Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (68)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hm.....,průměrný film! Sice hezká příroda, ale děsně se to vleče, úplně mne to unavilo...... příště už raději ne :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Survival Thriller/Horor:..Který dokazuje, že vlci jsou skvělí záporáci Podobně, jako ve filmu:The Grey, Frozen. Bylo tam pár skvělých napínavých momentů,z kterých jsem měl husí kůži,ale Je mi líto jen té dlouhé stopáže.. Pak bych neměl problém zvednout do na 4*:) Nicméně jedná se o lepší průměr :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šíleně průměrné, prázdné a lehce za zenitem. Tenhle druh filmů táhl na konci osmdesátých a začátkem devadesátých let. V roce 2010, předem odsouzeno k neúspěchu. První půlhodinka má jakžtakž náboj, pozornost na sebe strhává krásná Strahovski, která bohužel nevypadá stejně dokonale, jako v Chuckovi, proto se brzy okouká a divák se zaměří na děj. Ten je předem ztracený, nenabídne nic inovativního, snad jen útok hadů za něco stojí. Zbytek je plácání z bodu A, do bodu B, kde se odehraje zbytek děje a scénaristu bohužel nenapadlo nic jiného, než zapojení vlčí hrozby. Plusem filmu je fakt, že nabízí ukázku, jak pracovat v přírodě, když se něco posere. Konec je sterilní a okopírovaný, Mlha (2007) ukázala, jak si poradit s takovou scénou. 55% 13.07. 2010 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Až na několik hloupých momentů a na chvilkové chování postav si nemůžu stěžovat. Film mohl být určitě kratší a víc ucelenější, ale to mi nějak výrazně nevadilo. Co mi občas vadilo bylo chování postav a některé stupidní scény (lezení na skálu a telefonování z ní - OMG). Ale jinak jsem se docela bavil, prostředí bylo skvělé a pár momentů stálo za to (chřestýši). A na druhou stranu bylo počínání postav dost často právě takové, jaké by asi u vykulených městských typů v netradičním divokém prostředí zřejmě bylo i v reálu. Nedávno jsem videl 127 hodin, což je film o dost lepší, ale potěšilo mě, že se o události právě z tohoto filmu zde zmínili. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohol z toho byť celkom slušný survival, len keby to malo trochu lepšiu atmosféru a réžia sa viac zamerala na prežívanie a psychológiu postáv. Niečo ako vo filme 127 hodín (2010). Záver sa síce snažil trochu šokovať, ale celkový dojem to už moc nezlepšilo. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další v celku podařený survival z prostředí vyprahlého a kurevsky velkého kaňonu.A ten konec,to je paráda.Takový happy end se jen tak nevidí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce ! A teraz sa idem obhájiť... Napriek tomu , že to je pomerne dlhé, udržiavalo to moju pozornosť neustále a konštantne som bol v napätí, hoc priznávam, je to na jedno pozretie. Chcel som dať hviezdičky 4 , avšak ten koniec bol skutočne suprový a to ma zlomilo! A v neposlednej rade, ako milovník prírody, som si vychutnával bombové zábery z Grand Canyonu podfarbené mystickou muzikou, ale tú doporučujem počúvať ( ako i celý film, samozrejme ) cez nejaké namakané slúchadlá... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že by som sa nudil, pretože mám takéto filmy celkom rád, ale toto bol asi tak opak uveriteľne spraveného survivalu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Grand Canyon nádherný, solidní kamera, pěkní chřestýši a nepěkná otevřená zlomenina - to je vše, co stojí ve filmu za zmínku. To ostatní je však znatelně podprůměrné a takový scénář je přímo směšný. Ty obecné kecy o tom, že to zvládnou, že se milují, to je sice hezké, ale co třeba se zamyslet nad tím, kde získat vodu? Já nevím, pane scénáristo, ale vy byste vydržel v horkém Grand Canyonu 4 dny bez vody a jídla? Herecké výkony byly docela tragické a to všech třech zúčastněných. To, co předváděli na té skále s tím mobilem, no to bylo fakt spíš k smíchu, než to brát vážně. Největší výtlem jsem měl však v momentě, kdy nám tento slavný pár sdělil, že pohřbili průvodce i s dýkou. Chichi :-D. Prostě ohromný zklamání, které je dáno i tím, že jsem před pár dny viděl famózních 127 hodin, a to je rozdíl mnoha tříd. 25% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kvůli Yvonne Strahovski by šel nejeden chlap až na konec světa, ale tenhle výlet do legendárního Grand Caynonu se moc nepovedl. Nejenže několik dramatických situací působí naopak směšně, ale místy to vypadá spíše jako dokument o divoké přírodě než jako dechberoucí thriller o přežití. A to je tak trochu podraz na diváka. Nemluvě o tom, že celý děj se dá celkem v pohodě předvídat na dlouhou dobu dopředu a závěr už asi nemohl být absurdnější. Škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hledali jsme s přítelkou něco podobného k 127 Hours a našli. Příjemné překvapení od tak průměrně hodnoceného a málo známého filmu. Nádherné přírodní scenérie, typově dobře zvolení herci k hlavním třem postavám (vedl drsňák Henry), nemilosrdný závěr... Co na tom, že se odlehlá divočina natáčela v místech, kde se nejspíš denně trousí stovky korejských a jiných turistů? A u tak záživného bijáku ochotně přihmouřím oči i nad drobnými nepozornostmi (třeba že hadrové pochodně při útoku vlků v jednu chvíli zhasly, aby v dalším záběru opět hořely), nad spoustou nesmyslů (třeba že stačí dát kousek hadru na klacek a máte pochodeň) a hlavně nad pitomým jednáním postav, protože například (SPOILER) co asi tak plánovala krasotinka Yvonne dělat se svým beznohým mužíkem? Táhnout ho na smyku desítky mil pouští, když by v reálu byli už oba dávno k smrti dehydrovaní? Nebylo by logičtější nechat mu po pádu ze skály něco na obranu a ihned vyrazit shánět pomoc? Ale to by už potom byl úplně jinej film, to je jasný... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo úžasné a pokud došlo na vypjaté situace, ať už šlo o průvodcovu nehodu, nebo vlčí ataky, má Canyon také něco do sebe. Problémem je, že podobných momentů tu příliš není a tak se po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Jasně, pokud by se něco podobného stalo, tak by to probíhalo přibližně takhle a rozhodně by nebyl každý metr cesty adrenalinovou záležitostí. Jenže film má primárně bavit a to se tady tolik nedaří. Další věcí je, že na Yvonne Strahovski se sice dobře dívá, ale po několika dnech bez jídla a vody je až podezřele ve formě a to vůbec neprospívalo stupňujícímu zoufalství, které by tady člověk čekal. Koukat se na to dá, ale celkově se jedná spíš o horší průměr. 40% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Yvonne si zde střihla svoji agentku z Chucka, akorát s Bailym v kaňonu, nikdo jinej by totiž nebyl takhle hbitej, cool a v pohodě po čtyřech dnech bez vody (ani po dvou). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som všeličo a najviac som si predstavoval, že to bude niečo podobné ako hory majú oči, ale film ide inou cestou. Ale ako sa to na začiatku začalo formovať, už som si aj ja uvedomil, že čo asi bude nasledovať a nemýlil som sa. Podobných filmov je veľa, ale tu aspoň neboli hysterické a urevane postavy, ktoré by som sám chcel zabiť. S postavami sa dá súcitiť a škoda, že nádejný vŕtač Will Patton dopadol tak, ako dopadol. Je to prijemná jedno hubka s niekoľkými vypätejšími scénami, ale jej ambície neboli veľké a bolo to vidieť, silné 3*. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Richard Harrah sa vydal nakrútiť dokumentárny film a zasadiť do toho akože zaujímavý príbeh. Takmer ako z Discovery Channel či Reality TV. Ken a Barbie sa majú veľmi radi, leč sú trošičku unudení, tak za svoju svadobnú cestu, na ktorú nezabudnú, si vybrali výlet do Grand Canyonu v sprievode s miestnym ochlastom. Patton je užvanený a otravný, Bailey je zúfalo necharizmatický (vizuálna kópia Jasona Patricka) a nudný, jedine Yvonne pôsobí ako tak prirodzene. Kopec nezmyselných žvástov v postupne nepohodlných podmienkach krásne drsnej prírody, pôsobivá kamera Nelsona Cragga a statická réžia, ktorá stavia príbeh v tak pôsobivej scénerii len na dialógoch. A kopírujúci záver tomu dal korunu, až sa mi natiskla otázka, či sa to celé netočilo len kvôli pointe, ktorá vyznie už nie absurdne šokujúco ale zúfalo komicky. Zbohom, Henry! ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Původně jsem přemýšlel o třech hvězdách, ale za hvězdičku Yvonne musím přidat ještě jednu. Na ni bych se vydržel dívat, i kdyby se v tom kaňonu motala hodinu a půl sama. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Špičkový amatér reznutý expertom na Grand Canyon asi aj z kožky vyskočí pre nelogické počiny hlavných aktérov, no komu už neodpustiť myšlienkové prešľapy ak nie Američanom z veľkomesta? Ani mňa by teda nenapadlo pustiť sa do 450 kilometrov dlhého, 16 kilometrov širokého a pomerne fasa (1,8 km) hlbokého bludiska s nejakým bezďákom. Navyše, ak ho hrá Willík Pattoník, mne málo sympaťák. Je nutné prežiť prvých 25 minút filmu a potom bude človek zvedavý, či tie zostávajúce prežijú aj oni. Fajn zostava, málo postáv, sem tam kôň, sem tam vlk. 70 bobíkov. ()

Reklama

Reklama