Reklama

Reklama

Kniha křtěná krví

Trailer

Masový vrah povraždí skupinu tábořících aktivistů. O několik let později se autorka úspěšných detektivek stěhuje na anglický venkov, aby nalezla klid a inspiraci pro svou nejnovější knihu. Ale krátce po příjezdu ji začnou pronásledovat krvavé noční můry. Zdá se, že se ozývá minulost... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebojte, má drahá, je to pěkný dům, má svoje kouzlo !!" ;) Musím říct, že už mě ani příliš nepřekvapuje, že dík zdejším uživatelům patří Psychosis k nejsilněji podhodnoceným kouskům, na něž jsem zde narazil, ať si každý sáhne do svědomí sám, čímž rozhodně nechci rozebírat otázku osobního vkusu každého jednotlivce, nicméně já osobně jsem byl opravdu velmi příjemně překvapen !! Jeden z naprosto fatálních kiksů v případě tohoto filmu však spáchal český distributor, který z nepochopitelných pohnutek Psychosis ocejchoval českým názvem Kniha křtěná krví, a tak není divu, že divák dostal nakonec úplně jinou záležitost, než vlastně zřejmě očekával, protože film samotný má ke slasheru nejblíže snad jen při úvodní a finální scéně, a jedná se spíš o velmi povedený, byť naprosto nízkorozpočtový, psychologický thriller, který skládá poctu kultovnímu britskému mysterióznímu seriálu Tales of the Unexpected, u nás vysílaný pod názvem Neobvyklé příběhy, na jehož scénáři se z části podílel uznávaný waleský spisovatel a scénárista Roald Dahl, přičemž stejně jako v případě epizod zmiňovaného seriálu i Psychosis nechává velmi umě konečný výklad příběhu na divákovi, ačkoliv konec vlastně nabízí přijatelné vysvětlení !! Jistě, uznávám, že se právě podobně vystavěné snímky nejen u hororového diváka ohánějícího se logikou a toužícího po striktně zřetelném vyznění netěší zrovna velké oblibě, nicméně já sám je mám velmi rád.. Psychosis rozhodně nepatří mezi filmy, u nichž můžete doma dělat nějakou další činnost, je naprosto nezbytné se soustředit a odlišit realitu od jakýchsi předtuch Susan, byť právě tyto snové scény disponují velmi lehce špinavým filtrem, jinak se v ději naprosto ztratíte.. Samotná Kniha křtěná krví pak vychází z druhé z celkově tří povídek, z nichž se skládá jiný kultovní britský horor Screamtime režiséra Michaela Armstronga, a ta tedy vypráví o mladém páru, který se nastěhuje do nového domu na samotu, přičemž mladá zlehka labilní americká spisovatelka detektivek Susan, kterou ztvárnila sexy, leč neuvěřitelně herecky prkenná, Charisma Carpenter, vidí a slyší velmi podivné věci, což samozřejmě nakonec nemůže dopadnout dobře, pro tentokrát si však jakékoliv další spoilerování odpustím !! ;) Prozradím však, že samotný finální zvrat posunuje film o třídu výš, rozhodně se nejedná o rozuzlení očekávané, takže mně osobně spadla čelist nadšením !! Rozhodně si myslím, že má Psychosis přes svůj cíleně laciný look a příšerné herecké výkony určitě co nabídnout, nejen nesmírně povedený plakát či slušný soundtrack Scotta Shieldse, protože režisér a scénárista Reg Travis se jeví jako hodně talentovaný filmař, vlastně všechny jeho filmy tak nějak zkoumají lidskou mysl a její poruchy, přičemž otázka zní, jak velký podíl na tom má skutečnost, že Travis žil vlastně až do její tragické smrti s populární britskou jazzovou zpěvačkou Amy Winehous.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela zvědavý jak si režisér Traviss (který předtím natočil jen jedno válečné drama) poradí s touto „mysteriózní“ zápletkou. Filmů na podobné téma totiž existuje už tolik, že jen málokterý z novodobějších kousků přijde s něčím opravdu originálním. Tady se však žádné velké překvápko nekonalo, spíše se v tom tvůrci pěkně zamotali – nebo to byl možná záměr. Každopádně „nepozorný“ divák z toho bude mít asi pěkný guláš. Je taky možné, že si štáb nasypal rovněž nějaké ty houbičky do jídla a pak byl po dobu natáčení v podobném stavu, jako pohledná Charisma Carpenter. Přitom úvodní masakr bandy rádoby „ekologických aktivistů“ nevypadal zas tak špatně. Šlo sice o dosti laciné zboží (hlavně co se efektů týče), ale pořád se to ještě drželo v rámci průměru. Potom ovšem přišla na řadu ona psychologická stránka filmu a rázem nastal malér. I přes veškerou snahu navodit potřebnou atmosféru a napětí (tu měli navodit ony krvavé vidiny) jsem se začal spíš nudit. Jediné co mě probralo z polospánku, byla návštěva toho „bordelu?“ a to bylo sakra málo. Závěrečné rozuzlení tomu sice začalo dávat smysl, ale i tak to hodnotím jako podprůměrný film. Nenašel jsem zde totiž vůbec nic, kvůli čemu bych si to musel pustit ještě někdy znova. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na rozjezd brutální vraždění několika lidí někde v lese, takže to vytvořilo představu, o čem to asi tak bude. A ouha, zklamání veliké. Náhle to celé spadlo do nějakého mysteriozního thrilleru, který postrádá atmosféru a jakékoliv napětí. Hlavní postava neustále vidí něco, co jiní ne, je podezřívavá a pro ostatní tak trochu blázen. Ano, takový námět tu byl mnohokrát, takže se opět vaří ze stejné vody. Televizní zpracování nedodává výsledku na atraktivitě a sebemenšího zájmu. Po celé trvání příběhu se nic zvláštního neodehraje a tak se jeden motiv vidin zdlouhavě táhne až do konce vyprávění. Tady se stala někde chyba. Film uběhne a divák přemýšlí o čem to jako mělo být. A tak tu máme další nevýrazný snímek, na který po shlédnutí ihned každý zapomene. ()

Lisabellla odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoct. Jakkoliv jsem se snažila se na film podívat nezaujatě, bez předsudků a zdejší hodnocení nijak nebrat v potaz ... byla to bída. Fakt! Ne jen, že jsem absolutně nepochopila celý ten konečný děj, ale ani mě to nezaujalo natolik, abych se pídila po tom, jak to tedy bylo nebo nebylo. Takže buď to všechno bylo nahrané jejím mužem a blondskou, která dům koupila, nebo ne. Pokud ano, byla to slátanina bez možnosti na odvolání a pokud ne, absolutně nic nedávalo smysl. Buď jak buď 33% je moc! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zahrajem si na schovku. Schválně, jest-li mě najdeš.......... Vyvražďovačka hned na začátku a pak dlouho, dlouho nic. Manželé se přestěhují na venkov do starého domu. Klišé, že? A to je teprve začátek. Hlavní hrdince, spisovatelce, se začnou zjevovat podivní lidé. Nikdo jí nevěří. Klišé, že? CITÁT - Až nás zabije ve spánku, určitě se vám ozvu........ Jako na potvoru musí manžílek odjet do Londýna, prý kvůli práci. Klišé? Jeho žena tak zůstává se svými běsi sama doma. Sexuální scéna okolo 52 minuty mě rozesmála. Ona je nahá předstírá hrátky a on - oblečený a v botech - fakt síla. A prtože jsem neočekával nic nového, pěkně jsem se u "hororu" nudil. Ani konec se nevymyká klišé filmům a tak to jen potvrdilo, že takovýto příběh v dnešní době nemá šanci přežít. CITÁT - To né!!! Pomóc! Pomóc!!!!!............... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Somersetu a Londýně. (Terva)

Reklama

Reklama