Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (813)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Komedie" postavená na srandě z neprosto nepravděpodobných, ale předvídatelných, absurdních a násilnách situací. Ze začátku je to pakárna, která mě dost prudila. Pak jsem pochopil, že jde o něco ve stylu Scary Movie (naštěstí ne až tak crazy), takže to nejde brát moc vážně. Přišlo pár dobrých hlášek i fakt cynicky vtipných momentů (SPOILER "Are you OK?" po pádu do drtičky /SPOILER), ale celkově nic moc, není to můj styl. Tenhle kousek se může budovat asi jen na nějaké chlastačce, když si ho po pár pivech pustí víc lidí a nevadí jim zásadní nedostatky a o to víc se baví tím, co naopak vtipný je. 50% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Sranda to je, to áno, ale opäť budem trochu frflať. Tucker & Dale vs. Evil mala byť vo svojom žánri udalosť roka a svoj ciel až tak nenaplnil. Prostredie filmu je veľmi príjemné a hlavé postavy sú sympatické, gore je fajn (i keď pravda, že vo videnom WP to ešte nebolo 100%tné), synopsa filmu je viac než cool a neopozeraná, žiaľ vidno, že film točil neskúsený človek, pretože z takéhoto námetu mohol vytrieskať aj o čosi viacej. Rozhodne to je film, ktorý treba pozerať v spoločnosti, tak ako sa pri takýchto filmoch patrí. Nabudúce keď dostanem na niečo podobné chuť najprv zavolám Shaunovi a keď bude mať obsadené, ozvem sa týmto dvom týpkom. Možno to bude znieť blbo, ale film si 4 hviezdu získal svojou sympatickosťou, inak je to na silné 3 hviezdy. Zrejme sa moc snažili, aby divák sympatizoval s hlavnou dvojkou, čo sa im podarilo, no na úkor deju a lepších vtipov. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než plný hodnocení! Proč pořád koukat na parodie na slashery a ne jednou taky na parodii na exploitery s vesnickýma buranama (hixploitaitions) ? Jako milovníkovi těchto často hodně násilných a extrémních kousků mne tahle sranda fakt dostala. Hlavně první polovina, to jsem se fakt smál každou chvíli, perfektní nápady! Druhá půlka už trochu slábla, ale i tak v pohodě. Všechno je jinak, tenhle film ukazuje, že vesničani nemusí být vůbec zlí a úchylní! Akorát se jim prostě někdy práce zcela nedaří ... :-)) Parádní kousek, svěží a zábavné!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaj. Já jsem se tedy velmi solidně bavil a hlasitě mnohokrát smál alespoň tedy tu první hodinku. Potom filmu jaksi došlo palivo. A až k záverečným titulkům byl (s)prostě dotlačen. Ale i přesto, že je závěr tak ubohý, tak si mě ta první část filmu získala takovým způsobem, jako se to již dlouho žádné komedii nepovedlo. Nic mi tedy nebrání udělit takové 4* z kategorie slabších. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Chacháááááááá! Tak jsem se konečně dočkal. Už jsem ani nevěřil, že něco takového může vzniknout. Ona to nebude náhoda, že kvalitní hororové komedie jsou z Británie nebo z Kanady. Tohle je žánrovka dotažená k dokonalosti. Já tady nebudu vypisovat o čem to je, prostě se někde v lese umírá ve velkým a nikdo nevraždí. :) Luxus, parádní zábava a plný počet. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Magnum, ze kterého začal Chad (Jesse Moss) střílet na Tuckera (Alan Tudyk) a Dala (Tyler Labine), má pouze šest komor na náboje. Chud jich ovšem před dalším nabitím vystřílel čtrnáct. (Rimer545)
  • V jedné z posledních scén je slyšet hlavní hudební téma z filmu Temný rytíř (2008) a hlavní záporný hrdina si popálí levou půlku oblyčeje, čímž snímek naráží na postavu Double Face (Aaron Eckhart) ze zmíněného filmu. (kowalski)
  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)

Reklama

Reklama