Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adria je napůl Srbka, napůl Albánka. Před válečnou vřavou domova utekla jako ilegální imigrantka do Marseille. Její vůle žít je nezlomná, děsivé zážitky z minulosti ji však hluboce poznamenaly. Aby měla nějakou budoucnost, bude se muset poprat s minulostí… (oficiální text distributora)

Recenze (11)

mourinho 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou vyjádřením především toho, že se mi film nezaryl pod kůži tak, jak bych si u podobných snímků představoval. Ano, je to místy takové říznější, na nějakou cenzuru se tady v řadě scén z vysoka kašle, ale to nestačí, neboť jinak je LIDSKÁ BESTIE filmem v podstatě o hovně. Celé to na mě působilo tak nějak zmateně, nezajímavě, postavy nejsou příliš sympatické a vůbec jsem se nedokázal vžít do jejich pocitů, do toho co prožívaly, vytvořit si k nim nějaký vztah. Post válečná traumata jsou přitom poměrně vděčné téma, tady se toho ale opravdu na sto deseti minutovou stopáž udá pramálo a ani prolínání dvou časových linek tohle dílo na vyšší level nevytáhne. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ráda bych pochopila motivaci jednotlivých postav a tudíž důvody jejich chování. Takto pro mne film zůstává povrchním, místy dosti brutálním, dramatem dívky, která zřejmě příliš dlouho a příliš intenzivně inhalovala násilí. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Rie Rasmussen je určitě zajímavá osobnost, na ženu je to místy dost drsná výpověď, pokud to není záměrně tlačeno na efekt. Vzhledem k tématu traumat balkánské války ve filmu, přes které mám docela přehled, je nesnadné "Human Zoo" hodnotit, protože film jako celek je velmi nevyrovnaný, ale snad jsem spravedlivá. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Srbsko-albánsky konflikt --- emigrácia --- vyrovnávanie sa so životom --- kriminalita --- spomienky na minulosť a ich dopad na prítomnosť. Film hovoriaci jasnou rečou, ikeď niekedy bez diakritiky. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Zobrazení srbsko-albanského konfliktu v Kosovu je ve filmu sice povrchní, to ale nic nemění na faktu, že je to opravdu velmi dobrý film.... Klobouk dolů před odvahou i všestranným talentem R.R. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Whaw. Ani nevím, jak jsem se k tomuto filmu dostal. Ale dostal mě :). Když pominu to, že R. Rasmussen je fakt hodně zajímavá kočka, film měl sílu. Myslel jsem, že obě dějové linky dělí větší časová vzdálenost, to mě trochu překvapilo, ale o to více to šokovalo. Film hodně drsný, tvůrci se s nějakou cenzurou moc neprčili. Líbilo se mi to, i když vím, že už se na to nepodívám. Dobře vymyšleno, dobře netočeno a zapomínat se hned tak nebude. Dobrý film a "dobrý" je za tři, že? :) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Príbeh z vojny v neďalekej bývalej Juhoslávii je zobrazovaný z pohľadu mladej ženy zo zmiešanej moslimsko-kresťanskej rodiny, ktorú pred znásilnením a zabitím zachráni vojak, ktorý má svojský pohľad na vec a neštíti sa nijakej vraždy, veď je vojna.. Celé mi to prišlo také umelo vykonštruované a zahrané na efekt. Pravdivo zobraziť zverstvá vojny sa zrejme neodváži skoro nik.. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Nádherná Rie Rasmussen má nepochybne talent a aj odvahu,keď sa rozhodla sama natočiť aj zahrať si hlavnú úlohu v tak náročnom filme akým podla mna osobne Ľudská beštia je!Lenže jej postava sa chová viac ako neprirodzene(v prvej polovici plachá a mlčanlivá aby v tej druhej vyvraždila polku nevestinca),téma Balkánskeho konfliktu je vo filme zachytená síce naturalisticky ale zasa nie až úplne presvedčivo a divná Love story medzi Adriou a jej ochráncom tiež filmu moc nepridáva.Ešteže to striedanie a vysvetlovanie deja(súčastnosť/minulosť) malo nejakú prirodzenú následnosť a dosť sa toho ku koncu vysvetlilo ale aj tak mám stále divný pocit že sa to celé(vzhladom k námetu) dalo natočiť ovela presvedčivejšie. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tento způsob podání příběhu přímo nesnáším. Připočtu li nesympatické hlavní hrdiny, absenci děje, nezbývá než začít mačkat po půlhodince na rychlostní knoflík. Prostě nic pro mne. 20120906300/????/10454 ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Velmi chytlavé lidské drama, kde se prolínají časové smyčky z Jugoslávie a Francie proloženy velmi brutálními scénami. Film je něco na pomezí nudy a napětí. Velmi poučné koukání, jak mohou být dějiny konce dvacátého století fatální. ()

Reklama

Reklama