Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

dzira 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Konečně nízkorozpočtový malý český film, který drží pohromadě a vypráví silný příběh. Velkým plusem je, že není přeplácaný (jak to u většiny českých novinek bývá). Všichni tři hlavní hrdinové jsou krajně nesympatičtí. Přesto mne jiskření mezi nima pohltilo. Tomuto filmu opravdu věřím.... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě emotivně celkem silný příběh tří lidí. Tedy hlavně ke konci se ty emoce hrnou ve velkém. Herecké obsazení výborné, i když s Jakubem Wagnerem jsem měl ze začátku problém, ale časem jsem si na něho a jeho postavu zvykl. Škoda jen velmi pomalého tempa a trochu slabšího začátku. Jinak ale celkem spokojenost. 70% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vytrhněte dva lidi z jejich každodenní rutiny a běžného okolí, a oni už se vám vybarví. Mohla to být jejich šance zachránit upadající vztah, ale nakonec to jen uspíšilo konec. Ano, tři dobře napsané postavy, které se chovají jako obyčejní lidé a ne papírové loutky, bohatě stačí na dobrý film. Jen to dokázat napsat a natočit. Což se oboje povedlo na vysoké úrovni. Pro mne jeden z nejlepších českých filmů roku 2009. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Kritikou dost přeceňovaný obyčejný český film s dosti předvídatelnou zápletkou a rozuzlením. Jediné, co mne tak trochu zaujalo, byl dost hutný pocit, jak je to smutné, když se mají rádi dva lidi, kteří jsou ve své podstatě poměrně omezení, že vlastně východisko z toho není a konec je jasně daný, a hlavně - smutný. To však asi ale nebylo záměrem tvůrců. Nebo jestli bylo, je to dost malá ambice - nevím, proč by se měly točit filmy nenabízející žádná východiska. Na to se mohu rozhlédnout všude kolem. Vybočující z šedivého přediva filmu je jen scénka (úmyslně neříkám scéna), kde se hlavní hrdina ožere a dá to dalším dvěma sežrat. U té jsem se dokonce se i pousmál. V maličké pidiroličce potěší Bob Klepl a inspirující je taky dům na pobřeží kdesi v Dánsku nebo Švédsku (už přesně nevím), kde se odehrává 2. půlka filmu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Takové překvapení od filmu, jehož trailer mě vysloveně nebavil, jsem nečekal. Dvojka Veronika (Kristýna Nováková-Fuitová - režisérova manželka:) a Michal (Jakub Wagner) jedou na dovolenou, která úplně nedopadne - přibude totiž třetí do hry, Šimon (David Máj). I přes některé hloupější dialogy si myslím, že tenhle příběh o vyhořelé dvojici působí velmi uvěřitelně, proto neváhejte.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • K natočení celého filmu bylo třeba 20 dní. (Devitka)
  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, konkrétně ve městech Kodaň a Odense. (SONY_)
  • Děj filmu byl z části inspirován skutečnými osudy režisérových přátel. (Devitka)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama