Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (68)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Špičkový amatér reznutý expertom na Grand Canyon asi aj z kožky vyskočí pre nelogické počiny hlavných aktérov, no komu už neodpustiť myšlienkové prešľapy ak nie Američanom z veľkomesta? Ani mňa by teda nenapadlo pustiť sa do 450 kilometrov dlhého, 16 kilometrov širokého a pomerne fasa (1,8 km) hlbokého bludiska s nejakým bezďákom. Navyše, ak ho hrá Willík Pattoník, mne málo sympaťák. Je nutné prežiť prvých 25 minút filmu a potom bude človek zvedavý, či tie zostávajúce prežijú aj oni. Fajn zostava, málo postáv, sem tam kôň, sem tam vlk. 70 bobíkov. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla úžasných 127 hodin a jsem tedy v rozpacích, jak ohodnotit The Canyon. Je to podobné, velmi podobné, jen s tím rozdílem, že hrdinové jsou tu dva (původně dokonce tři), takže minimálně si mají co povídat (to chudák Franco si musel vystačit téměř celou stopáž sám). Hudba je teda k sobě jako vejce vejci, to bylo až zarážející. Vtipné bylo, když si zdejší hrdinové na Arona Ralstona vzpomněli. Konec - no, na ten si počkejte. Nebylo to až tak nudné, jak tu mnozí píší, ale srovnání se zdařilejším bratříčkem prostě dělá své. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Až na několik hloupých momentů a na chvilkové chování postav si nemůžu stěžovat. Film mohl být určitě kratší a víc ucelenější, ale to mi nějak výrazně nevadilo. Co mi občas vadilo bylo chování postav a některé stupidní scény (lezení na skálu a telefonování z ní - OMG). Ale jinak jsem se docela bavil, prostředí bylo skvělé a pár momentů stálo za to (chřestýši). A na druhou stranu bylo počínání postav dost často právě takové, jaké by asi u vykulených městských typů v netradičním divokém prostředí zřejmě bylo i v reálu. Nedávno jsem videl 127 hodin, což je film o dost lepší, ale potěšilo mě, že se o události právě z tohoto filmu zde zmínili. 55% ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl filmu bych asi nevěnoval pozornost kdybych ho nenašel přes mojí oblíbenou herečku ze seriálu Chuck..A co na něj říkám? 100% "B"..Béčková klasika kdy se líbánky promění v boj o holý život. Tento žánr mám rád, člověk nemusí moc přemýšlet a konec filmu je jasný už od začátku..Když nepočítám děj a chování postav, které z filmu dělají právě to co je, je zde i pár světlých momentů..Mluvím hlavně o konci který mě mile překvapil. Nesnáším happy endy, ale v takovéhle formě je miluju:) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama