Reklama

Reklama

Láska v Paříži

(TV film)

Obsahy(1)

Romy Schneiderová a Alain Delon byli nádherný pár. Poznali se, když Romy byla už zářící hvězdou, zatímco Alain na začátku kariéry teprve toužil po slávě. Podle vyprávění Annie Girardotové, u které po nějaký čas bydleli, šlo o dosti výbušný vztah plný vášně, hádek a usmiřování. Poté se role obrátily, kariéra Romy upadala, zato Alain byl stále žádanějším hercem. Největší tragédie zasáhla Romy v roce 1981, kdy tragicky umírá její syn David. Ona jej následuje již za půldruhého roku. Alain s ní zůstal až do poslední chvíle. Podobný zájem k sobě poutal pár Serge Gainsbourg a Jane Birkinová. Ti neváhali udělat ze svého života svým způsobem umělecké dílo. Skrze vydaná alba můžeme sledovat jejich setkání, soužití, narození dítěte, ale i následný rozchod. Nahlédneme také pod pokličku vztahu mezi výjimečnou zpěvačkou Edith Piaf a světovým šampiónem v boxu Marcelem Cerdanem, jenž je nemilosrdně ukončen pádem letadla, ve kterém nachází Marcel svou smrt. Mnohými peripetiemi si prošli rovněž Arletty a Hans Soehring, šlo o lásku francouzské herečky a německého důstojníka za druhé světové války. Vzrušující, ale i bolestné byly společné chvíle dramatika Jeana Paula Sartra a spisovatelky Simone de Beauvoirové. Na růžích ustláno neměl ani homosexuální vztah Jeana Maraise a Jeana Cocteaua, který však vydržel bezmála čtyřicet let. Navštívíme též zdánlivě nesourodý pár Johnny Hallyday a Sylvie Vartanová. Byla to láska mezi dvěma nesmírně populárními lidmi, králem pop-rocku a dívčí tváří stylu Yé-Yé. Ladili s dobou, zpívali, hudbou vyjadřovali zvyky jedné epochy a prodávali ohromující počet desek. Ve Francii byli považováni za symbol vášně, štěstí a lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moc krásný láskování z města nad Seinou. Těžko můžete chtít po dokumentu, který trvá 52 minut, aby šel do hloubky, když se zabývá láskou hned několika slavných párů, to přece nejde. Já si myslím že v tomhle si najde každý to svoje. Jasně třeba o Romy a Alainovi toho z jiných zdrojů vím násobně víc než je zde, ale to vůbec nevadí, protože naproti tomu o Sergovi Gainsbourgovi a Jane Birkin jsem nevěděl skoro nic a to jsm edo Jane už od mala docela zabouchlej. Edith Piaf a Macela Cerdana vzali docela z rychlíku na druhou stranu zrovna tenhle vztah je asi fakt nejznámější z těch kterým se dokument věnuje. Láska v Paříži navíc nepostrádá s ohledem na jistý atnický tragično některých vztahů ani určitou dávku emoci a ke všemu je ještě skvělě vyhudebněna. Tady nemám fakt důvod litovat času stravenýho u tohoto dokumentu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Netuším, zda kolegové touží po pikantních detailech, já na plky bulváru kašlu. A tak jsem ráda, že se Valérie Lavalle vyhnula zbytečným detailům. Ano, klouže po povrchu, neříká příliš nových informací, ale z každé vteřiny dokumentu, z každého záběru sálá láska k zmiňovaným francouzským osobnostem a Valériina úcta k nim. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se Paříži podařilo úspěšně postavit svoje PR na tom, že jde o město lásky. A tenhle film mi to taky objasnit nedokázal. Je to povrchní a zkratkovité, což se dá čekat, když se hned několik vztahů rozebírá na tak krátké stopáži. /5. 1. 13./ ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Připadlo mi trochu škoda, že jednotlivým párům bylo celkově dáno velmi málo prostoru, proto je pro mě výsledek dost rozpačitý. Množství informací může zaujmout možná někoho, kdo o osobnostech dohromady nic neví. Pokud jste však za hranicí základních informací, nemůžete shledat nic jiného, než že dokument jde po povrchu. Udělat z každého páru jeden díl, to by byla jiná káva. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Romantika. Že byla Simone de Beauvoir Sarterova "žabička" si budu pamatovat navždy :) Tenhle dokumentární film nemá příliš velke ambice, protože klouže hodně po povrchu věcí, ale musí uznat, že si mě hned získal. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný dokument, vyprávějící příběhy slavných dvojic francouzského nebe. (Johnny Hallyday + Sylvie Vartan, Serge Gainsbourg + Jane Birkin, Romy Schneider + Alain Delon, Edith Piaf + Marcel Cerdan, Jean Marais + Jean Cocteau, Jean Paul Sartr + Simone de Beauvoir, Arletty a Hans Soehring) 80% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to tvůrci udělali, ale skutečně se ve výsledku nejednalo o tlachání o celebritách, ale o pořad o lásce a jejích různých podobách. Troché té Paříže se taky našlo... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Dokument, kterému by prospělo, kdyby jednotlivým párům věnoval víc času. Výsledek je to tak rozpačitý. Divák je na jedné straně rád, že se těmto umělcům a jejich životnímu příběhu někdo věnuje, na druhou stranu je to tak zkratkovité, že to trochu obeznámenému diváku nemá co přinést... ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

52 minut na vyprávění osudů několika slavných párů je vskutku málo. Obsahově slabé. Tvůrci by udělali mnohem lépe, kdyby stejný čas vymezili každé dvojici a udělali místo jednoho filmu několik dílů. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Celá koncepce tohoto dokumentu je poněkud chatrná. Navíc při velmi omezeném prostoru, který dostanou jednotlivé milostné příběhy, ani není možné, aby byla šance vyhnout se povrchnosti. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Valérie Lavalle. ()

Reklama

Reklama