Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma lákal, mám rád tieto vypäté konfrontácie v uzavretých priestoroch. Úvod nič nenaťahuje, pár sekúnd a už sme v pivničných priestoroch...Rozbieha sa to skutočne fajn a M. Biehn dostal konečne poriadnu rolu. Neskôr však dôjde k niekoľkým zvratom a preskupeniam(odtiaľ ten názov) a čoraz viac priestoru dostávajú vymleté a uchýlné mozgy niekoľkých postáv. Niektoré z nich ma poriadne rozčuľovali, najviac "šľapka" a právnik a popravde M. Biehn ako Mickey bola určite najlepšia postava a čo urobí režisér? Nechá ho polovicu filmu sedieť pripútaného na stoličke, čo je veľká škoda, pretože som si istý, že by sa s bandou magorov nemaznal. Kde má Mickey rodinu, kto sú maskovaný muži, načo potrebujú deti, čo presne sa stalo..., to je niekoľko otázok na ktoré nedostávame odpoveď, čo mi tiež nerobilo dobre. Úchylnosť, špina a sex dostávajú v druhej polovici viac priestoru ako je zdravé, navyše v tej odpornejšej verzii. Zavarené bolo na kult, no ostal iba masaker a sonda do vymletých mozgov...60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uspěchaná a velmi často zdravé logice odporující první polovina, je tou druhou docela solidně vyvážena, především proto, že Gensovi evidentně moc nejde budování funkčních mezilidských vztahů, avšak v momentě, kdy přijde řeč na ‚zlo je v každém z nás‘, láduje to do diváka bez jakýchkoliv servítek, což vygraduje v parádním závěru; Fallout epilog jako bonus. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film věrohodně ukazuje, kam až dokáže vyhnít lidská důstojnost, když vás zavaří v atomovém krytu. To, že se všichni změní v dekadentní, smradlavé trosky, které se v té ponorce týrají, šikanují a vraždí, se dá vcelku pochopit. Ale vlézt ze zoufalství na Rosannu Arquette a k tomu všemu dva měsíce nemytou, to už je těžký exploitation a totální dno humanity. Je mi z toho zle a mám deprese!! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

V žilách mi koluje směsice nadšení a zklamání. Zklamání převážně z toho, do jaké dějové linie se film po polovině stopáže stočil. Psychologických filmů, které mapují ponorkovou nemoc a zdemolování lidských charakterů po pár týdnech v izolaci, jsem viděl nepočítaně, kvalitních apokalyptických sci-fi už tolik ne. Právě tento film měl jako jeden z mála za posledních deset let moc, předvést to druhé. Nejvíce zřejmě mrzí zajímavá zápletka o konci světa, která musela ustoupit ději o dvou ocasech, co znásilňují ženy a jsou opojení vlastní mocí, kterou nedokázali vstřebat civilizovaně. Díky scénáristo, raději bych viděl to, co se dělo venku. Apokalyptický svět, ve kterém hlavní slovo přebírají skvěle vypadající futurističtí vojáci s nejcoolovější technikou od dob vojáků v Aliens, co dělají pokusy na lidech, to mi přece jen přišlo o krapek zajímavější. Nevyužití tohoto potenciálu mi přijde skandálně plýtvající, zvláště když veškeré rekvizity byly vyrobeny a použity jen v pěti minutách filmu. Přesto vítězí dobrý pocit z kvalitních hereckých výkonů a solidního zpracování. Kdybych nebyl navnaděn na lepší příběh než ten, který jsem zrovna sledoval, zřejmě bych musel dát pět hvězd a posrat se nadšením. 69% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když zavřete několik psychicky labilních lidí do jedné místnosti, tak se vsaďte, že to bude jedinečná podívaná. A když k tomu přidáte atomovou bombu a fakt, že nemůžou odejít… to je The Divide. Tenhle film opravdu není pěkný, to vám můžu zaručit. Po jeho zhlédnutí jsem si okamžitě vzpomněl na podobný film Once Were Warriors, ne proto, že by tyto filmy měly stejné téma, ale že po jejich zhlédnutí mi opravdu nebylo do zpěvu. Oba dva umí zapůsobit (Warriors o něco víc, ale to není tak podstatné). Čím si mě tímto film získal, byli herci - Lauren German hrála opravdu zvláštně, tak jakoby skoro nehrála a tím si mě podmanila, Rosanna mě přesvědčila, že není špatná herečka, jí jen stačí dát do ruky pořádný scénář a ona si s tím nějak poradí no a Milo byl ukázkový zmetek. Kdyby se film "obtěžoval" nám situaci trochu více vysvětlit a hlavně zodpovědět pár otázek, které každého napadnou během sledování filmu, neváhám a jdu na plný počet. Takhle "jen" hodně silných 80 % s tím, že pokud chcete vidět film, kde slovo "beznaděj" je prakticky vyryté ve vzduchu, pusťte si The Divide. Pokud jste ale slabší povaha, nedoporučoval bych to… ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Herec Milo Ventimiglia měl být původně obsazen jako Adrien (Ashton Holmes). Ventimiglia si přál hrát více zápornou postavu, aby se odlišil od svých předchozích rolí. Nakonec dostal postavu Joshe. (dan4815)
  • Herci mali zelenú pri improvizácii, používali ju celý film. (Artass)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama