Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika s Michalem jsou spolu pět let a jejich vztah dospěl na křižovatku. Ona touží ještě něco zažít, on se chce usadit. Odjedou proto spolu do Skandinávie a zažijí obyčejně neobyčejné dobrodružství, které dá jejich životům nečekanou reflexi. Drama z produkce HBO režíroval Jaroslav Fuit, v hlavních rolích Kristýna Fuitová-Nováková, Jakub Wagner a David Máj.

Pětiletý vztah staršího Michala a Veroniky dospěl na rozcestí. Zatímco on už v mysli plánuje děti a rodinu, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Žijí vedle sebe aniž by spolu skutečně byli. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu vymyslí Michal pro Veroniku tajemnou dovolenou. Od začátku je ale všechno jinak, než si to pečlivý Michal připravil a Veronika dává najevo zklamání. Cesta po Skandinávii a situace, do kterých je staví, jim samým a jejich soužití nastavuje zrcadlo. Všechno se zdá být jen potvrzením toho, že by už spolu neměli být. Setkání se Šimonem, dobrodruhem a zlodějíčkem věčně na cestách, dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi a posune je dál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý! Ne, vážně se mi to líbilo, asi to neosloví každou věkovou skupinu, když se jedná o trojuhelník třicátníků, ale po dlouhé době jsem se konečně dobře bavil u českého filmečku, který neskončil s otevřeným koncem. Mimochodem, takhle bych si zaslouženou dovolenou opravdu nepředstavoval :-) Dobré dialogy i hudba. A hlavně přirozené chování, které postrádá mnoho postav v českých filmech. Herci to zahráli perfektně! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako absolvenstká road movie (rozuměj, že tvůrci ale i herci jsou absolventi) je to skvělé, jako vážně myšlený a produkovaný film zvrácené, odvážné a divné. Potěší záběry ze Švédska a z Dánska (protože takhle to tam opravdu vypadá, kontrastní mraky nízko nad zemí, zelené plůtky a dřevěné domy) a chvílemi dobrá reflexe partnerského života. Zazdívají to naopak dialogy a občasné lehké přehrávání, povětšinou hudba a ve sto procentech nepovedený záměr dokumentárního snímání. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Kristýna Nováková-Fuitová mi tu tak vadila, že jsem si díky ní ten film prostě neužil. Navíc se v něm nic moc neděje a já doufal, že se kamera i někam podívá. Pár krásných lokací tu je, i když jinak je to jen film o hledání sebe sama, lhaní a nenalezení cesty. Není to málo, ale není to ani moc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vztahová psychologie jak kravský vemeno. Když pominu fakt, že se tam všichni tři chovali jak hovada, což ale bylo v rámci příběhu pochopitelné, nemám co vyčíst. Kristýnka, Jakub i David záhrali své role naprosto přirozeně a ani chvíli jsem neměl pocit, že by i přes ty hodně extremně napsaný postavy nepůsobily realisticky. V poslední době rád vyhledávám zapadlý český filmy a opět se mě potvrdil názor, že je docela škoda, že už i naše současná kinematografie má škatulku přehlížené filmy, protože Dvojka si naší pozornost zaslouží a udrží, byť občas může působit zbytečně vyhroceně, svou obsažností má určitě co říct. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej. Ale tak možná na bezprostřední dokument. Herecké výkony, dá-li se to tak říct jsou tragické. A je faktem, že neherec (nebo nedej bože herec?) Jakub Wagner svou partnerku Kristýnu Novákovou-Fuitovou asi hodně strhává. No a teď nějak obhájit tu jednu hvězdu. Asi fakt za ten nápad a za tu milovanou Skandináviii. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Jediná improvizovaná scéna v celém filmu je ta, kdy se všichni tři vydávají na projížďku na kolech a Michalovi (Jakub Wagner) spadne řetěz a Šimi (David Maj) mu jej pomáhá nasadit. (Devitka)
  • Děj filmu byl z části inspirován skutečnými osudy režisérových přátel. (Devitka)
  • K natočení celého filmu bylo třeba 20 dní. (Devitka)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama