Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sledovat na malém prostoru a v omezeném čase (v tomto případě závěrečný konkurs s podivně nastavenými pravidly) psychologii chování a konání postav je téma, které mě vždy naláká. 8 inteligentních, ambiciozních a stejně motivovaných žen a mužů se utkává o jediné lukrativní místo. U některých z nich je ve hře i silná osobní zainteresovanost získat právě toto konkrétní místo, která vede až k absurdnímu chování. Ale už jednou prozrazená pointa dělá z tohoto snímku film na jedno zhlédnutí. Nikoliv však ztrátu času. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Pečlivý psychologicko/genderově/etnicky naprosto korektní výběr uchazečů o povolání na jakousi „must-have“ pozici, který spolu nádherně hraje, stejně jako ovoce v jogobelle, nám opět názorně přiblíží, že lidská nátura má s tou zvířecí v jistých situacích velmi mnoho společného (in your face, religion!). Nechci podotýkat, že je to předvídatelné, místy až příliš tupé a občas trochu trapné, jak moc křečovitě se všichni účinkující snaží držet svých předepsaných charakterů, aby bylo vidět, že to jsou opravdoví „herci“, a ne jen nějaký laciný komparz béčkového rádoby thrilleru. Proto raději pouze podotknu, že jsem se celkem dobře bavil. Za 3* a půl. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, povedená a originální záležitost. Zavřete 8 lidí do jedné místnosti a dejte jim jednu otázku...Postavy jsou skvěle propracované a všechno je to až hrozivě uvěřitelné, což není celkově nijak pozitivní zjištění. Doporučuji všem, kdo mají rádi hádanky - a věřte mi odpověď vám za to stojí a navíc se v ní dají najít skryté významy celého snímku. Let's get started. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický thriller vystavěný na velmi malém prostoru, ale za to bez jediného hluchého místečka. Co se týče vykreslení postav, tak se podle mě tvůrci trochu nechali unést, přece jenom zabít kvůli práci? No nevim, nevim. Každopádně po scénáristické stránce jde o velice inteligentní podívanou, které se dá prominout i trochu nadsazená pointa, protože rozulení má docela grády (pochopil jsem to, jupí :-)) a hudbu s kamerou nelze než pochválit. 75% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Férová hra s divákem, který neví více či méně než zainteresované postavy. Závěr mě překvapil, ač řešení úkolu jsme měli celou dobu před sebou. A tak jsem se bál, že se to zvrtne a rozmělní v nějakých "filozofických" cirátech, jak bývá poslední dobou zvykem. Skromný komorní thriller s jednoduchým a vtipným koncem. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama