Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt super. Párkrát jsem měl dokonce záchvat míchu. Např. už na začátku filmu, kdy 2 venkovani na benzínce narazili na partu mladých. Jeden z venkovanů má slabé sebevědomí vůči opačnému pohlaví a tak ho ten druhý hecuje ať jde s mladými navázat kontakt. Prý ať je sám sebou a ať se přirozeně směje. A aby to vypadalo přirozeně, vezme si sebou nářadí. A teď si představte, zarostlého chlápka s kosou, jak se blíží k Vám a přiblble se směje. Mladí okamžitě zdrhli... A takových scén je tam více. Film je profesionálně natočen, parádní herecké výkony, sympatické obsazení, skvělé barvy...Prostě 100%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie postavená na vtipné premise, že strašidelní vidláci jsou tu ve skutečnosti roztomilí nekňubové, ale kvůli různým náhodám si typičtí američtí vysokoškoláci na výletě myslí, že to jsou krvežíznivá monstra. A těch náhod je fakt hodně, takže už se jedná skoro o grotesku. Děj je dost předvídatelný, ale kupodivu je zábavný, i když ke konci už je to přeci jen trochu na jedno brdo. Pohodová odpočinkovka o mílích vidlácích a teenagerech, co jsou omylem masakrováni. (7/10) ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už to asi nikdy nenapíšu, ale Craigovi se opravdu povedlo namíchat vtipný a zároveň krvavý koktejlek. Není to sice taková prča jako Brain dead či evil dead 2, nicméně několikrát jsem se zasmál a opravdu mě to bavilo. Což se o naprosté většině novodobých horrorů říci nedá. Proto palec nahoru a doufám, že takováhle dovolená mě letos nečeká. This vacation sucks! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Správně ulítlá hororová komedie, ve které se ze zcela nepochopitelného důvodu začínají sebevraždit studenti. Tucker a Dale jsou smolaři, kteří se do této situace dostanou jako slepí k houslím. Některé citace například na Texaský masakr jsou výborné. Myslím že TaDvs.E je dokonalým originálem na poli Slasherů. Přesto jsem čekal malinko více šíleností. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Skvělá komediálně hororová oddychovka s parádním humorem. Pohodovost tohoto filmu na vás dolehne a vy si můžete naplno užít tuto parodii na klasické teenagerovské vyvražďovačky. Jako výsměch různým slasher hororům a hixploitation to funguje skvěle. Parodie na Texaský masakr byla nejlepší. Jen ten konec mi úplně nesedl, ale jinak jsem si film užil více než dobře. A Katie Bowden je jedna z nejhezčích dívek, co jsem kdy v hororech i v ostatních filmech viděl. 75% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • Tucker (Alan Tudyk) prohlásil, že "anthemis nobilis" je složka heřmánkového čaje, která vede k alergickým reakcím. Anthemis Nobilis je ve skutečnosti pramen z heřmánku, což tedy podle něj znamená, že heřmánek je složka heřmánkového čaje, který způsobuje alergické reakce. (Dr Lizal)
  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama