavního hrdiny, který musí pro očištění svého otce udělat něco, co by asi za normálních okolností neudělal. Ostatně toto téma se objevuje i v anglické verzi názvu. Zajímavé a mrazivé. ()

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

Dobře natočeno. Bez zbytečné akce a přehnaně hlubokých myšlenek. Jednoduše postavy dělají to, co "musí". Pro evropana nepochopitelný způsob uvažování izraelců i arabů. Možná, kdyby se ty dva národy promíchaly a začaly řešit běžné lidské každodenní starosti, jako je například oprava videorekordéru :-), zjistili by, že ty "velké myšlenky", co slyší v synagogách nebo v mešitách (případně v televizi), nemůžou být důvodem k tomu, aby se navzájem vraždili. ()

Reklama

Reklama