Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Manfred Fong se nemůže vzpamatovat ze smrti své ženy. Bydlí v autě, nedbá o svůj vzhled, rád si přihne a vybíjí si zlost na zločincích při zatýkání. Jeho chování přitahuje pozornost nadřízených. Při vyšetřování vraždy prostitutky potká Manfred Kea, uhlazeného kolegu žijícího uspořádaným životem. Po přestřelce v čajovně ale Manfred nabývá dojmu, že Kea není tím, za koho se vydává. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (38)

Adrian 

všechny recenze uživatele

V kine s kvalitnym ozvucenim su akcne sceny tohto filmu maximalne intenzivnym zazitkom. Oproti Beast Stalker vsak zial aj tym takmer osamotenym kladom, co film ponuka. Stoja vo filme totiz sebaopojne sami pre seba a nedari sa im vclenit sa do pribehu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý má svojí stinnou stránku a nikdy nevíš, jestli tě plně ovládne..... Špatně se bojuje se zločinem, když máte zrádce ve vlastních řadách. To je v policejních krimi - thrillerech známá věc. Aby děj přinesl nějaké novinky, na to má asijská kinematografie svoje fígle. Drsnější poldové, nevšední vyšetřovací praktiky, krysy jsou zrádnější a zločinci schopní házet granáty v přeplněné restauraci. Každého jistě upoutá sázka na zajímavé zvukové efekty, díky nimž je DTS lepší než obvykle. Zajímavý příběh uspokojí příznivce Hongkongských filmů nejen zvukem a konzumací Johnnieho Wolkera, ale také dosytností akce, která je však takovou policejní klasikou, doplněnou o východní temperament./ P.S.: 3*a ½! Ať mám čistý svědomí! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem polda bez svědomí. 2.) Mám rád filmy o policajtech. 3.) Chci vidět reakci člověka opásaného výbušninou po vypadnutí pojistky. 4.) Mám solidní kino a už mě ty filmy v divixu neberou. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film od Dante lama, ale čekal jsem více. Akce se skládá pouze ze stříleček, byť jsou hezky ozvučené, hezky brutální, cool nasnímané, divák přesto očekává nějaký fight a rychlejší tempo. Dějově mě to nezaujalo téměř vůbec. 60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Fire of Conscience přináší efektní spojení trendů hongkongské žánrové ze začátku nového tisíciletí a zlaté éry 80. a 90. let. Prolínají se zde tedy vyprávění o policistech praktikujících vlastní podobu práva s pojednáním o detektivech staré školy, kteří jdou tvrdohlavě do akce a neohlíží se na nařízení byrokratických nadřízených. Současně se mísí přepjatá povrchnost ve stylu pozdních filmů Johnnieho Toa s famózní dynamickou akcí plnou brutálních přestřelek a krkolomných akcí připomínající díla jako "Long Arm of the Law" či "Organized Crime & Triad Bureau". Akční scény jsou bravurně inscenované tak, že nemají žádný spektakulární vrchol, ale naopak sestávají z dokonale propracovaných koordinačně náročných záběrů, které na sebe nestrhávají singulární pozornost a svým řetězením vytváří dojem vypjaté akce (podobně jako např. v "Quantum of Solace"). Ačkoli zamrzí, že příběh je jen snůška předvídatelných situací a schémat, v zásadě se tím dotváří vyznění filmu jako velkolepého připomenutí béčkové produkce Hongkongu v době jeho největší mezinárodní slávy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal nekutečně nabušenou akční jízdu, která nechá zazpomínat na pecky od Johna Woo jako bylo Hard Boiled nebo Killer, kde všichni budou lítat vzduchem, brokárny ani na minutu nevyhladnou a pytle na mrtvoly se vyprodaj, jenže to se neděje, z tohohle se jaksi vyklubala jen dobrá kriminálka v HK stylu, ale jinak z toho bohužel nic víc nevylezlo, sice pokud pominu to svoje těšení, tak je to hodně dobrý, ale já to čekal holt daleko lepší, akčnější a myslel jsem, že to bude zase jednou film, kterej mě naprosto dostane, což se bohužel nestalo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi thriller od Dante Lama. Má dosť dobrý príbeh o drsnom policajtovi, ktorý so svojim tímom pátra po vrahovi mladej ženy, v čom im pomáha aj schopný detektív z iného oddelenia, ale časom si policajt uvedomuje, že stojí proti niečomu väčšiemu. A navyše detektív je skorumpovaný a pomáha strane zločincov. Spracovanie ma ale skôr sklamalo, stále sa na to celkom dobre pozerá a film väčšinu času pôsobí aj slušne dynamicky, takže miest, ktoré by mohli nudiť tu moc nie je, ale celá táto zaujímavá zápletka nie je práve ideálne podaná, má plno výborných prvkov s veľkým potenciálom, ale tie sú väčšinou buď slabšie využité, alebo nemajú potrebný priestor. Takže film ma bavil po celý čas, ale ani na okamih som sa nedokázal zbaviť pocitu, že sa z toho dalo získať aj o dosť viac. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou nadmieru spokojný. V rámci svojej kategórie, teda akcie snažiacej sa pôsobiť čo najreálnejšie patrí medzi špičku, je skvelo natočené, pôsobí správne drsne a nekompromisne a je v nich plno skvelých momentov. Zaostáva jedine finále, inak je všetka akcia nadmieru vydarená, či už prestrelka v reštaurácii, odpútanie sa prevážaného zločinca, nezabudnuteľná scéna s mužov ovešaným granátmi, ale aj zvyšok. Herecké obsadenie je na tom dobre, sklamalo ma jedine to, že tu chýba nejaká kladná postava, ktorá by dokázala s ľahkosťou utiahnuť film, aj Leon Lai je celkom slušný, ale až tak moc si ma nezískal, skôr ma bavil charizmatický Richie Ren a potešia aj dobre zvolené vedľajšie postavy, obzvlášť Kai Chi Liu, ktorý už nemôže chýbať snáď v žiadnom podobnom filme. Čo sa týka réžie, tak síce Dante Lam už odviedol aj lepšiu prácu, napríklad vo filme Beast stalker, ale spokojný som aj takto a technická stránka je prvotriedna, perfektný vizuál, skvelá kamera, výborné efekty, tu nemám čo vytknúť. Škoda toho scenára, ten sa dal podať aj lepšie, ale inak som dosť spokojný, hlavne s akciou a preto aj dobre hodnotím. 74% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Větší a mohutnější akce, povrchnější postavy a naivnější splétání příběhu. V jistém smyslu trpí syndromem pokračování (jako návazání na úspěch snímku The Beast Stalker), protože všeho je tu víc a je to i víc vyhrocené, jenže zároveň i značně nekoherentní. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: akční scény, přestřelky, výborná kamera, která střídá klidnější záběry s těmi roztřesenými při běhu, má to slušný i když trošku komplikovaný příběh, zvláště pří akci zní dobrá hudba a zvuky MÍNUS: mimo akčnější sekvence je děj trochu slabší, místy složitější a taky mi dalo práci najít motivaci některých postav, v závěru už je však vše jasnější, ohledně emocí, které najdeme téměř v každém asijském filmu, tentokrát mě tolik nezasáhli***(Celkem 68%)***Tanec ohnivých draků nijak nevybočuje ze zažité šablony akčních hongkongkých kriminálek. Kdo tedy má nakoukáno toho moc nepřekvapí. Přesto stojí za vidění pro svoji zběsilou a dobře natočenou akci a nemálo krve, výbuchů a přestřelek ./// PS: Divák má po takovém filmu pocit že Hong Kong není zrovna bezpečné místo, asi by si to chtělo příště pustit nějakou romantickou komedii. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jestli upevnilo něco mou víru a naději, že v Hong Kongu a potažmo čínském prostoru nenastal konec výborným a zajímavým filmům je to nejen http://www.csfd.cz/film/273439-yit-lat-lat/ , ale hlavně Fire Of Conscience. Dante Lam vzdává velkou poctu akčním thrillerům, kterými Hong Kong kdysi uchvátil svět. Zároveň režisér používá nové postupy a vychytávky, které jsou běžné až po roce 2000. Výborné akční scény, které se drží docela v mezích (polo)realismu. Příběh není pouhá bezmyšlenkovitá vata a přináší dechberoucí konfrontaci Leona Laie (už druhý film, kde má image váguse) a Richie Rena(Breaking News, Exiled, Seoul Raiders). Oba jsou narozeni v roce draka, a mají svérazné metody řešení problémů. Vizuálně je to bomba jak přechody z černobíla do barvy, tak nádhernými efekty při průvodu ohňostrojů, nebo zabírání scenérií města. Dále je tu tzv. free mode převzatý z pc her. Solidní hudba, která sedí ke každé sécně, byť je tu útržkovitě, než že by to byl ucelený soundtrack, tak to funguje. Celkově výborný film, který si zaslouží ke čtyřem hvězdám ještě polovinu jedné. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Oplatí sa vidieť. Lietajú tam mozgy, je to zručne natočené, priehľadné, nestrácal som sa v deji a ani v tých šikmookých držkách a policajtka v bielom sa mi veťmi páčila. Doporučujem! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Skvělý soundtrack, který věrně využívá všech bedniček sestavy domácího kina a několik zajímavýc, technicky zdařilých efektů během akčních pasáží a tzv. freeze mode jsou hlavními lákadly této Hong Kongské kriminálky. Bohužel, příběh je místy čitelný a neucelený. 67% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes hongkongskou produkci, která by mohla slibovat akční nářez se jedná o průměrnou akční kriminálku, kde se akce vyskytuje jen příležitostně. Pro milovníky akčních kriminálek slušná podívaná, pro fanoušky Johna Woo, slabota. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh o zamilované kryse v hnízdě. Ačkoliv film obsahuje hned několik různých věcí - od traumatem stiženého policisty, který zvládá jak mučit zadržené při výslechu a mlátit je, tak i odrodit dítě, až po honičky, přestřelky, výbuchy a lehké poselství, že nikdo není bez viny - postrádá alespoň mizivou stopu něčeho, co dokáže chytnout a udržet pozornost. Navzdory snaze tvůrců je to nuda. Přežvykování žvýkačky bez chuti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najvacsim plusom su akcne sceny. Bohuzial ale tiez nie su bezchybne. Na to jak strasne chceli vyzerat realisticky, tak obsahovali prilis vela ocividnych trikov. No a pribeh? Necakal som akcnu jazdu od zaciatku do konca, takze to ze ju film neponuka, nie je hlavnym dovodom preco som sklamany. Vadili mi prilis ploche a tym padom pre mna dost nezaujimave postavy nacrtnute tym najotravnejsim sposobom (o dolezitych udalostiach z minulosti sa prilis casto dve postavy zhovaraju len tak mimochodom), vdaka comu v osudnych chvilach vo mne nedokazali vyvolat ani trochu emocii. K tomu je na hlavnu dejovu liniu nalepene mnozstvo vedlajsich odbociek, ktore ju nijako nepodporuju, ale skor posobia ako nudna vypln, pretoze inak by tvorcovia nedokazali s tak chatrnou premisou naplnit potrebnu stopaz. Proste slusne remeslo na jedno pozretie. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem fakt špičkový - Hong Kongský snímek, který nabídne mnoho akce. Jo, akce je tu hodně, přestřelky, výbuchy, ale to je všechno. Hudba se mi moc nezamluvila, příběh hodně kombinovaný, pramálo fightů a nesympatický herci. Navíc konec mohl být akčnější a napínavější a né tak odfláknutý. Kamera mi taky vadila, až se mi opět palice motala, ale je tu i klidnější. Celkově průměr, ke konci jsem to stejně přetáčel, takže čistý průměr, jinak je akce skvělá. :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten tříminutový černobíle snímaný 3D úvod v "zastaveném" čase je nádherný. Vlastně se během celého příběhu k tomuto záběru místama vracíme. CITÁT - Ideální příležitost se vožrat.............. V některých záběrech mi vadí ta "reálná" kamera, je to až nepříjemné a ani ty záběry nechápu. Proč? CITÁT - Vídávám vás pořád tou tramvají jezdit........... Nutno dodat, že Hong-Kongské tramvaje jsou dvoupatrové krasavice. Detektiv Fong hledá vraha své ženy,ale stále se mu nedaří. Mezi tím samozřejmě řeší i jiné případy. Smutné kriminální drama, odehrávající se v roce Draka. Střípek po střípku tančíme s hlavním hrdinou tanec ohnivého draka ulicema Hong - Kongu. Vyslýchací metody místní policie jsou fakt brutus, ale přenášejí zdárné výsledky. Příběh je u konce - rekapitulace - Dobrá akční krimi, která sem tam vybočí z průměrnosti, se slušnou hudbou, která sem tam spadne do podprůměrnosti a normální kamerou, která sem tam trochu zešílí, ale jako celek to funguje, řekl bych tak na 70% CITÁT - Tady už je konec........... Poslední část příběhu je strhující. CITÁT - Je to Ohnivý drak, tak ať nás osvobodí........... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pominu svůj hloupý omyl, že jsem Tanec ohnivých draků nahrával z televize naslepo podle názvu, v přesvědčení, že to bude nějaké barevné kung-fu. Ve skutečnosti se jedná o krimi ve stylu Volavky, jenom o dost slabší. Ne že by tu chyběla dávka napětí a slušné (a dost naturalistické) akce, jenom jsem nepožvýkal tu přemíru nadbytečného patosu a až zvrácené doslovnosti. Asi je to typický úkaz, ale čeho je moc... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserska rutina tomu suverenne vladne, zrucne odvedene remeslo. Scenar je tuctovy, dejovo to nijak filmu znaleho divaka nedokaze zaujat  : 63 % ()

Reklama

Reklama