Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Loki81 

všechny recenze uživatele

Pro me urcite prekvapenim, kteremu jsem predem tipoval max 20%. Ovsem jedinci zodpovednemu za obsazeni skladeb soundtracku bych bez vahani udelil tres smrti. 2,5* ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lidé nesympatičtí stejně jako severská zima. K filmu i samotnému příběhu bych asi mohla mít milion výhrad, ale zaleze pod nehty stejně jako ta zima a člověku nedovolí nedokoukat. 70% ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Konečně nízkorozpočtový malý český film, který drží pohromadě a vypráví silný příběh. Velkým plusem je, že není přeplácaný (jak to u většiny českých novinek bývá). Všichni tři hlavní hrdinové jsou krajně nesympatičtí. Přesto mne jiskření mezi nima pohltilo. Tomuto filmu opravdu věřím.... ()

baruss odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku som uvažoval, čo by mohlo tento film zachrániť... A prišiel som na jedno riešenie.. Bolo by úplne fajn keby sa asi tak v nejakej 60 minúte filmu objavil na scéne nejaký fajný úchyl a celú hlavnú trojicu by za zvukov parádnej rockovej hudby brutálnym a jemne vtipným spôsobom zmasakroval. Myslím si, že by to filmu veľmi prospelo. Fakt by mi to ulahodilo. Bolo by to 60 minút utrpenia s 20 minútovým krvavým vyslobodením. Ale evidentne sú tvorci filmu iného názoru. ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Dokumentární styl nasnímání tohoto filmu jen umocňuje celkovou atmosféru této psychologické sondy do partnerských vztahů. 70% ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Kritikou dost přeceňovaný obyčejný český film s dosti předvídatelnou zápletkou a rozuzlením. Jediné, co mne tak trochu zaujalo, byl dost hutný pocit, jak je to smutné, když se mají rádi dva lidi, kteří jsou ve své podstatě poměrně omezení, že vlastně východisko z toho není a konec je jasně daný, a hlavně - smutný. To však asi ale nebylo záměrem tvůrců. Nebo jestli bylo, je to dost malá ambice - nevím, proč by se měly točit filmy nenabízející žádná východiska. Na to se mohu rozhlédnout všude kolem. Vybočující z šedivého přediva filmu je jen scénka (úmyslně neříkám scéna), kde se hlavní hrdina ožere a dá to dalším dvěma sežrat. U té jsem se dokonce se i pousmál. V maličké pidiroličce potěší Bob Klepl a inspirující je taky dům na pobřeží kdesi v Dánsku nebo Švédsku (už přesně nevím), kde se odehrává 2. půlka filmu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Svěží (severní :) vítr do zatuchlé televizní produkce. Je možná trochu škoda, brát tohle jako regulérní kinofilm. Dvojka měla být spíš jen příběhem na tv obrazovku...Každopádně určitě hodně zajímavé téma, velice uvěřitelně sepsáno a zahráno. Navíc to není žádná optimistická podívaná, což taky není moc u naší tv tvorby obvyklé. První česká HBO produkce prostě dopadla (u mě nad očekávání) výborně. 7.5/10 ()

decay 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony sú priamo uspôsobené scenáru resp. dialógom, ale myslím si, že režisér je na dobrej ceste. Mám rád takéto filmy začínajúcich tvorcov. Takže prečo nie. ()

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som bol milo prekvapený. Tú typickú zápletku som očakával, ale stále ma tam niečo prekvapilo. Veľmi dobre spravené. Určite odporúčam... ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Jsem rád, že už jsem viděl i druhý loňský "zoufalský" (naštěstí snad ne úplně zoufalý) film... Na rozdíl od filmu Jitky Rudolfové už asi nebudu mít sílu se na Dvojku v dohledné době podívat podruhé. Řemeslně je to asi uděláno dobře, drží to krok se současnými trendy, nic ani proti hercům a chválím též vhodně vybranou hudbu (a písnička Šťastnější od Tatabojs v závěrečných titulcích mě naprosto dostala), obsahově jsem to ale moc nechápal (tedy jednání hlavních postav, vždyť už to nejsou nějací teenageři, ale už jim je snad o nějaký ten rok víc). V tentýž večer jsem dočítal knihu Dívka s pomeranči od J. Gaardera, tak mně asi kvůli tomu to "poselství" tohoto filmu uniklo. :-( ()

IvcaSammet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bylo po dlouhé době zase absolutní utrpení. Kamera úplně tragická - a ano, samozřejmě vím, že to byl účel - všechny tři postavy maximálně nesympatické a fakt, že se všichni chovali jako naprostí k***ti radši asi komentovat nebudu. Film od začátku až po konec nedává žádný smysl, všechno se strašně nudně táhne a ve finále rozuzlení absolutně žádné. Rádoby dramatická scéna u vody na konci filmu pak tomu všemu nasadila korunu. Kdybych nebyla tak příšerně otrávená, možná by mě i paradoxně pobavila. Že já pitomec jsem si "nevygooglila" podrobný obsah ještě předtím, než jsem se na tady neuvěřitelnou stupiditu podívala. Asi si dokážete představit, jak jsem se tvářila, když jsem zjistila, že Jarda Plesl - JEDINÝ důvod, proč jsem se na film vůbec podívala, hrál pokladního v Tescu, a že se v záběru objevil jenom v pozadí, takže jsem si ho vlastně ani nevšimla. Chci svých 88 minut života zpátky, tohle nebyl odpad, to byla vyloženě žumpa. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý! Ne, vážně se mi to líbilo, asi to neosloví každou věkovou skupinu, když se jedná o trojuhelník třicátníků, ale po dlouhé době jsem se konečně dobře bavil u českého filmečku, který neskončil s otevřeným koncem. Mimochodem, takhle bych si zaslouženou dovolenou opravdu nepředstavoval :-) Dobré dialogy i hudba. A hlavně přirozené chování, které postrádá mnoho postav v českých filmech. Herci to zahráli perfektně! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nie zlé vzhľadom na to, čo som v ostatnom čase z českej a slovenskej produkcie videl. Herci však značne nesympatickí a to večné "ty vole" zrazili hodnotenie dolu. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Škoda totálne mimo obsadeného Šimona-Jiřího, takého "kokútka" by si podľa mňa k telu nikto normálny nepripustil a poslal by ho rýchlo kade ľahšie. Ináč pekne dynamicky a realisticky natočený príbeh o kríze dlhodobejšieho vzťahu akých je všade dosť a sú viac než uveriteľné... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Home video z tripu nesourodé „dvojky“ domáckého Michala a světácké Veroniky po skandinávských zemích poznamenané setkáním s volnomyšlenkářským zlodějíčkem Šimonem. Tak tohle jsem nečekal – v rámci české kinematografie posledních let celkem úlet, ale úlet velmi příjemný. Shodou okolností jsem snímek viděl stejný den jako Román pro muže a jestli si můžu vybrat jakou cestou má kráčet český film, tak jednoznačně volím cestu Dvojky. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama