Reklama

Reklama

Cencoroll

  • Japonsko センコロール
Animovaný / Akční / Sci-Fi / Krátkometrážní
Japonsko, 2009, 25 min

Obsahy(1)

Nad městem se z ničeho nic objeví monstrum. Zvědavá Juki by ho ráda viděla. Ale než se jí to poštěstí, zjistí něco mnohem více fascinujícího. Její spolužák ze školy nejen že zná monstra, ale dokonce jedno vlastní! Juki je celá šťastná, že má možnost se konečně potkat s monstrem, jenomže tady začínají problémy. Máš monstrum, máš nepřátele. Znáš někoho, kdo vlastní monstrum? Jsi na tom stejně. (Zíza)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Slaboučká historka o tom, že středoškoláci mohou mít k ruce transformovatelné monstrum, které bojuje s jinými transformovatelnými monstry pod vlivem středoškoláků. Proč se tak děje není zřejmé - nevíme co z toho mají monstra, nevíme, co z toho mají středoškoláci. Vůbec víme prd, na konci téměř totéž, co na počátku. Zbytečnost s postavami "nula" za slabé **. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Typické anime prvky jako vztahy středoškoláků, destrukce a ovládání gigantických robotů (v tomto případě monster) dostávají nápaditou podobu skrze převrácení genderových stereotypů - dívka se z počátku sice zdá typicky pasivní a zmítaná událostmi, které aktivně ovládají mužští antagonisté, ale záhy se situace promění. Emancipační finále pak přichází s naprostým obratem rolí. Z technického hlediska je "Cencoroll" vynikající, pokud se tedy vezme v potaz, že ho takřka celý dělal jeden člověk. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi tu zalíbily jen dvě hlavní postavy, jinak příběh stál za starou bačkoru a dost mi v některých chvílích chyběl hudební podkalad. Animace, no, jediné, co si z ní budu pamatovat, budou ty perfektně udělaný hodiny na zdi, jinak na mě nezapůsobila. Co si z toho odnesu? Absolutně nic. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

To je vážně všechno? Mít to nějaký začátek a konec, šel bych klidně s hodnocením výš. ____ Acuja Uki pracuje v současné době na pokračování, takže to všechno není. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty oslavné ódy linoucí se z ANN. Žánrové bariéry se sice prolínají, ale o nějaký markantní posun zde nejde. Je ale pravda, že na one man show, je to velmi povedený kraťas. Při jeho sledování se navíc občas dostavil ten zvláštní pocit, který si pamatuji z dob, kdy jsem s anime začínal. To lehké vzrušení z objevovování exotického neznáma. Nakonec trochu zamrzí fakt, že Cencoroll není pilot plnohodnotné série... ()

Iva8bitova 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že když jste nesmělý, tak dobrá záminka k navázání hovoru může být, že máte po ruce amorfní příšerku. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Cenco je rozhodně charismatický fešák se skvělou schopností, jenže 20 minut je prostě příliš málo času na to, aby se tohle anime vzmohlo na něco více, než jen pár (pravda moc hezky udělaných) bitek mezi příšerkami. O samotném světě, hrdinech a příšerkách se dozvíme kulové, takže mi nezbývá nic jiného, než udělit *** za dobré provedení a doufat v rozsáhlejší pokračování, které by rozvinulo jinak vcelku zajímavý námět... ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Prvý snímok od začínajúceho režiséra Uki Atsuya. Animácia na špičkovej úrovni, ale s poslabším chara dizajnom a s 25 min. je to jednoducho málinko aby sa dal podať príbeh dostatočne presvedčivo. Bohužial chýba tu úplne príbeh a postavy sú akoby splátané narýchlo. Škoda ()

Reklama

Reklama