Reklama

Reklama

Do malého zapadákova menom Reliance v štáte New York práve zavítal netradičný kočovný lunapark čudáckeho principála Capa (Alan C. Peterson), plný desivých atrakcií, a tak nečudo, že sa naň príde pozrieť i miestny šerif Atlas (Lou Diamond Phillips). Hoci mu, ako mnohým iným, pri prehliadke viac i menej strašidelných monštier behá mráz po chrbte, varovania pastora Owensa (Vlasta Vrana) o hriechoch, ktoré vraj spolu s lunaparkom pritiahli do mesta a prinesú jeho obyvateľom len skazu, nanešťastie považuje za neopodstatnené. Ibaže situácia sa dramaticky zmení vo chvíli, keď z lunaparku ujde najnovšia kreatúra, známa pod priliehavou prezývkou jerseyský diabol – a nemilosrdne zaútočí na každú živú bytosť, ktorá jej príde do cesty! Kým šerif a zopár odvážlivcov sa rozhodne krvilačné monštrum vystopovať a zlikvidovať, Cap a jeho spoločník ho chcú dolapiť živé – veria totiž, že na jeho predaji rozprávkovo zbohatnú! Nuž a pastor Owens zatiaľ dokonale zmanipuluje svojich spoluobčanov a nahucká ich nielen proti jerseyskému diablovi, ale i proti všetkým ostatným obyvateľom lunaparku – s tragickými následkami... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(von mi to vypnul! ... ale Zombie Boye jsem ještě zahlídla, pěkný překvapení, musim to někdy dokoukat) ... Tak užž - tyhle věci fungujou, s chlastem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Óóó Kanada, to nie sú len rozľahlé lesy, javorový sirup a hokej. Kanada je i takmer bezodnou studňou béčkových horrorov. V tejto severo americkej krajine sa ich natočili stovky. Tento krát sa mi dostal do rúk kanadský titul "Carny". Naivne strašidelný príbeh z prostredia kočovného obludária. Počas predstavenia v malom americkom meste Reliance sa dostala na slobodu jedna nebezpečná atrakcia - "Netvor z pekla". Zúrivé, agresívne, krvilačné, okrídlené monštrum začne zabíjať nič netušiacích ľudí. Zastaviť sa ho pokusí miestny šerif, ktorého si zahral Lou Diamond Phillips. ** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 3/10 Efekty 1/10/// +v hlavní roli Lou Diamond Phillips, je tu hodně krve -mizerné triky, pitomý děj, slabá atmosféra, často nuda, nikde se nedozvíme co je to za monstrum a kde se vzalo, film je prošpikován magorama/// Do městečka přijíždí cirkus s jedním krásným zvířátkem a to by nebyli filmaři aby o tom nenatočili dokument. Pozitivní je, že nikdo z nich nepřežil :-) Už méně pozitivní, že to někdo chce vydávat za film./// Celkem 26%/// ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři protože mě to i bavilo a bestie zabila všechny záporňáky jako je pastor, největší blbeček a tak dále, ale v okamžiku, kdy zjistíte, že zapomněli natočit konec, se musíte jen smát :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě? Bylo to dobrý. Jen ten konec byl tak neuvěřitelně posranej že jsem musel o 1* níž. Protože ustřihnout do takhle debilně se jen tak nevidí. Nicméně celkem mě překvapily efekty který nebyly tak špatný a ten hlavní hajzl byl pěkně udělanej. A celá ta freak show byla moc pěkně namaskovaná a ten potetovanej chlápek je prostě frajer. herci byly celkem dobří a docela mě překvapila účast Vlasty kterej mě docela potěšil. Nicméně film zase na druhý straně není nic extra ale na to jedno zkouknutí to ujde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit, ale i tento film je součástí scifi hororové Maneater film Series z produkce Syfy, takže je asi všem jasné, že půjde o další céčkovou podívanou, která zřejmě příliš diváků neokouzlí. Rád bych však podotkl, že tentokrát jde přeci jenom o trochu lepší podívanou, než na jakou jsme u této série většinou zvyklí. I když zázraky rozhodně nečekejte! Dokonce se zde narazit i na několik vcelku vydařených scén, které nám kromě krvavé podívané nabídnou i jakžtakž snesitelnou atmosféru. Kromě okřídleného ďábelského tvora z Jersey, který své oběti nejraději trhá na kusy, se tu totiž pohybuje i několik lidských postav, jenž mají rády zabíjení a neštítí se vám vrazit kudlu do zad a následně vás rozřezat na kusy. No a v neposlední řadě tu máme pastora, jehož syn umírá mezi prvními a on netouží po ničem jiném, než po krvavé odplatě a to nejen na samotném monstru, ale i vcelku nevinných kočovnících. Jejichž součástí jsou totiž i „lidské zrůdy“, kteří jsou pro něj zplozenci pekla. Bohužel všelijak znetvořené „atrakce“ tu příliš prostoru nedostanou. Takže po této stránce nejspíš zavládne mezi diváky menší zklamání. Lou Diamond Phillips se snažil tento film vytáhnout alespoň k průměrné kvalitě, ale i jeho postava byla značně omezená samotným scénářem – což u této série taky asi nikoho už moc nepřekvapí. 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nevydarený creature feature, ktorý ponúka iba polovičnú dávku toho, čo od takéhoto projektu čakáte. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TRPEZLIVOSŤ. TÁTO BEŠTIA SI ZASLÚŽI UZNANIE." __ Miestami jasne odpovedajúce tunajšiemu hodnoteniu, miestami priemerné, miestami vyčnievajúce. ,,Obludárium" má skrátka svoje klady aj zápory. Za vydarenú považujem atmosféru lunaparku (spomenul som si na Slonieho muža) a jej ,,obyvateľov" (dvojhlavý chlap - skrátka paráda :-)), triky tiež nie sú vyložene najhoršie aj keď je veľmi ťažké bližšie špecifikovať ,,tú vec" okolo ktorej sa točil celý dej. A záver ponúkal nekonvenčné predstavenie, len to by to opäť raz scenárista nemohol posr... . Vlastne z časti bolo, len nie podľa mojich predstáv. Logické nedostatky je škoda spomínať. Je to predsa jasná vec, že ak vlastníte pekelnú beštiu, chodíte ju ukazovať len po samých zapadákovoch. (104. hodnotenie, 14. komentár k filmu) ()

zuzaSislerka 

všechny recenze uživatele

myslím, že se autoři chtěli nechat v divákovi nezapomenutelný zážitek plný sci-fi scén, prvky hororu a kriminalistiky, že se rozhodli místo konce střihnout rovnou titulky. kvůli tomuto filmařskému triku bych nejraději ohodnotila film o něco lépe, ale nejsem si jistá, že to byl opravdu záměr...2* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Typický televizní horror, kterému se smějete, místo abyste se báli. Létající chrochtající prasoid někdy zabije člověka, někdy zabije jeden člověk druhého, do toho tam zmateně pobíhá šerif a jakoby něco vyšetřoval, snad jen roztrahaná těla a vyříznutí jazyka je trošku horrorové - proto dávám *. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Presne sa na tomto horore ukazuje, v akom svrabe su horory v nultych rokoch ..... slaboduchy scenar, ktory je zarukou kvalitneho vymyvania a destilacie mozgu, triky predpotopne, reziu to asi nemalo /tu lamu Wilsona nepocitam ....../ a dejova linia, to je v tomto filme vakuum. 0 % ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Příběhově se mi to docela líbilo, ale dojem mi opravdu silně kazily efekty. Ta cirkusová potvora vypadala jak přerostlý netopýr křížený s prasopsem a mohli si na ní dát záležet trochu víc, protože výsledek je dost tragický. Je třeba také poznamenat, že to není ten nejstrašidelnější horor pod sluncem, ale pár docela dobrých scén to má. Taky se mi líbil ten cirkus pojatý jako freakshow. A jako člověk, který je blázen do bodyartu, velmi oceňuji obsazení Ricka Genesta:). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Bál jsem že to bude zase přehlídka lidských anomalíí, ale naštěstí nebyla. Tady to byl lítající dáblík, co zabíjel na počkání. Celkem jsem se i pobavil. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka: Tvářící se originálně, ale jinak suchá jak Aralské jezero. Monstra: V pár death scenes okřídlený čertík docela válel. Herci: Lou Diamond Phillips je stejně napřesdržku jako Lorenzo Lamas. ()

los.negros 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní Béčko. Podle hodnoceni jsem čekal naprostrej propadak, ja hodnotím především zajímavé prostředí freakshow. Jen ti dva chlapci mi lezli na nervy, tak jsem rád, že to s tim jednim dopadlo tak, jak to dopadlo. 35% ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

3/10 - Co by ste chtěli od kanadskýho televizního filmu. Podprůměrnej mozkovej výplach s jednou velice solidně zpracovanou amputací jazyka... ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ten kulisoidní začátek osvětlený umělými blesky vyvolávajícími dojem příchozí bouře mi dával naději na perfektní Bčko. Vlasta Vrána, jako principál lidského panoptika kupující od nic netušícího dodávkáře jedinečné stvoření do své show. Hra stínů a skřeky, to stvoření vám však hned neukážou – napínají nás….no a taky si usnadňují práci. Krmí ho tím nejlepším co lze sehnat – lidma a dokonce z vlastní rodiny světských. A zde udělá náš principál první chybu – zavraždí chudáka dodávkáře, kterej mu to zboží přivezl, asi aby ušetřil... Jenže pak to přijde – šerif Lou Diamond Phillips Bčkař každým coulem! Herec, který se pro hraní v podobných filmech doslova narodil a to na vojenské základně! Šerif vyšetřuje nález dodávky a ještě netuší, že nebohý řidič skončil nejpravděpodobněji, jako potrava nové atrakce. A tak se začíná motat okolo cirkusu mimo jiné, aby zkontroloval povolení. Kdyby jen principál tušil, jakej frajer je místní šerif, tak by zaplatil….. Ale ještě mi tu někdo chybí. Chybí tu herečka, která neměla dost odvahy na to, aby točila porno a tak hraje aspoň v Bčkách. Klap cvak a už je tu, jako médium v cirkuse. Můžeme tedy v klidu pokračovat, vše jde přesně podle plánu a podle přísných Bčkových pravidel. Chudákovi šerifovi totiž příjezd cirkusu totálně rozhodil poklidné období v kanadském zapadákově. Na protest proti tomuto výstřednímu vystoupení totiž svolal demonstraci místní pastor. Haleluja. Takže, abych to zkrátil, při prvním vystoupení se klasicky všechno posere a z klece vylítne jakýsi komicky vypadající přerostlý okřídlený chrlič. A zde to již chytá prvky komedie. Pak následuje klasický hon v krásné a chladné kanadské krajině, který odsere pár lidí, včetně jediného pastorova syna. Starý kněz se díky tomu utrhne z kostela a pěkně tím zamíchá karty. Nastane závěrečná bitva ve městě a přilehlém lunaparku. Na filmu je zajímavé, že mrtvoly a části těl vypadají dobře, ale ten „netvor“ to je prostě bída - v jedné scéně snad přidělali křídla k divokýmu praseti, pak zase k opici….Film má i přidanou hodnotu sdělením, že největší netvoři jsou lidé sami. Ač se někomu může zdát, že svou recenzí film shazuji, opak je pravdou. Tohle mám prostě rád. Film ač novější je ze starý školy, kdy tvorba měla nějaké pravidla hry, kdy i Bčkoví herci za něco stáli a hlavně měli své charisma.…Tento film nad filmy podobnými z této kategorie jednoznačně vyčnívá. 3,5* ()

Reklama

Reklama