Reklama

Reklama

Bohem zapomenuté město

  • Španělsko Intrusos en Manasés (více)

Obsahy(1)

Časopisy jako Paranormal lze jen těžko brát vážně. Z jejich stránek co chvíli vyskakují nejnesmyslnější spiknutí a zpoza každé fotografie vykukuje mimozemšťan, se seriózní novinařinou zkrátka nemají podobné plátky společného zhola nic. A lidé, co píší do těchto periodik, jsou cokoli jen ne žurnalisté. Něčím se ale člověk živit musí, a to si myslí i reportérka Julia (Belén Lópezová), která sice na nadpřirozeno příliš nevěří, ale i tak přináší čtenářům Paranormalu stále nové a nové, na hlavu postavené senzace. Jednoho dne ale spatří cosi, co její pohled na nepochopitelné, logice se vzpírající jevy nadobro změní. Coby svědkyně sebevraždy nahlédne do světa mrtvých a uvidí zde zjevení, jejichž vinou je nyní pravděpodobně schopna myšlenkově se navracet do desítky let vzdálené minulosti. A není to náhoda. V roce 1945 se totiž během jedné mrazivé zimní noci v malém městečku Manases odehrál incident, který nikdo nikdy nebyl schopen vysvětlit. A právě Julia je možná tou, jež do zmizení všech tamějších obyvatel dokáže konečně vnést světlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět Španělsko, poměrně komorní horor, s pár lidma, ale celkem solidní, jen škoda, že hned všichni vidí všechno, né jako jinde, kdy to vidí jen jedna postava a nikdo jí nevěří. Je zarážející, že do oné vesnice nikdo 50 let nevkročil. Dost zavádějící je název, proč město? když šlo o malou vesnici. Příběh poměrně rychle kráčel dopředu, což je jen dobře, postavy celkem v pohodě, tak že solidní průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mi bylo jasný, že tenhle film zase tak dokonalý nebude. Popravdě jsem ale šel po dvou věcech. Za prvé jsem viděl Španělsko a zadruhé horor a příběh také nezněl nijak špatně. V dnešní době to tak je, že Španělsko vydává jeden zajímavý kousek vedle druhého a Bohem zapomenuté město filmem, na který člověk zapomene, určitě nebude. Jen jsem u toho filmu měl divný pocity, postavy byly hrozně ujetý, ale kulisy neskutečně dokonalý. Tři hvězdy sice nejsou moc, ale rozhodně to k radosti stačí. Špatný film to určitě není a za kouknutí rozhodně stojí. Už jenom proto, že v tom má prsty opět to, v dnešní době, na horory mocné Španělsko. Ale pozor na konec. Kdyby se takhle řešily všecky konce, nemusel by se nikdo starat o šokantní závěry, protože takovej závěr jako je tady, je dostšokující sám o sobě. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

To mohlo bejt táááák dobrý. Stačilo by, kdyby se přes kameru hodilo pár filtrů a režisér dokázal alespoň trošičku pracovat s napětím, ale to se bohužel nekonalo. Vyniklo tak neherectví všech zúčastněných, ačkoliv hlavní představitelka byl přitažlivá bytost. Přesto na mě tenhle, spíše televizní, horor docela zapůsobil, takže i přes převažující kritiku to vidím jako čistý průměr. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sám patřím mezi ty, jenž mají španělskou tvorbu opravdu rád, takže jsem si samozřejmě nehodlal ujít příležitost, podívat se na další tamní film. Samotný hrubý obsah filmu nevypadal vůbec špatně, dokonce sliboval zajímavou duchařskou zápletku. Leč již po prvních minutách mi bylo jasné, že tady asi příliš záživný film sledovat nebudu. Nemohl jsem si pomoci, ale styl natáčení se mi vůbec nelíbil. Připadal jsem si jako při sledování nějaké telenovely a tomu odpovídali i herecké výkony většiny aktérů, či samotná kvalita dialogů. Ono celkově by se dalo polemizovat, zda si raději neměl někdo scénářem vytřít zadnici, ještě před tím než padla první klapka, protože Juan Claver absolutně nedokázal využít ani polovinu potenciálu, který se v něm skrýval. Nevím, možná to byl jen můj dojem, ale já jsem od většiny herců postrádal jakékoliv emoce – ať už se hodlaly samy zabít, nebo se něčeho lekli, či se je někdo chystal zabít (snad kromě hlavní hrdinky). Přitom námět jako takový v sobě skutečně skrýval slušnou dávku mysteriozna. Čím samozřejmě nejvíc trpěla navozená atmosféra. Objevilo se tu sice několik „lekacích“ scén, jenže jich bylo žalostně málo. Takže bohužel nebudu tento film hodnotit moc kladně, protože osobně jsem nebyl vůbec spokojený. Dalo se tu narazit na několik světlejších okamžiků, ale těch bylo opravdu jen minimální množství. Tudíž to vidím na podprůměr, který znovu vidět už nepotřebuji.30% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdyby kluci a holky udrželi ve filmu napětí ,kdy jsem se radostně tetelil strachy(nojo fakt jsem se bál,inu horror),po většinu času, byla by to pro mě duchařina roku,-jenže některé pasáže filmu jako by režíroval někdo jiný a scénář taky asi psali dva.Nebo že by produkce? V každém případě to místama někdo pěkně pokakal.Škoda.-Jasně,asi nejde udržet rovnoměrně napětí po celý film,jenže když místo odlehčených chvilek nastane nudné až trapné nic,případně polopatické vysvětlovánky jakože vo co vlastně jde a pak zase bububu,není to už prostě ono.Amen.(hlavně konec byl naprostej debil) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama