Reklama

Reklama

Sebastian a Marie Morgana

(seriál)
  • Francie Sébastien et la Marie-Morgane (více)
všechny plakáty
Rodinný / Dobrodružný
Francie, 1970, 13x26 min

Obsahy(1)

V posledních dílech umístila autorka Cecile Aubryová děj do prostředí přístavu, kde je Sebastián na prázdninách u svého strýce. Sebastián se zde seznamuje s tajemnými záhadami spjatými se stejně záhadným strýcem, jeho domem, ale i historkami kolem některých jeho lodí. Autorka nám nechává nahlédnout do osudů lidí, které Sebastiánův strýc podezíral ze zrady v době války a kterým ublížil. Sebastián, který si k němu nachází cestu, zařídí, že strýc, který v závěru seriálu umírá, v závěti tyto křivdy napraví. V těchto dílech už nežije Sebastiánova Bella, ale setkáme se zde s koněm Lancelotem, kterého kdysi Sebastiánův otec musel prodat, a kterého strýc kupuje Sebastiánovi nazpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Opět o stupínek slabší než předchozí seriál a o dva slabší než původní Bella a Sebastián. Chybí tu fenka Bella, což pro mě byl největší problém. Co však nelze upřít těmto dílům, je atmosféra, která je ke konci lepší a lepší. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nejslabší série této trilogie. Přesto je zajímavé sledovat dobrodružství malého Sebastiána u svého strýce. ()

sator

všechny recenze uživatele

Celý cyklus obsahuje tři sezony: Bella a Sebastián, Sebastián mezi lidmi  a tento Sebastian a Marie Morgana. V sedmdesátých letech ho odvysílala Československá televize neúplný, diváci neviděli poslední sérii Sebastian a Marie Morgana. Závěrečnou sérii zakoupila a nadabovala již Česká televize po třiceti letech a v roce 1997 odvysílala. Seriál provází píseň " La sirène aux longs cheveux ". Autorkou textu je scenáristka Cécile Aubry, autory hudby skladatelé François Rauber a Daniel White. ()

Reklama

Reklama