Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

petero 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin takto nezaujal minimálne od Mindhunters. S 20 mil rozpočtom je to min. zázrak natočiť vojnu. Režijne zvláda akciu na výbornú i keď na jeho kulty to samozrejme nemá ale film beriem ako direct to disc s výborným obsadením kde okrem klasicky dobrých Andy Garcia a Rade Šerbedžija zaujmú hlavne neopozeraný Johnathon Schaech a krásna Antje Traue (Pandorum). Už sa na ňu teším v Man of Steel. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

No neviem či práve na Balkánskom poloostrove zúri(la) spomínaná vojna, ale čo viem určite je to, že film je napriek svojmu zaujímavému námetu a lokalite pre mňa tak trocha sklamaním. Zasa raz boli Rusi vykreslení ako tí najhorší ako môžu byť a z Gruzíncov sú chudáci, až na pár výnimiek. Keďže však obdivujem prácu vojnových reportérov (odporúčam film Triage s C. Farrellom) dávam 3*** ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Béčko na silných steroidech, které diváka rozhodně neurazí. Za prvé svým námětem - přehlížený rusko-gruzijský konflikt není tak dávný a většina z nás si ještě dodnes pamatuje Putinovu ignoranci při snaze o ovládnutí tohoto regionu. A i když se jedná stále o film, který vždy bude potřebovat přetvářet realitu tak aby na plátně fungovala, je tahle konfrontace sil zobrazena poměrně citlivě. Za druhé - Renny Harlin je béčkář jak vyšitý a za svou kariéru nasbíral spoustu zkušeností jak udělat přeslazené scény. Kupodivu ty tady fungují. Harlin totiž děj vyplňuje většinou nějakým tím jezdícím tankem, střílejícím komparzem a tak si může dovolit sem tam nějakou tu prvoplánovou citovku, která jednou za čas na škodu není. Navíc námět válečného reportéra prostě funguje a baví. Za třetí - kamera a střih. Pěkné záběry, svižně sestříhané. Sečteno podtrženo úspěch. Jen je to pořád celé takové nějaké "umělohmotné". P.S. málem bych zapomněl. Andy Garcia je bezchybný Saakashvili. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu novinářská propaganda, ale tak proč ne. Toho národního hrdinu jsem mu docela i věřil. Nebývale osobní vztah dvou hlavních hrdinů - prst nahoru. Co dokáže Harlin natočit za 20 mega - opět palec nahoru. Není to sice rozmáchlé a technicky tak vycizelované jako jiné snímky s větším rozpočtem a podobnou tématikou, ale v rámci "independent style" je to povedená věc. Jednoduchost, přímočarost. Základní věci a hodnoty jsou zde řečeny naprosto jasně a bez skrupulí. A ůvodní scéna v autě je jedna z nejlepších co jsem kdy viděl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vojna je kruta a Rusi su svine. Ale nejak ma to nedojalo. Keby ma mal dojat kazdy konflikt na svete, tak od rana do vecera placem. Ale mozno za to, ze ma to nedojalo, moze ten cool blockbusterovy styl akym to je natocene v ktorom hrdina novinar ide spomalene voci kamere a za nim vybuchuju budovy, vrtulniky a neviem co vsetko. Harlin si asi myslel, ze toci dalsi diel Die Hard. Ale technicka stranka je fakt prvotriedna. 6/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama