Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety filmy točené stylem home videa se zběsilými střihy (párkrát přes osu) a kmitáním digitální kamery sem a tam, nějak nemusím. Vypadá to, jako když někdo schrastil víc peněz, udělal si dovolenou na severu Evropy, a mezitím zfoukl na první rádoby nezávislý filmeček, jehož scénář měl asi tři stránky. Nějak mi vadí i celkové vyznění filmu, toho, co chtěl říct. Někdy jsou herci tak vysmátí, až to působí, že si během natáčení dali nějakého jointa. Ale to jen tak bokem... Pokud to chtělo být psychologickou sondou, chybělo tomu trošku víc - postavy se chovají jako plakáty určité situace, ale my nevíme, proč se tak chovají, a to je pak prd, a ne psychologie. Když nevím, proč jsou ti dva spolu, proč spolu začali chodit (těch pár nahozených vět v kavárně s kamarádkou je povrchních až hanba), co vlastně ona dělá pro záchranu vztahu apod., je to nefunkční. Všechny ty řeči jsou zkrátka jen povrchním pojmenováním problémů vyčnívajícího ledovce, pojmenováním hezky moderně zabaleným, ale mne osobně by zajímaly ty proudy pod hladinou. A ty prostě nejsou. ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Jsem rád, že už jsem viděl i druhý loňský "zoufalský" (naštěstí snad ne úplně zoufalý) film... Na rozdíl od filmu Jitky Rudolfové už asi nebudu mít sílu se na Dvojku v dohledné době podívat podruhé. Řemeslně je to asi uděláno dobře, drží to krok se současnými trendy, nic ani proti hercům a chválím též vhodně vybranou hudbu (a písnička Šťastnější od Tatabojs v závěrečných titulcích mě naprosto dostala), obsahově jsem to ale moc nechápal (tedy jednání hlavních postav, vždyť už to nejsou nějací teenageři, ale už jim je snad o nějaký ten rok víc). V tentýž večer jsem dočítal knihu Dívka s pomeranči od J. Gaardera, tak mně asi kvůli tomu to "poselství" tohoto filmu uniklo. :-( ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Kritikou dost přeceňovaný obyčejný český film s dosti předvídatelnou zápletkou a rozuzlením. Jediné, co mne tak trochu zaujalo, byl dost hutný pocit, jak je to smutné, když se mají rádi dva lidi, kteří jsou ve své podstatě poměrně omezení, že vlastně východisko z toho není a konec je jasně daný, a hlavně - smutný. To však asi ale nebylo záměrem tvůrců. Nebo jestli bylo, je to dost malá ambice - nevím, proč by se měly točit filmy nenabízející žádná východiska. Na to se mohu rozhlédnout všude kolem. Vybočující z šedivého přediva filmu je jen scénka (úmyslně neříkám scéna), kde se hlavní hrdina ožere a dá to dalším dvěma sežrat. U té jsem se dokonce se i pousmál. V maličké pidiroličce potěší Bob Klepl a inspirující je taky dům na pobřeží kdesi v Dánsku nebo Švédsku (už přesně nevím), kde se odehrává 2. půlka filmu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl zvědavý především z toho důvodu, že se jedná o první film, který vznikl pod hlavičkou českého HBO. Věci z produkce HBO mám totiž docela rád a většinou mě dokážou zaujmout, avšak dosud to byly jen filmy, dokumenty a seriály z USA či Velké Británie, takže jsem netušil, co mě s tímto filmem čeká. Ale na to, že se jedná o první český film z dílny této stanice, tak jsem nadmíru spokojený a skoro si troufám říci, že lepší už to ani snad být nemohlo. Tohle je hodně příjemná road movie, kdy v popředí je jeden mladý pár, který se vydává na dovolenou do Švédska a nakonec skončí v Dánsku. Příběh sám o sobě je hodně zajímavý a alespoň pro mě docela nepředvídatelný, a to je samozřejmě jen a jen dobře. Navíc zde byla dobrá volba obsadit do hlavních rolí neokoukané herce, kteří hrají opravdu dobře a díky tomu, že jsem tyto herce neznal, tak jsem se mohl alespoň naplno soustředit na příběh samotný. A po zhlédnutí filmu musím říci, že bych si takový výlet taky nechal líbit, i když tam samozřejmě lítají ve vzduchu docela silné emoce, ale ve výsledku to určitě byl pro všechny zúčastněné postavy zážitek na celý život. Pro mě je tohle tedy pohodový a příjemný film, kdy sice občas ty vášně vzplanou, ale jinak je to příjemná story o lidech, který si ještě chtějí užít, dokud mohou. Já jsem výsledkem příjemně překvapený a podle toho také hodnotím, jsou to čtyři hvězdy. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý! Ne, vážně se mi to líbilo, asi to neosloví každou věkovou skupinu, když se jedná o trojuhelník třicátníků, ale po dlouhé době jsem se konečně dobře bavil u českého filmečku, který neskončil s otevřeným koncem. Mimochodem, takhle bych si zaslouženou dovolenou opravdu nepředstavoval :-) Dobré dialogy i hudba. A hlavně přirozené chování, které postrádá mnoho postav v českých filmech. Herci to zahráli perfektně! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Děj filmu byl z části inspirován skutečnými osudy režisérových přátel. (Devitka)
  • Postava Maliny je skutečná. V reálu se ale daná osoba jmenuje Jahoda. (Devitka)
  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, konkrétně ve městech Kodaň a Odense. (SONY_)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama