Reklama

Reklama

Inujaša - Kankecu-hen

(série)
  • Japonsko Kanketsu-hen (více)
Trailer
Japonsko, (2009–2010), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Kamera:

Šigemi Ogawa

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Sacuki Jukino, Kappei Jamaguči, Kódži Cudžitani, Tošijuki Morikawa, Hóko Kuwašima, Kumiko Watanabe, Ken Narita, Ken'iči Ogata, Mamiko Noto, Ai Kobajaši (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Legenda se vrací a s ní i Inuyasha, Kagome, Miroku, Sango, Shippo a jejich hrozivý nepřítel Naraku. Snaha obnovit Posvátný drahokam pokračuje na obou znepřátelených stranách. Které straně se to povede? A která strana vyřkne přání, jež tento drahokam splní? Na jednom přání závisí osud všech. Zvítězí dobro nebo zlo, když zlo má na své straně geniálního padoucha, který předpovídá každý krok svých protivníků? (Zíza)

(více)

Recenze (9)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mě opustila celá ta "Inujašovská" mánie, která se mnou byla o Vánocích 2008, kdy jsem každý díl i film hltala a vítala s otevřenou náručí. Téměř po dvou letech se Inujaša vrací a slibuje, že dokončí to, co se mi tak líbilo. Těšila jsem se? Ano! Ale světe div se, nebavilo mě to. Kagome se mi zdála protivná víc než kdy dříve, o Kikijo nemluvě, na tu bych zavolala nějakýho vymítače sobeckých duší, ani ten brouček Seššúmaru mi tu náladu nezlepšil. Sango, Šippo, Miroku... ano, byli tu, bojovali. Všichni to tak nějak dali. Nakonec akorát velkodušná a čistá Kagome ty muka trochu prodloužila (aspoň Inujákovi, chudák neměl kam zas... ups, už to přeháním :-D). Líbil se vám předchozí seriál? Nezaručuji, že se vám bude líbit i tohle, ačkoliv je to "nabitější, akčnější a vůbec", ale pokud vás aspoň trochu zajímá, jak to skončí a nečetli jste mangu - hurá, jen do toho! Ale pro mě ten výsledek je prostě za slabší 3* Ale na mě moc nedejte, mimo mě to má nadšené ohlasy :-) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sérka, která uzavírá celý příběh se sice nese v rychlejším tempu, než ta předchozí... ale přišla mi celkově mírně slabší. Kdo ví, třeba se manga nese v podobném duchu.. nečetl jsem. Co se týče animace, tak tam není co vytknout... Inuyasha si drží po celou dobu svůj standart, za což si jednoznačně zaslouží pochvalu. Soundtrack zní taky pekně a zejména v závěrečných dílech je opravdu co poslouchat! Celkově jsem ale rád, že se tentokrát tvůrci spokojili jen s těmi 26 díly a nesnažili se to natahovat, stejně jako v případě jedničky, zbytečnými fillery. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se v úvodu rozkoukával (přece jen uteklo pár let), ovšem rychlé dořešení části dějových linek a také neodkládané emotivní skony (na obou stranách) mne rychle vtáhly a bezmála nadchly. Přímý útok na Naraka si nicméně vyžádal svůj čas, hrdinové (i záporáci) museli ještě zesílit do svých ultimativních forem (respektive jejich zbraně: Tessaiga, Hiraikotsu, Tenseiga, jéžiš, já si je už pamatuju spatra! :-)) a neobešli jsme se bez zhusta opravdu sáhodlouhého vysvětlování, co se zrovna děje, co daný "sek" znamená, o co se dotyčný vlastně pokouší. Což se přeneslo i do několikadílného závěrečného souboje a uspokojivého (snad můžu prozradit, že šťastného :-)) konce. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějakých 9 let po té, co jsem dokoukala původní seriál jsem narazila na tento poklad. Ani mě nenapadlo, že by snad seriál dokončili. Rozhodně bylo fajn vidět všechny postavy a zas se ponořit do jejich příběhu. Jen po té době bylo těžké si vzpomenout na všechny linie příběhu a kam se ubíraly... InuYasha pro mě zůstane srdeční záležitost a toto bylo důstojné zakončení. Díky málo dílům je seriál opravdu rychlejší oproti původní sérii. Jen mě na tom všem mrzí, že už je opravdu konec. Třeba si zas v rámci sentimentu pustím nějaký ten díl či film :-) ()

Cracker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inuyasha, ako seriál, za tie roky celkom dospel. V tomto finálnom akte nie sú, už žiadne preťahovačky, na druhej strane prvých pár dielov ani neviete čo sa okolo vás deje. Postupne sa všetko ustáli a finále si vychutnáte vo veľmi vysokej kvalite. ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Kanketsu-hen sa vracia presne k mometnu, kde prva seria skoncila. Po dlhom čakani Rumiko Takahashi konečne dokončila mangu a netrvalo dlho a mame tu zaver aj v podobe anime. Inuyasha Kanketsu-hen zahrna volumy 36-56. Spociatku ma prekvapilo, že tvorcovia zvolili zhrnut zaver iba do 26 epizod, kedze predloha je naozaj rozsiahla. Nakoniec to, ale zvladli aj ked oproti povodnej serii, tempo deja vyzarne zvysili prave kvoli 26 dielom. Takze konecne mozeme povedat, a u mna i s nostalgiou, ze "stary" dobry Inuyasha nam naozaj skoncil. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jedné straně jsem strašně rád, že už to mám za sebou, na straně druhé mi je líto, že už to definitivně končí. InuYasha nikdy neoslňoval dobrým příběhem nebo dějem, co mě k němu ale vždycky táhlo byl fakt, že jsem si naprosto zamiloval postavy. A přesně nějak takhle bych si představoval první sérii. Klidně ji mohli narvat do třiceti, padesáti dílů a vydržel bych v ní až do konce. Co mě ale opět štvalo bylo stále se opakující schéma zabíjení Naraka, přičemž se zase někdy později objevil a skoro až pokémonovské vyřvávaní útoků. - 70 % ()

Petus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsme se po 167 dílech dočkali závěrečné série, která pošle Naraka, neřáda jednoho, tam, kde slunce nesvítí a navíc pěkně stylově. A aby toho nebylo málo, tak lačnému divákovi dopřeje (pozor spoiler) první pusu (chtěnou) v celé sérii. A to vše v kvalitě více než dobré. No nekupte to. ()

Teelus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak úmorný byl závěr v manze, kde už se člověk modlil, ať to Rumiko nějak po 10ti letech dotluče do konce, tak v druhé sérii anime se díkybohu rozhodli, že nebudou již dále prodlužovat utrpení fanoušků a vmáčkli zbývající děj do svižných 26 epizod, což je úctyhodný počin, vzhledem k tomu, že původní seriál čítající 167 dílů dojil mangu až cca k 360 kapitole a předloha celkem čítá kapitol 558 (ale zase jen závěrečný souboj s Narakem byl rozplizlý snad na 30 :D). Ve srovnání s první sérií působí Final Act dospěleji, také se tam neustále i něco děje. Animace je plynulejší, navíc se mi zdálo že tentokrát je vše kreslené "jednou rukou" a nesetká se tak člověk s odbytými epizodami a hranatými ksichtíky, jako tomu bylo občas v jedničce. Celkový dobrý dojem trochu kazí konec, tam by přece jenom člověk čekal trochu více po té době, trochu mi to i připadalo, že je vytvořen účelově tak, aby si četní fanoušci vše potřebné domysleli a nikdo nebyl zbytečně zklamán. No a ty ..........trochu spoiler..............tři roky odloučení... proč? aby náhodou nebyla Kagome dle amerických poměrů nezletilá a mohla se vdávat? Tahle pasáž vůbec nedávala smysl a dokonale mi svou nelogičností pokazila závěr. Ale až na zmíněné je to povedený konec úspěšné série. ()

Reklama

Reklama