Reklama

Reklama

Městem chodí Santa Claus

(TV film)
  • Česko Přichází k nám Santa Klaus (více)

Obsahy(1)

Jedna z najúspešnejších amerických rozprávok o Vianociach s hviezdnym obsadením v origináli prináša príbeh o tom, kde sa vzal Santa Claus. Mladý poštár rozpráva príbeh o malom dieťati menom Kris, ktoré niekto nechá na schodoch pred dverami rodiny, ktorá vyrába hračky. Keď Kris vyrastie, začne doručovať hračky deťom do mestečka Sombertown. Ale tomu chce zlý starosta Meisterburger zabrániť, pretože nemá rád deti ani Vianoce. Povolá preto zlého Zimu, ktorého úlohou je Krisa zneškodniť. Kris však nad ním určite zvíťazí a hračky, na ktoré sa tešia mnohé deti, nakoniec doručí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, nežli tento animovaný vánoční film označit za velice, ale opravdu velice povedený, inteligentní, milý, po hudební stránce hodně kvalitní film. Tvůrci nabízejí pomocí úžasné animace svou teorii, jak vznikl Santa Claus, a ta teorie je rozhodně logická a na téměř všechny otázky, které se během filmu v divákově hlavě vyrojí, dokáže logicky odpovědět. Zároveň z tohoto příběhu vyplývá, že Santa není nadpřirozenou bytostí, ale že je to normální člověk, který se v Santu vlastní pílí vypracoval. Nezodpovězena mi zůstala po konci filmu pouze jediná otázka, a to jak je možné, že je Santa nesmrtelný, když je to obyčejný člověk. To je to jediné, na co nedali tvůrci odpověď. Film je to opravdu velice vydařený a doporučil bych ho pustit všem, kteří Santu zatracují. Velice výborná je také hudební složka, písničky jsou velice povedené a na to, že film má pouze 50 minut, je jich tu docela velké množství. Nedovedu pochopit, jak je možné, že tenhle film se českým televizím vyhýbal a stále vyhýbá, když je to jeden z nejkvalitnějších vánočních filmů, jaké jsem kdy viděl. To potom přijde člověku jako jsem já líto, že v té záplavě tolika nekvalitních filmů se nenajde v programu místo pro tak kvalitní a zároveň nepříliš dlouhý snímek. Já tvůrcům tleskám a děkuji za perfektní předvánoční filmový zážitek. Je to bezesporu za pět hvězdiček. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že je Santa Claus Is Comin' To Town je ideální záležitost k usínání a nakonec jsem nemohla zamhouřit oko! Je to nesmírně příjemná nenáročná pohádka, která odpovídá na většinu otázek ohledně Santy, takže ideální nejen pro děti, ale i hatery nebo zvědavce jako já :-) Jen škoda, že jsem to sehnala jen se slovenským dabingem (který je mimochodem ještě horší než český), tahle pohádka by si určitě zasloužila více pozornosti. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ho-ho-ho-ho! Merry Christmas! "Santa Claus Is Comin´to Town". Neviete prečo tento veselý chlapík nosí červený oblek? Prečo sa neholí? Prečo býva až na odľahlom severnom póle? Ako je možné, že jeho sobi dokážu lietať? A ako môže vedieť, ktoré dieťa poslúchalo a ktoré nie? Prečo rozdáva darčeky len raz za rok? Prečo práve na Štedrý deň? Všetky tieto, a mnohé ďaľšie, otázky zodpovie tento film. Dozvedel som sa zaujímavé fakty o Santovi. O jeho detstve, výchove. Jeho manželke Jessice. O tom, že za mlada používal meno Kris Kringle. Interesantné. Parádny bábkovo animovaný snímok s chytľavými pesničkami a nákazlivou vianočnou atmosférou. Zbožňujem takéto krásne milé gýče. ***** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Videl som to nejakých 40 rokov od vzniku :-), ale nemôžem si pomôcť, zdalo sa mi to skvelé. Perfektné prepojenie a vysvetlenie legiend o Santovi aj Mrázovi aj Rudolfovi... Trochu zvláštne je, že český dabing len prerozpráva pesničky, ale dobrý pocit to rozhodne neskazilo... Ak chcete vedieť prečo Claus (s C) chodí komínom a prečo treba mať nachystané ponožky, vrelo odporúčam... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Vánoční pošťák se v reakci na zvídavé dotazy malých dětí rozpovídá v příběhu o Santa Clausovi. O jeho dětství. O tom, proč nosí dárky komínem a do ponožek. O tom, proč sáně táhnou létající sobové. O tom, jak pozná, zda-li dítě zlobilo nebo bylo poslušné. Mnoho dalšího se v této loutkové pohádce dozvíte a i když Santovi nefandíte, příběh je to krásný a plný vánoční pohody, navíc doplněný pěknými písničkami. Z nichž nejznámější nese stejný název jako samotná pohádka. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama