Reklama

Reklama

Cesta smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Agent Interpolu Samuel Axel je vyslán do východní Evropy, aby odhalil obchod se zbraněmi a získal informace o různých mafiánských organizacích. Přímo během akce je však jeho tým napaden a jeden z členů umírá Samuelovi před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a vydá se na vlastní cestu za odplatou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (101)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se nám Štefan zase nevrátil! Budiž mu ale ke cti, že při natáčení tohoto "veledíla" alespoň ušetřil pár rumunských romů od potupného sbírání barevných kovů a dal jim šanci zaniknout před lacinou kamerou. Jak jsme si již poslední dekádu zvykli, bojovník s porážkovou mírou se unyle kolébá od záběru k záběru v papundeklové produkci a bez jakéhokoliv smysluplného scénáře, sem tam se na někoho převalí, což pro dotyčného znamená jistou smrt a je těžké uvěřit, že toto otylé monstrum kdysi bývalo akční hvězdou a zdatným bojovým umělcem. Možná je čas, aby se hluboce zamyslel, není li čas pověsit svou akční kariéru na vystužený, zakalený dvaceticentimetrový hřebík a v rámci svých evropských toulek si nestřihnout nějakou dramatickou roličku, v níž by místo na romské neherce utočil například na Českého lva! Dovedu si ho docela dobře představit v sequelu Michálkova venkovského dramatu "Je třeba zabít Segala". Nedá mi ani, abych nenavázal na geniální komentáře přítele Gilmůra a nedoporučil mistrovi na stará kolena uplatnit svou korpulentní postavu v nějakém hezkém kulinářském pořadu, který by mohl být klidně tématickou reminiscencí časů jeho zašlé slávy. Namátkou se například nabízí: Pig to kill, Přejedeni v Pacifiku či Přejedeni 2: Temné uzení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se z toho Seagala snad jednou poseru. On dostane luxusní nabídku v Mačetě, tam si to parádně užije a pak hnedka skočí na západokarpatskej rychlík směr Rumunsko, kde rozjede další filmovej kšeft s názvem Cesta smrti, která je plná východní Evropy, konkrétně Rumunska, kvanta ruských mafiánů a jednoho, tradičně nabouchanýho Američana, tedy Seagala, který se řeže a střílí jedna báseň, jenže kromě závěrečné scény opět není skoro nic vidět. Nedávno jsem i viděl dokument k filmu Tři mušketýři, kde se s producentem dohodli, že do filmu narvou víc peněz, aby se kamera neklepala a divák z té akce něco měl. Vždyť o kolik víc může stát fakt, že vyměníte rozklepaného dědka, co drží kameru za člověka se stativem a sedačkou, který bude mít klid a čas všechno důstojně a pěkně natočit? Nechápu to. Přitom Steven to v sobě má. V závěrečný scéně ukázal co v něm je a vůbec mi to nepřišlo trapné. Ba naopak. Ale jemu je to už asi vesměs jedno. Když v Rumunsku není Jean Claude Van Damme, je cesta volná právě pro něj a tak to zůstane asi napořád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plno drsnej akcie, Dan Bandarau (z Anakondy 4, Nukleárneho cieľa s Wesleym Snipesom a Čierneho úsvitu so Seagalom) sa podobá na Uda Kiera, Seagal sa tu prekvapivo veľa hýbe a navyše drží brokovnicu (a držať brokovnicu v akčnom filme vyzerá vždy úžasne). Scenár by som nekomentoval, to je u seagalovky v podstate úplne zbytočné (na tomto konkrétnom pracoval Seagal). Rovnako tak zabudnite na krásnu rumunskú výpravu; táto síce je rumunská, ale pekne hnusná. No kto má slabosť pre Seagala a zmieril sa s tým, že áčkarské doby má chalan nenávratne preč, mal by byť spokojný. Seagal je v tejto snímke predstavovaný ako božstvo, ktorému cudzinci uznanlivo hovoria, že ak by žil v ich krajine, bol by vnímaný ako hrdina a keď naňho a na jeho parťáka zaútočí presila, parťák dostane slušnú nakladačku a ledva zmláti jedného týpka, kým Seagal je Terminátor, všetko to tam vymláti a ani sa pri tom nezadýcha. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

A já se prostě bavil!! A královsky!! Sice je to za pár kaček spíchlej flick bez scénáře delšího než dvě A4, ale to mi nevadilo ... Seagal vypadá dobře, je to pořád osobnost jaký rovno není, charisma neskutečný. Celej film jen chodí po barácích a buď brokovnicí střílí šmejdy, nebo (a to častěji) je láma a tluče svejma technikama (wing chun + aikido) ani ne na řízky, ale na mletý ... Souboje jsou sice sestříhaný, ale konečně aspoň šikovně sestříhaný a často končí nějakou šílenou peckou, že týpek letí 3 metry a bere sebou půl nábytku v pokoji i s kredencem ... Nikdo si na něj ani nesáhne, neexistuje rovnej protivník!! Celej film je v podstatě o akci a i když nemůže vůbec konkurovat Asii, v rámci Západní tvorby se mi to v B-ranku fakt zamlouvalo ... prostě sem se královsky bavil a s mírným úsměvem si říkal .."ale jo, je to pořád Seagal ..." :-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé a hlavně už asi 5 let pořád to samé. SS se angažuje ve filmech totálních lůzrů, videobéčkářů, kteří nejsou schopni natočit kloudnou akční scénu, ve které by bylo alespoň něco přehledně. Seagal sice pořád umí kolem sebe máchat těma prackama, ale k čemu to, když nikdo neví, kam rána dopadla. Znovu a znovu, pořád to samé. Docela by mě zajímalo, jak by si Seagal vedl pod taktovkou Florentinea a já myslím, že by to měl co nejdřív zkusit, protože na tyhle souboje, které pravidelně znásilňuje sjetej kameraman s nachcaným střihačem, už nemám sílu. Dějově nudné, zašlé, omšelé, utahané (proč se to furt zrychluje nebo zpomaluje nebo zastavuje??), prostě FURT STEJNÉ!! Psaní komentářů k Seagalovým filmům jednadvacátého století mi bere energii. Úplně mě to vysává, musím si pak vždycky pustit něco takového, abych vyrovnal hladinu ubyvších actioncytů v krvi. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi špatně. Kamera se zaostřuje na vysoké úrovni, ale moc překombinovaně až zběsile bez výsledku. Všechny akční scény jsou prostříhané, kde nezjistíme, jak k dané situaci vlastně došlo - jedna linie při pasáži 5 sekund se střihem, zmatek prodlouží na 2 minutový zlom (film nemá přes 90 minut, ale kolem 50.) Vlastně u Seagala jsem nic jiného nečekal což mě mrzí, kousíček jsem mu věřil, že by mohl překvapit, ale špatná režie, střih a scénář nejde odpustit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má iba obyčajný príbeh o policajnom dôstojníkovi, ktorý v Rumunsku so svojou jednotkou bojuje proti organizovanému zločinu a práve sa snaží zastaviť veľmi nebezpečného obchodníka s drogami, ktorý navyše aj napadá, znásilňuje a vraždí ženy u nich doma. Spracovanie ma tiež moc nezaujalo. Dá sa na to pozerať a aj kvôli krátkej dĺžke to ani moc nenudí, lenže tomu úplne chýba náboj, je tu množstvo zbytočných dialógov a scén, ktoré to celé ešte spomaľujú, takže som mal pocit, že sa dej ani moc nehýbe, celá zápletka mi bola po celý čas ľahostajná a navyše sa to k Seagalovi ani moc nehodí. Za pochvalu stojí jedine línia s druhým mafiánom, ktorý má spoločný cieľ s hlavným hrdinom. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje sa vydarili, majú dobrú choreografiu, sú prehľadne natočené a Seagala v nich vidno takmer stále, pričom predvedie aj pár výborných chvatov, takže tu sa je na čo pozerať, len škoda, že tie celkové situácie nie sú zaujímavejšie. Časť od prvého do posledného úderu je kvalitná, ale chcelo by to aj niečo zaujímavé, čo by tomu predchádzalo. A navyše ma aj trochu mrzí, že v osobnej akcii tu nikoho neusmrtí, zabíja sa výhradne strelnou zbraňou. Prestrelky už nestoja prakticky za nič, poteší, že Seagal opäť používa aj brokovnicu, ale zároveň je to asi aj ich jediný klad, odohrávajú sa v nudných prostrediach a neobsahujú ani jediný moment, ktorý by stál za pozornosť. A zaujmú aj dva celkom vydarené kaskadérske kúsky. Takže najviac sa mi páči súboj pri dodávke, v reštaurácii a aj finálny. Herecké obsadenie je veľmi zvláštne, Steven Seagal sa do takejto zápletky moc nehodí, tu má prakticky stále pomocníkov, ale aj tak je stále výborný a bezpochyby hlavným kladom filmu. Za zmienku ešte stoja Darren Shahlavi ako hlavný záporák, lenže na niečo podobné nemá charizmu a ani sa moc nepredvedie a postava ruského mafiána, inak ten zvyšný casting už je skutočne otrasný. Réžia a technická stránka sú dosť zlé, režisér na mňa pôsobí ako dieťa, ktoré dostane novú hračku a tak si s ňou musí všetko vyskúšať a tak je tu plno nezmyselných zrýchľovačiek a spomaľovačiek, zvláštnych uhlov kamery a zbytočných strihov a evidentne ho to bavilo, kedže ho to držalo celý film, ale mňa ako diváka už nie a navyše to má celé až odpudivý vizuál a často aj prostredie, skutočne kladom sú jedine dobrá kamera v súbojoch, jeden slušný výbuch a dobre vyzerajúce priestrely. Cesta smrti je bezpochyby jeden z najhorších Seagalových filmov, prirovnal by som ho k nedávnej Sile úderu a dúfal som, že tejto nízkej úrovni sa Seagal už nikdy nepriblíži, čo sa nanešťastie nestalo. Steven Seagal to na ten priemer predsa len vytiahne, ale bez neho by som niečo takéto určite nepozeral. 56% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Američané jsou svou brutalitou proslavení. Ano a jsme na to hrdí! Tak copak tu zase máme? Hmm pár dobrých hlášek a pár slušných bojových sekvencí v některých z nich se dokonce předvede i sám velký Stevo Wow! Na druhou stranu máme tu bohužel opět hnusný Rumunsko, vypráskanej scénář, Seagalovskej střih a tentokrát i mimořádně mizernou kameru. Takže dost rozporuplný film některý věci se mi tu líbili občas to vypadalo jako by sádelník pomýšlel i na comeback, ale pak zase nastoupili na scénu atributy který to posrali a škoda Shahlaviho který mimo dvou kopaček které pochopitelně nepochází ze závěrečné bitky nemá ve stínu sádla šanci nic předvést a tak je pro mě jejich vzájemná konfrontace opět zklamáním. Být v té finální bitce nějaký no name kretén co nic neumí, tak neřeknu půl slova a možná bych tenhle fight i ocenil, protože působil jako ze Seagalových starých časů, ale takhle to je jenom neodpustitelné plýtvání potenciálem schopného protivníka. Nicméně i tak je tenhle film pořád o třídu lepší než to v čem mistr taktiky účinkuje dneska, ale to už se asi opakuji každopádně radši tuhle cestu smrti než cestu do pekla s bradkou, buzi brejličkami a taktickou vestičkou, ale ten oblečenej sex z holkou co by mohla být jeho vnučkou si mohl Stevo odpustit...30% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dal jako filmový zákusek další Seagalovku. Výhoda těchto filmů je že se u nich podobně jako u například u tureckých telenovel nemusí přemýšlet. Ne že bych se díval na telenovely. Zpátky k filmu, Steven se už těžko někdy změní. Opět rumunská produkce, opět osahává mladé dívky, opět kamera nenechá na pokoji žádnou akci. Vždy když dojde k nějakému souboju, začnou střihy, mlžení a podobné finty, aby divák viděl co možná nejméně. Přesto se nejedná o nějakou nepoživatelnou hrůzu, prostě Steven natočil přesně to co točí posledních 10 let. Nedopadlo to tak dobře jako Ruslan ale ani tak špatně jako Poslední noc. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Akce 7/10/// PLUS: pokud by se Seagalovi filmy mohli kvalitativně hodnotit podle lámavostí kostí, tak by si Cesta smrti nestála špatně, ostatně i přestřelky jsou slušné a nejzajímavější na filmu je hlavní záporák, který mi přišel že je i hlavní postava filmu MÍNUS: ten dojem budete mít taky, protože Steven jako by sem ani nepatřil, on je vlastně emerickej polda, který sjednává v Rumunsku neřády po svém, načež všichni Rumuni jsou jen komparz, taky mi docela začíná vadit, že si Seagal nemůže dovolit "normální" manželku, ale musí kolem sebe mít samé krásné, štíhlé dívky, které si do filmu pozval, protože se mu líbili v jednom filmu pro dospělé./// Shrnutí: Cesta smrti navzdory výše napsanému není špatný film. Naopak je celkem koukatelný, nenáročný a v rámci žánru "seagalovek" patří k tomu lepšímu./// Celkem 51%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo. Myslel,jsem,že to bude kdovíjak hrozný,ale byl to celkem napínavej akční film. Působilo to sice dost béčkově,ale film postupem času nabíral obrátky a nuda rozhodně nebyla. Sice to kleslo,nebot filmy Kod smrti,Ruslan,Hlídač a Mstitel měli větší úroven a spracování. I tak se mi tenhle film docela líbil, ikdyž to začalo už dost slábnout, ale šlo to. 74% = **** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Multilingvistický film! Ja čumím, ako je tá Bukurešť kozmopolitná. Prečo sa oni serú do EU, že ??! Stív si opäť vybral za spoluhercov partiu najnesympatickejších kokotov, kde chýbal už len Sagvan Tofi! Je mi úplne jasné, že v Rumunsku každý spíkuje a baby vám na raňajky obúvajú boty na dlhých opetkoch. Vrcholom filmu je pre mňa záhada, kde sa Sˇtevko tak zhruba na pol hodinu podel, ale aj tak , ako bonus na záver , by som rád doporučil prečítať si komentáre niektorých užívateľov! Zase jeden megapočin. Jednu hviezdičku som si dovolil udeliť za fakt, že ma u toho nejeblo! P.S. Nepremeškajte moment, kedy si Dimitrij stiahne gumičku z vlasov, pretože je to zrejme najpodstatnejšia scénka z celého filmu! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám nutkanie dať štyri, aby som dal najavo, že SS je definitívne späť, ale pri porovnaní s minuloročným skvelým RUSLANOM alebo s VanDammovym návratom AŽ DO SMRTI toto mierne pokryváva (hlavne kvôli záveru, kde sa to zmení na pridlhú mafiánsku účtovačku - ale finálna bitka je fajn). Steven sa skrátka nasral a vo vlastnej produkcii a s vlastným scenárom natočil nejlepšie vyzerajúci a najkonzistentnejší film od LOVCA POLICAJTOV... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Seagal nechá hodinu a půl řešit mafiány jejich sračky, pak tam nacupitá, všechny vystřílí brokovnicí, zlomí pár ruk a z přestřelky se jde projít do parku na šachy. Bomba. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesně to co si divák může představit pod pojmem "nový film Stevena Seagala". Tento patří k těm snesitelnějším, což samozřejmě neznamená, že je dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Levná rumunská produkce, mizerná kamera, ukecanost. Přitom akce jsou slušně natočené, ale je jí zoufale málo. Nelogičnosti (např. zátarasy projede auto mafiánů, aby zabili zadrženého, který by mohl vypovídat, po autu střílí všichni přítomní policajti na ulici, včetně Seagala, ale nikdo se netrefí.) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když vyjde nový film se Štefkou Segalem,. vždy si dávám naději, že když onehdá vypadl z Boeningu 747 tak si úplně nepoškodil hlavu a něco změní a vrátí se, alespoň z části k filmům, se kterými začínal. Ovšem ani tento pokus se nezdařil. Příběh zase tak úplně špatný není, ale jakmile se objeví Mistr stává se z toho fraška nad frašky počínaje jeho úvodním slovem, dialogy a gesty po kterých máte pocit, že jste chovancem pomocného ústavu, konče kamerou, jak ze sérií CSI. Pravda boje jsou přehlednější,než v předešlých filmech a hlavu a patu s přimhouřeným okem to také má. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale on to ten Seagal má stejně dobře vychytané. I při vědomí, že stáří nezastavíš (sakra, vždyť je jen o dva roky mladší, než má matka) pořád točí každý rok minimálně jeden film, který mu pravděpodobně, ať je jakkoliv (ne)kvalitní, stejně vydělá. Cestuje si při tom po světě (kdo by se nechtěl jen tak podívat do Rumunska?), kde je alespoň trochu za hvězdu, nechává se obklopovat hezkýma holkama (taky jste si všimli Seagalovy fixace na prsa?) a určitě u toho užije spoustu srandy. No kdo by to nechtěl? A že ty filmy jsou nejednou pochybné kvality? Stejně se na to podíváme a stejně alespoň v každém z nich předvede něco, co jeho pravověrného fandu (a nikým jiným nejsem) potěší. Můžete řešit jeho stáří i váhu, můžete řešit, nakolik mu pomáhá střih a kaskadéři (tady tomu jednomu v záběru bylo dokonce vidět přímo do ksichtu a bylo jasné, že to není Seagal), ale pořád zvládá protivníkům lámat kosti jako za mlada. A to se cení. Cesta smrti je trošku hloupatá, prostá a jednoduchá (navíc mě serou podobné konce), ale akce je fajn, lámání končetin zní lahodně, holky jsou fajn, Seagal je fajn (ač ty jeho moudra občas rozesmívaj) a kdo by u podobné třídy a kvality hleděl na příběh. K sobotnímu obědu film tak akorát. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak nenapravitelny Seagal nam prichystal dalsie sklamanie. Tentokrat je o to vacsie, ze vdaka slusnemu traileru a faktu, ze Lauro Chartrand mal na starosti velmi slusne bitky v minulej Seagalovke a obsadeniu Darrena Shahlaviho som si myslel, ze by sa kvalita filmu mohla aspon priblizit k priemeru. Bohuzial Seagal je nezmar a svoje doživotné predsavzatie: uz nikdy nenatocit kvalitny film, plni svedomito (Machete je výnimka potvrdzujuca pravidlo ;-) ). Trailer je sice slusny, ale obsahuje vacsinu akcie z filmu. Na ploche 2 minut je to zabava, ale sledovat kvoli tak minimalnemu mnozstvu akcie neskutocne nudnu a vdaka otrasnym dialogom skoro az smiesnu takmer 100 minutovu omacku je utrpenie. Chartrand sice potvrdil, ze bitky zvlada dost slusne (su sice kratke a priemerne prehladne, ale choreografia nie je zla a pocas bitiek bol evidentne na place aj Seagal, takze si ho uzijeme aj v pohybe), ale je ich extremne malo a zvysok akcie tvori par mizerne natocenych prestreliek a vrcholom je jeden vybuch :-) Pribeh je strasny a nelogicky. Tentokrat sa uz Seagal nemoze na nikoho vyhovarat. Napisal ho sam. Najskor 5 minut pred natacanim. Obsahuje vsetky mozne klise beckovych filmov v extremne amaterskom prevedeni (dockame sa aj radostneho oznamenia jedneho z policajtov, ze jeho zena caka dieta a v tom momente by len totalnemu idiotovi nedoslo, ze sa policajt konca filmu nedozije). No a Shahlavi ma definitivne presvedcil, ze je vo filmoch nepouzitelny. Bit sa vie a kondicku ma stale skvelu. Aj ked nedostane vela priestoru, tak Seagala v pohode zahanbi. Ale ako herec je uplne mimo. Zase hnusne prehrava a uz som len cakal kedy sa pri nejakej nekalosti skodoradostne usmeje ako to robia zaporaci v kreslenych rozpravkach. Celkovo sa jedna o dalsi Seagalov zostup do hlbsieho bahna sraciek. Dokazom je, ze uz ani vacsina zaslepenych ultrafanov tomuto filmu nedava plne hodnotenie. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dalšího Seagala jsem v krátké době zčíhnul a opět se jednalo o velké překvapení. Mělo to spád, slušnou akci a i ten hlavní Rus byl dobrej. Hodně u mě stoupnul rating, když se ke konci Rus a Seagal spojili, to se mi líbilo :) 70% ()

Reklama

Reklama