Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bouře, Shakespearova hra převedená do moderní filmové verze, v níž Prospero, v originále muž, zde žena, vládnoucí živlům a původně i vládnoucí italskému Milánu, byla svržena z trůnu a se svojí tříletou dcerkou byla vyslána v bárce na moře zemřít nebo se už aspoň nikdy nevrátit. Prospero se ale usadila na dalekém, takřka pustém ostrově, kde si podmanila svým uměním a knihami duchy a netvory, kteří jí slouží.
Po dvanácti letech života a výchovy dcerky na ostrově přichází čas na zúčtování s těmi, kteří ji svoji lačností po moci a zradami zasáhli do života - s neapolským králem a jeho synem, královým bratrem, rádcem a v neposlední řadě samotným Prospeřiným bratrem. Ti všichni se právě plaví nedaleko ostrova, když je zastihne mocná bouře. (MartinezZ)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama