Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Konianských je početná a rozvětvená. Pětatřicetiletý Simon je věčný adolescent, kterého právě opustila jeho gójská žena, tanečnice. Dále je tu Simonův otec Ernest, který musí ke své nevoli syna dočasně ubytovat, a Simonův syn Hadrien nadšený dědečkovými hrůznými vzpomínkami z koncentráku. Do rodiny patří také starý paranoidní stýček Maurice a teta Mala, která nikdy nezavře pusu. Když je Ernest opustí navždy, zbytek rodiny se vydá na cestu, která rozhodně nebude nudná. [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Simon Konianski je super v tom, že je jinej. Je Žid, ale každou chvíli svoji rodinu nasere protižidovskými názory a mikinou s nápisem Baghdad, kterou nosí snad celý film. Do jeho nudného života pak zajede smrt jeho otce a on se musí vydat na dlouhou cestu na Ukrajinu, aby mu splnil poslední sen, který si přál splnit. Od té chvíle se z filmu stává naprosto úžasná komedie, která má narážky na tisíce globálních problémů kolem Židů a naprosto perfektně šlape. Nejvíce se mi pak líbilo, když komedie procházela různými zeměmi a neustále bylo na co koukat. Chvíle, kdy se film pak objeví na Ukrajině je naprostý vrchol celýho filmu. Zajímavá krajina, originální lidská nátura a do toho typické ukrajinské dechno. Mně se Simon Konianski moc líbil. Hezky ubíhal a vyprávěl příběh jedné nenápadně vostré židovské rodiny, která nemá jednoduchý život a svými názory ho neusnadňují ani jiným. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si vybrala hlavně kvůli Jonathanovi, který mě zaujal v seriálu Le Bureau des Légendes. Ověřila jsem si, že mu sednou i komické role i když přece jen upřednostňuji dramata. Židovská témata asi nikdy nevychladnou, tak jak je tomu i tady. Úsměvná roadmovie, kde nic není tak jak má být, hlavně že to šlape. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komedie s mnoha smutnými i moudrými i podtóny představuje velmi neortodoxní rodinu ortodoxních Židů. Hlavním hrdinou filmu je Šimon, který musí konečně začít dospívat. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Židovská otázka v tragikomickém hávu. Podaná s lehkostí, bez zbytečného sentimentu. Přesto dokáže přinutit pozastavit se a popřemýšlet, nad jejich údělem a posláním na Zemi v jakémkoliv čase. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* na začátek roku přišlo zklamání při výběru neznámého filmu naslepo, i když námět a pár spřízněných duší slibovali víc. Vůbec jsem nepochopil pojetí této crazy židovské road movie komedie - najdete tu narážky na různé židovské stereotypy, provokace, snahu o poučení - nudná to rozhodně není, ale.... Na začátku jsem se dobře bavil, ale postupně to pro mě ztrácelo kouzlo a začalo mi to připadat křečovité, roztříštěné a divné. A nebo je zásadní chyba, že nejsem žid ... kdo ví? [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

HoR 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť naozaj podivnú židovskú rodinku? Docela ma pobavila interpretácia životných skúseností vojnou "ostrieľaných" židov prostredníctvom tejto podarenej frašky. ()

Reklama

Reklama