Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM, KOMU MŮŽU VĚŘIT A KDO JE TADY TEN ŠPATNEJ“..... /// Může se stát, že několik přeživších se po nějaký katastrofě odmítne flákat po světě a radši (?) se zabydlej u někoho v krytu. Jeden by později možná řekl, že ti šťastnější chcípli venku, ale nebudu filozofovat, páč bych třeba mohl bejt na tý správný straně. Nečekejte sci-fi ani děsivej horor. Někdo (něco) se objeví, ale vo to tady vůbec nejde. V hlavní roli je totiž vzorek lidstva vystavenej psychickýmu nátlaku. Po seznamovací voťukávačce začíná takovej drsnější ,,Big Brother“ (jen je třeba mít na paměti, že se asi nikdo nedívá, natož aby otevřel nějaký dveře, za kterejma bude čekat vysmátej Leošek…). Jak už to tak v lidským kolektivu bejvá, jsou tu ti schopnější i ti druzí. Ti schopnější jsou schopní čehokoliv a ti druzí se snažej bejt schopný sněma přežít. Čekáte takovouhle dávku emocí? Toužíte se rochnit v atmošce plný napětí z chování debilů (na vobou stranách)? Tak potom honem usadit děti, rozdat příděly vody, žrádla, určit vůdce a rozhodnout, kdo bude koho porcovat a třeba i píchat. Můžu příjít na návštěvu? Mě totiž můžete věřit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když z hrdiny není hrdina. 2.) Chcu přežít katastrofu a nevím, jestli je lepší bejt feťák nebo právník. 3.) Nebavěj mě vězeňský historky. 4.) Thx za titule ,,Hrabo“ a ,,AnimaliX. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Botič 

všechny recenze uživatele

This is madness! Rozporuplné, rutinní nebo prvoplánově nechutné, ale na druhou stranu to šílenství vyobrazené a vygradované během druhé hodiny je tak dech beroucí, že jeho hrany ani líbivý soundtrack nedokáže obrousit a každé další okénko se zařezává do kůže a trhá tkáň jak víčko od konzervy s fazolemi. Film o lidských zvířatech zahnaných do kouta se závěrečnou pětiminutovkou vyloženě za odměnu pro všechny ty, kdo vydrží celé to martýrium v bunkru až do konce. Just Breathe! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nicim neprekvapujici film o skupine prezivsich, ktery se schovavaj ve sklepe. Mame tu jakousi katastrofu, ktera ale neni nijak zasadni, jde o to, nahnat nasi skupinku co nejrychlejs do sklepa, kde se postupne z vicemene sympataku stanou magori. Takze v prvni polovine je to spis takovy drama, kde se postavy vyrovnavaj s tim, ze sou zavreny ve spine a zerou fazole, jejich znamy jsou nejspis mrtvy a co si budem povidat, nejaka velka psychologie Gensovi moc nejde. Druha polovina to ale precejen drobet vytahne, vetsina osazenstva zmagori, obzvlast dva hlavni parchanti jsou ukazkovy kousky a zacne se chcipat. Necekejte nejakou vyvrazdovacku s rozsekanejma castma tel, i kdyz i na to dojde, spis film o tom, kam az jsou lidi ochotny zajit, aby prezili. Obcas to sice nedava moc smysl, predvidatelny to je az hruza, ale herci nejsou nejhorsi a Gens umi udelat solidni atmosferu, takze za me lepsi 3*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité béčko! Bez okolků a zbytečných hollywoodských vysvětlovaček nás háže přímo do akce - do něčeho, co se tváří jako boj o přežití proti vnějšímu nepříteli (tematizace Huntingtonova střetu civilizací), ale přitom se přemění na boj o přežití proti nepříteli vnitřnímu. Ať už tím myslíme nepřítele ve vlastních řadách nebo nepřítele v samotné lidské nátuře, která pod tlakem ustupuje k primitivnosti... Menší problém představuje, že spousta psychologických posunů vychází spíše z dementnosti postav, ale vyloženě do očí to nebije, charaktery jsou totiž fajně béčkové, takže i nějaká ta dávka demence je jim přirozená. :) Závěr je pak famózní... 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predsa. Po Hitmanovi - najhoršie obsadenom filme v dejinách a goreovom plagiáte menom Frontière(s), sa Gensovi nakoniec podarilo natočiť dobrý film. Tak dobrý, že som sa rozhodol odpustiť mu jeho slabé miesta a diery v logike, pretože ten výsledný dojem je proste naozaj sila. Dekadencia v svojom najdoslovnejšom význame. Mal som na konci podobný pocit ako pri Friedkinovom filme Bug, alebo Cronenbergovom Pavúkovi. V živote by som si nepomyslel, že toto Gens dokáže. Ps: Obsah k filmu je zavádzajúci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Součástí štábu byl také nutriční specialista, který protagonistům sestavil dietní plán. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama