Reklama

Reklama

Když se v Číně objeví nová mutace děsivého viru ptačí chřipky, vyšlou USA do oblasti epidemioložku Iris Vamackovou. Čeká ji šokující zjištění, že na účinný zásah už může být pozdě. Virem, který se po mutaci může přenášet vzduchem, se totiž nakazil americký obchodník Connelly, který se už stihl vrátit do USA a začít virus roznášet mezi přátele, kolegy i diváky školního baseballového zápasu. O týden později je mrtev a guvernér Virginie vyhlásí karanténu. O tři týdny později už Washington eviduje 150 000 obětí. Ministr zdravotnictví Collin Reed dělá, co může, aby zabránil narůstající panice. Státní úředníci jsou nuceni přiznat, že nemají vakcínu a jen omezené množství protivirových léků. Nemocných přibývá, blíží se kolaps, který se projeví nedostatkem potravin, výpadky elektřiny a nepokoji v ulicích. Objeví se první případy rabování, hromadné útěky z věznic a gangy všeho schopných ničemů. Země se ocitá na počátku občanské války a ani armáda nedokáže situaci zvládnout. Když už jdou oběti do milionů, zjistí Iris, že Francouzi vyvinuli vakcínu. Po obrovském úsilí lékařů se sice zdá, že epidemie začíná opadávat, jenže to už v odlehlé angolské vesnici virus znovu zmutoval. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice si tvůrci neumí představit jak by to vypadalo a co by se dělo, kdyby svět zachvátila smrtící chřipková pandemie, ale kupodivu jim to nebránilo v natočení filmu. Dětinsky naivního, bez napětí, bez atmosféry, bez nápadu, bez šťávy. Všichni se tu pohybují spořádaně, zvolna, téměř bez zájmu, a to i ve scénách, které měly být nejspíš dramatické (rvačka o potraviny v poloprázdném obchodě) a přestože lidé umírají po tisících, všechno stále funguje. Vláda vládne a pořádá hojně navštěvované tiskovky, telefony zvoní, všichni si pomáhají nebo v klidu s moudrými proslovy umírají. Idyla. ()

michael99 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl víc absurdnější ptákovinu, bez špetky dění. Ano ptákovinu, tím narážím na naše okřídlené kamarády ptáčky, které v tomto filmu ve velkém množství masakrují, i když vůbec nemusí, protože ta chřipka se umí šířit i z člověka na člověka. Bohužel to není jediný bod z dalších mnoha absurdních bodů tohoto "filmu". Ale co mě opravdu vytočilo.... Divák čeká nějaký závěr filmu. Každý to tak má. Je jen málo filmů které mají otevřené konce a většina z nich patří mezi absolutní špičku. Nicméně tady je konec otevřený jako vrata do stodoly a najednou z ničeho nic konec !!! Titulky jedou a já koukám co se to jako kurva děje, že si nemůžu dokoukat ani "film". No prostě děs a hrůza ! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film, který neměl v době před C19 nic nabídnout, teď je to už jinak. Herecky zajímavá pouze Joely Richardson. Ve Finsku vyšlo DVD s českými titulky. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Televizní český název filmu: "Smrtelná nákaza". V Číně se objevila nová mutace viru ptačí chřipky, a tak vyšlou z USA do postižené oblasti specialistku - doktorku Joely Richardsnovou. Epidemioložka ale na místě zjistí (jak se dá čekat), že na záchranu už je pozdě. Jistý americký obchodník totiž již vir zavlekl do USA. Předvídatelný děj bez pořádného napětí i dojímavých scén (ačkoliv téma je vyloženě očekává). Za závěr však uděluji hvězdičku navíc (jako u všech katastrofických TV filmů jsem očekávala, že svět bude zachráněn s posledním záběrem na stále se rozšiřující nákazu a ono to tak kupodivu nebylo). ()

Margay 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavá, kdy to "předělají" a budou tomu říkat covid-19. A samozřejmě se dozvíme, jak Američani všechno přežili a zachránili. Filmeček je... zajímavý. Sledovat fikci ohledně pandemie a jak se zachová vláda (a jak si americká vláda představuje chování Rusů a Číňanů) a porovnávat to se skutečností dodává filmu další zajímavý rozměr. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama