Reklama

Reklama

Nostradamus: Fakta

  • Česko Pravda o Nostradamovi (více)

Obsahy(1)

Důkazy o dějinách světa podle Nostradama. Kdo byl Nostradamus? Jak se z francouzského mastičkáře stal jeden z nejprodávanějších autorů všech dob? A proč se v našem věku vědy slovo "Nostradamus" stalo nejvyhledávanějším heslem na Internetu po událostech 9. září 2001? Nyní se vůbec poprvé dozvíme pravdu o jedné z nejslavnějších osobností, které kdy žily. Dokument přináší nové překlady proroctví, jež napsal takřka před pěti sty lety. A tato jsou vskutku ohromující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ono to s těmi Nostradamovými jasnovideckými předpověďmi budoucnosti asi zas tak horké (především v nejbližších letech) nebude, i když někteří z nás se nás všechny ostatní skeptiky snaží přesvědčit o pravém opaku. Ocenil jsem především to, že dokument byl značně vyvážen, byly tam pro i proti, tedy příznivci i odpůrci, každý z nich prosazoval samozřejmě tu svou teorii. Dokument se zaobíral i samotným Nostradamovým životem od jeho dětství přes studentská léta, až se dostal na samotný královský dvůr, kde si získal důvěru Kateřiny Medicejské. Později byl znám už takřka po celé Evropě, aby nakonec roku 1564 dosáhl vrcholu své kariéry, kdy byl jmenován dvorním lékařem a rádcem krále Karla IX., o dva roky později pak Nostradamus zemřel. Proroků naše bohatá historie už zažila spoustu, ať už to byli starozákonní Jeremiáš, Ezechiel, Zachariáš nebo třeba později světská Sybila nebo různé indiánské kmeny, např. Mayové. Většinou šlo o předpovědi katastrof, něco z toho všeho se už (snad?) dávno stalo-vyplnilo, na něco se netrpělivě čeká, např. na rok 2012, ale to se čekalo i na konci 20 století, vzpomeňme si na konec roku 1999 a začátek roku 2000 a na všeobecnou paniku na přelomu tisíciletí... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nebudem rozoberať, či niečo viac ten pán vedel alebo nie, podobne ako tá baba Vanga, či iní, možno to bol len ďalší spropagovaný žid, ktorý si získal viac pozornosti, než si zaslúžil. Možno to bol len geniálny literárny umelec, skôr by som napísal, že dokument o ňom bol priemerným dielom, ktoré rozobralo jeho najvýznamnejšie proroctvá rôznym spôsobom aj ohľadne odporcov aj podporovateľov. Záver s tými proroctvami, ktoré si po vlastnom vysvetlil jeden pán, no a o ktorých už vlastne vieme, že vlastne nevyšli, tak o tom si môžte myslieť svoje, to mňa priam pobavilo. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

ano ano ano možno nostradamus videl do buducnosti, ale ludia su taky hlupi si myslia, že všetko sa toči okolo usa a europy. zaujmave je, že žiadna z tych užasnych predpovedi sa netyka afriky, južnej ameriky a ani azie a to v azii žije polovička populacie. dva posrate mrakodrapi padnu a zomre tam cez 2 000 ludi a si myslia, že je to niečo velkolepe a ked nato vybombarduje irak, vietnam, alebo inu krajinu, kde vyzabijaju 100tisice ludi to už nostradamus nepredpovedal. všetko sa toči okolo americkych prezidentov, lebo ostatny za par storoči su nepodstatny že??? a tie predpovede spojene s hitlerom a fašizmom ma pobavili. možno to prave myslel nostradamus opačne, že to zlo bolo kapitalizmus a ten picino v kovovej klietke? ved to mohol byt hocikto čo sa pretrčal pred kamerou a možno sa ešte aj pretrča!! dokument nostradamus fakta je dost dobry hlavne koli kontroverzii pre a proti a hlavne sa mi lubi ako vyvratili všetky tie udajne predpovede! ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad samoúčelného výkladu (viz. http://breakingspells.files.wordpress.com/2008/08/science-religion.gif , anglický vtip ), u dokumentů jako jsou tento je mi líto že pálení knih je dávno za námi. Naštěstí se v polovině dostanou ke slovu vědci, což si vysvětluji tím že dokumentaristika patří ke společenským vědám. Zajímá mě, zdali to dokumentaristé dělají vědomě či nevědomě ... je jasné která odpověď mě, vola, donutí koupit další dokument. _____ OTAZKY _____ Hister může znamenat také co (kromě prý Hitlera)? (zodpovězeno v polovině, viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Hister ) Jaká byla ta 2 zranění jednou ranou u Jindřicha 2 Francouzského ? Kolik Nostradamovi nevyšlo, kolik vyšlo, z kolika ? Naléhala královna na jeho předpovědi ... bičíkem, třeba? Měl Jindřich 2 zlaté brnění? Zachovali se jeho předpovědi nezměněny (zodpovězeno až v 30 minutách, protože tiskaři si prý upravovali zkormoucená slova ) ? _____ RECEPT NA NOSTRADAMA _____ Nostradamus hodně opakuje slova "nový", kov (železo, zlato), "dvojice" (dvě atomovky, dvě věže, dva soupeři ...) Klidně si v jeho předpovědích najdi další vzory - na wiki jsou jsou odkazy na jeho předpovědi http://en.wikipedia.org/wiki/Nostradamus . Zajímalo by mě jesli není online generátor ... a je http://www.google.cz/search?q=nostradamus+generator . _____ DOPORUCENO (četba) _____ Pokud by to Nostradamovi nevyšlo, tak se nic nestane. Ale ono mu to vyšlo a tak to co řekl musí "být úplně nejvíc". Nicméně lidé co Dvě Věže postavili i lidé co je zbourali mohli být (jakkoli nepřímo) ovlivnění tím co o Dvou Věžích napsal, viz. Motýlí Efekt http://www.csfd.cz/film/45608-butterfly-effect-the/ . Každopádně se přes Efekt Motýla dá dostat ke krásným obrázkům - fraktálům - http://cs.wikipedia.org/wiki/Motýlí_efekt . _____ DOPORUCENO (symboly) _____ Obrázky symbolismu http://images.google.cz/images?q=symbolism . Odpočinkové dokumenty http://www.csfd.cz/film/37440-koyaanisqatsi/ nebo http://www.csfd.cz/film/36434-baraka-odysea-zeme-baraka/ nebo http://www.csfd.cz/film/35427-microcosmos-le-peuple-de-lherbe/ . _____ DOPORUCENO (četba) _____ Koukolík napsal knížku o propagandě, tady jsou ukázkové kapitoly http://doiop.com/KoukolProp . Seznam ezoterických a protiezoterických webů od klubu Sisifos http://www.sysifos.cz/index.php?id=odkazy . ()

vojaksvejk 

všechny recenze uživatele

RECEPT, AKO UVARIŤ DOKUMENT O NOSTRADAMOVI 1. vezmi niekoľko, ale skutočne len niekoľko historických faktov - pri väčšom množstve by sa mozgy veriacich cirkvi sv. Nostradama mohli zavariť; 2. tieto fakty skratkovito pospájaj, aby to zhruba nejako sedelo; 3. pozvi do dokumentu niekoľko "odborníkov" a "vedcov" s PhD. z nejakej vidieckej univerzity v USA, ideálne odbory symbológia, parapsychológia, konšpirácie a nostradamológia - v najlepšom prípade bude niektorý z týchto "vedcov" zároveň médiom alebo špiritistom; 4. stiahni z youtube pár záberov Hitlera, Dvojičiek, vojen, záplav, hladných černoškov v Afrike - ty vole, skoro by som zabudol - aj Kennedyho, Saddáma a bin Ládina - tieto zábery sa môžu vo filme niekoľko krát zopakovať; 5. prihoď do toho trochu Katolíckej cirkvi, ale v duchu Anjelov a démonov alebo Da Vinciho kódu - zlí, zlí ujovia pápeži vo svojich supertajných archívoch predsa pred svetom zatajujú tie najlepšie Nostradamove "proroctvá"; 6. potom zober pár štvorverší, ktoré Nostradamus splodil pod vplyvom akútnej intoxikácie, nejako na to napasuj bod 4 (Hitlera, Kennedyho, Dvojičky, etc.) - nevadí, že to sedí len veľmi matne, hlavne, že to nejako "sedí"; 7. dobre miešaj za pridávania ingrediencie roku 2012 a ďalších apokalyptických sračiek; 8. voila, Nostradamov guláš je na svete. Dobrú chuť! ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

I když má tento dokument FAKTA v názvu, moc jsem se jich nedozvěděl. Čekal jsem detailní rozbor Nostradamova života, jeho díla a motivace, místo toho byly zase obvyklé spekulace o jeho "proroctvích". Ze sporých předložených informací lze vydedukovat, že Nostradamus byl jedním z prvních renesančních bestsellerů, že měl rád různé bylinky (nepochybně i psychotropní) a více než o budoucnosti psal o své vlastní minulosti. Jako jeden z mála dokumentů na toto téma nepředkládá pouze ohromující plky o přesnostech "předpovědí", ale dává i prostor skeptikům, kteří historickým, jazykovědným a psychologickým rozborem degradují paranormální vize na pouhou depresivní poezii. Rád bych dodal, že věřící Nostradamova kultu by měli nejspíše pozavírat, protože pokud dokáží ve čtyřverších vidět detailní předpovědi, za celou tu dobu nikdo z nich nic neudělal pro záchranu lidských životů. ()

Reklama

Reklama