Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně přepálené, sexy natočené, chladnokrevně hloupé a ve výsledku guilty pleasure jako svého času Torque: Ohnivá kola. Tahle béčka, co s buldočí trpělivostí urážejí divákovu inteligenci a snaží se mu to vynahradit bayovsky vyleštěným vizuálem a množstvím pochodujících steroidů, mají celkem jepičí život - je hrozně těžké se jim dneska nesmát a oproti retro klasice z osmdesátek musí vařit akční omáčku za zlomkové rozpočty. Možná i proto George Tillman vaří spíš z vody a akční cukrovou vatu dávkuje s rozmyslem... na druhou stranu jsou tu postavy zajímavější a podstatně víc sexy (Maggie Grace sama o sobě zvedá teplotu v místnosti o deset stupňů, kdykoliv se objeví v záběru), než v odfláknutém Mechanikovi. Srovnávací reklama je samozřejmě nefér, ale tady sedí jako brokovnice na čelech gangsterů, které Rock odškrtává jako čísla v bingu. A zatímco duo Statham/Foster filmem probloumá, tady se chodí se zaťatými pěstmi a v kalhotech se nosí kromě obřích koltů i prvoplánové motivace. Určitě by jim prospělo, kdyby je někdo prostříhal o dobrých dvacet minut, ale jako akční výplach pro nostalgiky Faster nezklame ani ve stominutové stopáži. Metrosexuální "imidž" celého filmu by neměl nikoho urážet, adrenalinu se pod ním skrývá dost a dost. Tři a půl šerifské hvězdy pro ty, kdo zvládnou tenhle film ani na vteřinu nebrat vážně. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kráčející pomsta tak, jak ji máme (vcelku) rádi. Kazí to Dvejnovo flešbeky, neboť díky nim zjišťujeme nejen, že neumí hrát, ale též, že ve filmu znázorňuje přerostlé dítě. Bývalý Angelinin manža zde pak skutečně ztvárníl Bílého Blba Thorntona, tam není co vytknout, filigránský zabijáček Cohen je ve svém pasování s živelnou silou Rocka též docela zábavný. Vlastně se to dá vidět, ne, že ne. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle: Faster bych ocejchoval jako nejzbytečnější film za poslední... hm, řekněme tři roky. Ale nemělo tomu tak být, že?? Trailer totiž sliboval interesantní cestu za pomstou plnou honiček, soubojů, přestřelek, zkrátka rychlé a rychlejší a efektní a efektnější akce. Bullshit! Film se vleče jako násoska s dvaceti panáky protaženými hrdlem na cestě domů. Zdlouhavé, nudné, Rock totálně odvařený, vyjma jedné krátké bitky, která je o ničem, nechává zcela u ledu svůj arzenál smackdownových technik, prostě se omezuje na penetraci lebečních kostí kulkou. Natočeno nezáživně s absolutně pitomou dějovou linií s nájemným vrahem a marnou pointou. Jediná pochvala směřuje k hudebnímu doprovodu, který dokáže z několia scén vyždímat krapítek emocí. Rock by se měl urychleně vrátit k filmům jako Vítejte v džungli, protože tyhle hnusy stahují smyčku kolem jeho filmové kariéry. 30% 24 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller s The Rockom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom bankovom lupičovi, ktorého spoločníci vrátane jeho brata boli povraždení a tak po prepustení z väzenia myslí len na pomstu. Spracovanie je ale pomerne zvláštne, film vôbec nie je taký, ako na prvý pohľad vyzerá, priamočiara akčná jazda sa tentoraz nekoná, ale scenár je slušne prepracovaný, obsahuje viacero zaujímavých prvkov a vedľajších postáv, ktoré tiež majú dosť priestoru. Tento spôsob spracovania mi sadol veľmi dobre, ale samozrejme klasickým priamočiarym akčným filmom by som určite nepohrdol. Akcie tu je málo, čo ale kvôli dobrému scenáru moc neprekáža a páči sa mi. Nájde sa tu prakticky len jeden súboj, asi dve krátke prestrelky bez zásahu cieľa a niekoľko nekompromisných zastrelení. Najviac sa mi páči celá situácia na toaletách. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, The Rock konečne v úlohe, ktorá mu najviac sedí a zvládol ju výborne, Billy Bob Thorton v zaujímavej úlohe policajta a iné dobre zvládnuté vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sa tiež vydarili, film má kvalitný vizuál, tu nemám problém. The Rockovi som sa posledné roky vyhýbal, jeho komédie ma nezaujímajú, ale teraz si zaslúži veľkú pochvalu. Po filmoch Vitajte v džungli a Kráčajúca skala mu pribúda v mojich očiach tretí plnohodnotný film. Len tak ďalej. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sklamanie na celej čiare! Po piatich rokoch som mal konečne príležitosť zhliadnuť nádejnú hviezdu akčných filmov v roli, na ktorú bol tento ťažkotonážnik narodený, a Dwayne mal príležitosť vynahradiť tých päť rokov filmových podrazov vo forme cameí a rôznych sračiek pre deti. Nedočkal som sa ja, nedočkali sa ani jeho skalní. Nechápem ten príbehový výplach, úplnú absenciu základných pilierov, na ktorých by mal podobný žánrový film stavať. Svetlých momentov je síce vo filme dosť, ale nie sú to tie veci, na ktoré som čakal. Perfektná hudba, až príliš dobrá na celkové kvality filmu, kamera sa tiež zaslúžila o pár vychytaných momentov a aj niektoré hlášky, aj keď ich údernosť a hlavne frekvencia zďaleka nestačia ani na slabšie béčko. Potenciál aký mohli v Dwayneovi využiť je obrovský. Vedia to všetci, čo videli jeho skoršie filmy a pokiaľ nemá nejaké zdravotné problémy kvôli ktorým by nemohol predviesť nejaký ultimátny súboj a poriadne rozprášiť päsťami všetko čo mu stojí v ceste, tak nechápem prečo mu sakra dávali do ruky tú detskú pištoľku. 45%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Film během prvních pěti dnů od premiéry vydělal slušných 12 200 000 dolarů, což je skoro polovina jeho rozpočtu. (Kuzmik)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama